Gândul LIVE. Accident ca acesta nu s-a mai văzut în București! În ce poziție a rămas o mașină după o tamponare în centrul Capitalei

Publicat: 03/11/2020, 12:18
Actualizat: 03/11/2020, 12:19

Un accident de circulație spectaculos a avut loc în această dimineață în Capitală, pe bulevardul „Iancu de Hunedoara”, în fața Spitalului „Grigore Alexandrescu”. Imaginile au fost difuzate în emisiunea Gândul LIVE de marți

Din fericire, nu sunt victime, însă, accidentul a atras toate privirile celor care au trecut în această dimineață prin fața spitalului de copii „Grigore Alexandrescu”, de lângă Piața Victoriei, asta din cauza poziției în care a rămas una dintre mașinile implicate în tamponare, așa cum se poate vedea și din imaginile difuzate în emisiunea Gândul Live. 

Cauza: neacordare de prioritate

Potrivit martorilor, accidentul s-a produs din cauza neacordării de prioritate la schimbarea direcției de mers!

În București, inclusiv mașinile de poliție sunt implicate în accidente!

O autospecială a poliției a fost implicată, sâmbăta trecută într-un accident rutier în apropierea sediului Guvernului. Din imaginile de la momentul impactului semnificativ se vede că mașina de la Brigada Rutieră a trecut pe culoarea roșie a semaforului și lovește din plin un alt autovehicul.

Autospeciala de poliție implicată în accidentul de sâmbătă noapte acea cu semnalul luminos pornit, dar nu și cu cel acustic, așa cum impune legea și era obligația agentului care conducea autospeciala de la Brigada Rutieră.

Ce prevede legea

Conform Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, la art. 61., alin (1) se prevede că „Pentru a avea prioritate de trecere, autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b), atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență, trebuie să aibă în funcțiune semnalele luminoase și sonore”.

Imaginile Video cu accidentul mașinii de poliție pot fi văzute AICI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase