GÂNDUL LIVE. Alina Gorghiu: Protestele nu au fost foarte violente / Știința ne poate scoate din această gaură neagră

Publicat: 07/04/2021, 21:05
Actualizat: 07/04/2021, 23:20

Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului, a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre protestele anti-restricții și despre o posibilă „revenire la normalitate”  din 1 iunie.

„Ne așteptam la proteste. Te uiți la ce se întâmplă în strâinătate, te uiți la nivelul de nemulțumire. Bănuiesc că mulți avem un nivel de bun simț destul de ridicat, dar este vorba de un an de pandemie și de măsuri total neplăcute pentru populație.

Mulțumesc persoanelor care au înțeles necesitatea măsurilor impuse și le-au respectat. Oamenii au înțeles că ai soluții (respectarea restricțiilor, vaccinarea). Știința ne poate scoate din această gaură neagră. Avem o campanie de vaccinare bună.

Din punctul meu de vedere, în următorii doi ani ne vom obișnui cu vaccinarea anti-COVID.

„Ma bucur că în România nu au fost proteste violente”

Alina Gorghiu, despre „revenirea la normalitate” de la 1 iunie: „Acest comitet interministerial are menirea să facă o analiză constantă a tuturor măsurilor la care poți renunța pentru ca viața să revină la normal. Cîțu spunea că trebuie să facem analiza. Vedem câtă lume se vaccinează anti-COVID, apoi se ridică treptat restricțiile. Dacă lucrurile vor merge în direcția corectă, mă aștept ca programul magazinelor să fie relaxat mai întâi.

Pe măsură ce vremea trece, campania de vaccinare va avansa, iar consecințele în ceea ce privește restricțiile vor fi pe măsură. Vom avea probabil o economie mult mai funcțională, o libertate de călătorie.”

„Ma bucur că în România nu au fost proteste violente. Am avut și noi câteva seri în care a fost violență, dar nu ca în străinătate.

Am avut momente în care am regretat că unii oameni au voie să protesteze”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Peste 55.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. S-au înregistrat 164 de reacţii adverse

Peste 55.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore și s-au înregistrat 164 de reacţii adverse. Doar 2.571 de persoane au primit vaccinul de la AstraZeneca.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că în România s-au imunizat alte 55.339 de persoane. Dintre acestea, 24.901 au primit prima doză de vaccin, iar 30.438 a doua doză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase