GÂNDUL LIVE. Broker de asigurări: „De la apariția pandemiei, oamenii au început să conștientizeze că au nevoie de o protecție”. / Sfaturi pentru încheierea unei polițe

Publicat: 24/08/2020, 14:09
Actualizat: 24/08/2020, 14:30

Bogdan Andreiescu, broker de asigurări, a detaliat, la Gândul Live, că românii au început să conștientizeze mai mult, în pandemie, necesitatea unei polițe de asigurare și multe societăți au început să includă și îmbolnăvirea cu COVID-19 în oferta lor.

Specialiștii în asigurări vorbesc de o creștere a numărului de polițe de asigurare cumpărate în contextul pandemiei. „Da, e clar că de la apariția pandemiei, sănătatea, viața omului a devenit mult mai importantă decât era până atunci și oamenii au început să conștientizeze că au nevoie de o protecție. „Sigur că nu toate societățile de asigurări oferă o acoperire de îmbolnăvirea din COVID, nu mai vorbim e deces, dar există o ofertă pe piață destul de largă, din care putem alege o astfel de poliță de sănătate”, a explicat Bogdan Andreiescu, broker de asigurări, la Gândul Live.

Practici pe piața asigurărilor

Nu există o asigurare punctuală, numai pentru COVID, a spus specialistul. „De obicei, ei acordă indemnizații pentru ziua de spitalizare, ziua de spitalizare ATI, alte cheltuieli generată de spitalizare”, a detaliat Andreiescu.

„Nu cred că e interesantă poliția specială COVID. Interesant este să ai o poliță de asigurare care să acopere marea majoritate a bolilor, inclusiv COVID”, a spus broker de asigurări.

„Există societăți care au declarat, deși exista această excludere pentru pandemie, că acoperă îmbolnăvirea din COVID, deci practic a acoperit-o gratuit în cadrul unei polițe existente. Există altele care au spus că până la sfârșitul anului 2020, adițional pentru acoperirea aceasta, plătiți o sumă de… De exemplu, o acoperire de spitalizare de 200 de euro pe zi, să zic așa, plătești 20 de euro în plus pe toată perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020, în plus față de polița existentă”, a explicat Andreiescu.

La ce capitol trebuie să fim atenți

Rugat să dea câteva sfaturi, Andreiescu a spus: „În primul rând recomand tuturor să apeleze la un broker de asigurări sau consultant, cineva care îi reprezintă lui interesele și negociază în interesul lui, nu cineva care îi vinde o poliți de asigurare pur și simplu, ci să îi explice avantaje, dezavantaje, acoperiri, excluderi. Recomand ca să fiu atent, trebuie să citesc capitolul excluderi, care să nu cuprindă boli la care esti expus sau îți acoperă doar parțial. Să nu te uiți la prima de asigurare, care poate fi mică, dar să nu acopere ce îți trebuie”, a recomandat Andreiescu.

În ultimele 24 de ore, 825 de persoane au fost infectate în România cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) din 6.460 de teste efectuate. 494 dintre bolnavi sunt internați la ATI. Au fost înregistrate, de altfel, 37 de decese, toate acestea survenind în cazul  unor pacienți care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului