GÂNDUL LIVE. Broker de asigurări: „De la apariția pandemiei, oamenii au început să conștientizeze că au nevoie de o protecție”. / Sfaturi pentru încheierea unei polițe

Redactor:
Madalina Prundea

Bogdan Andreiescu, broker de asigurări, a detaliat, la Gândul Live, că românii au început să conștientizeze mai mult, în pandemie, necesitatea unei polițe de asigurare și multe societăți au început să includă și îmbolnăvirea cu COVID-19 în oferta lor.

Specialiștii în asigurări vorbesc de o creștere a numărului de polițe de asigurare cumpărate în contextul pandemiei. „Da, e clar că de la apariția pandemiei, sănătatea, viața omului a devenit mult mai importantă decât era până atunci și oamenii au început să conștientizeze că au nevoie de o protecție. „Sigur că nu toate societățile de asigurări oferă o acoperire de îmbolnăvirea din COVID, nu mai vorbim e deces, dar există o ofertă pe piață destul de largă, din care putem alege o astfel de poliță de sănătate”, a explicat Bogdan Andreiescu, broker de asigurări, la Gândul Live.

Practici pe piața asigurărilor

Nu există o asigurare punctuală, numai pentru COVID, a spus specialistul. „De obicei, ei acordă indemnizații pentru ziua de spitalizare, ziua de spitalizare ATI, alte cheltuieli generată de spitalizare”, a detaliat Andreiescu.

„Nu cred că e interesantă poliția specială COVID. Interesant este să ai o poliță de asigurare care să acopere marea majoritate a bolilor, inclusiv COVID”, a spus broker de asigurări.

„Există societăți care au declarat, deși exista această excludere pentru pandemie, că acoperă îmbolnăvirea din COVID, deci practic a acoperit-o gratuit în cadrul unei polițe existente. Există altele care au spus că până la sfârșitul anului 2020, adițional pentru acoperirea aceasta, plătiți o sumă de… De exemplu, o acoperire de spitalizare de 200 de euro pe zi, să zic așa, plătești 20 de euro în plus pe toată perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020, în plus față de polița existentă”, a explicat Andreiescu.

La ce capitol trebuie să fim atenți

Rugat să dea câteva sfaturi, Andreiescu a spus: „În primul rând recomand tuturor să apeleze la un broker de asigurări sau consultant, cineva care îi reprezintă lui interesele și negociază în interesul lui, nu cineva care îi vinde o poliți de asigurare pur și simplu, ci să îi explice avantaje, dezavantaje, acoperiri, excluderi. Recomand ca să fiu atent, trebuie să citesc capitolul excluderi, care să nu cuprindă boli la care esti expus sau îți acoperă doar parțial. Să nu te uiți la prima de asigurare, care poate fi mică, dar să nu acopere ce îți trebuie”, a recomandat Andreiescu.

În ultimele 24 de ore, 825 de persoane au fost infectate în România cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) din 6.460 de teste efectuate. 494 dintre bolnavi sunt internați la ATI. Au fost înregistrate, de altfel, 37 de decese, toate acestea survenind în cazul  unor pacienți care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide