GÂNDUL LIVE. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Cred că România a avut o performanță medie în ceea ce privește controlul acestei pandemii – VIDEO

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
GÂNDUL LIVE. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Cred că România a avut o performanță medie în ceea ce privește controlul acestei pandemii – VIDEO
GÂNDUL LIVE. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Cred că România a avut o performanță medie în ceea ce privește controlul acestei pandemii

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății Alexandru Rafila a vorbit în cadrul ediției de vienri, 5 martie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre evoluția pandemiei de coronavirus la nivel global și cum a afectat economic și social țările. 

Alexandru Rafila este de părere că România a avut o performanță medie în ceea ce3 privește gestionarea pandemiei de coronavirus, la un an după ce au fost identificate primele cazuri în țara noastră.

Alexandru Rafila: Pandemia de COVID-19, un test al așa-numitei reziliențe a sistemului de sănătate

„Este vorba despre o istorie naturală de desfășurare a acestui tip de infecție, o boală cu transmitere respiratorie, care se transmite relativ ușor față de care nu am avut un vaccin eficient în primele 9 luni de la descoperire, sau din momentul în care a devenit o problemă de sănătate publică globală. Primele cazuri certificate sunt de la sfârșitul anului 2019. Ne confruntăm cu o boală care a produs numeroase îmbolnăviri. Multe victime, milioane, în multe țări, chiar în țări dezvoltate. Gândiți-vă la ce s-a întâmplat în SUA, Italia, Marea Britanie și chiar Franța. Lucrul ăsta a reprezentat nu numai o afectare profundă a sistemelor economice și sociale din multe țări, dar reprezintă și un test al așa-numitei reziliențe a sistemului de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS: „Cred că România a avut o performanță medie în ceea ce privește controlul acestei pandemii”

„Cred că România a avut o performanță medie în ceea ce privește controlul acestei pandemii și este păcat că nu am folosit anumite oportunități în momente cheie care să fi dus la un mai bun control al pandemiei și să fi evitat numărul de îmbolnăviri și de pierderi de vieți omenești. Este doar retrospectiv. Nu are niciun fel de rost să începem să căutăm vinovați, dar este important să învățăm din astfel de experiențe și să îmbunătățim capacitatea sistemului de sănătate din România, a celui de sănătate publică, care se ocupă de sănătatea comunităților, și a sistemului de asistență medicală”, a explicat reprezentantul României la OMS.

În România, în ultimele zile au fost confirmate din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus iar vineri, 5 martie, au fost confirmate și primel două infectări din țara noastră cu tulpina din Africa de Sud.

 

 

Captură şoc în vama României! Substanţa cu care s-au injectat românii: "Există decese şi efecte...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cum îți poți lua mașină nouă cu bani de la stat. Românii pot începe chiar...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Româncă găsită moartă, goală și cu o tăietură la gât, în apartamentul ei din Italia....
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Secretul neștiut al ciorbei de perișoare. Ce trebuie să faci ca să nu se sfărâme...
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Top 10 alimente care scad colesterolul din sânge
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide