GÂNDUL LIVE. Cazul Cumpănașu, dezbătut de Gelu Duminică: „Ar trebui să ne întrebăm ce facem noi, astfel încât asemenea personaje să nu mai fie consumate”

Redactor:
Silviu Bănilă

Sociologul Gelu Duminică a declarat, la GÂNDUL LIVE, că înainte să ne întrebăm cu ce greșește Alex Cumpănașu, în scandalul discuțiile cu elevii de pe TikTok, ar trebui să vedem ce putem face pentru a contracara asemenea „personaje”. Duminică mai dă un exemplu, cel al manelistului Dani Mocanu, care are 30 milioane de vizualizări pentru un clip, deși instigă la violență domestică.

„Să ne întrebăm ce facem noi pentru ca asemenea personaje să nu fie consumate? 30 milioane de vizualizări pentru Dani Mocanu, care incită la violența împotriva femeilor.

Înainte de a-l întreba pe Alex Cumpănașu de ce face asta, mă întreb ce fac eu? TVR dă în prime time, de Revelion, un spectacol grotesc. Nu vorbesc de atacul la președinte. Dar când glumele tale sunt pe bază de alcool și bătaie dată femeii, nu e ok.

Ne întrebăm de ce copilul e fascinat de chestia asta? Acum un an și jumătate, Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică o strategie de educație parentală, din dorința de a îmbunătăți abilitățile parentale.

Avem foarte multe mame minore, foarte multe violențe în familie, care ne plasează la coada Europei în foarte multe domenii care țin și de implicarea familiei. Nu a rezistat decât vreo 7 ore în dezbatere publică. Au fost multe structuri care au zis că se discută despre educație sexuală, violență domestică? La presiunea acelor structuri, ministerul a retras această strategie.

Dacă parte din societate promovează ca mod de lucru … Ne surprinde că Alex Cumpănașu prinde? Nu îl acuz deloc. E un antreprenor care face bani în momentul de față.

Lucrez cu mulți elevi și studenți, am avut foarte multe webinarii. Am responsabilitate. Nu îmi doresc ca un om să fie groupie, ci ca mesajul pe care eu îl dau el să-l filtreze. Cumpănașu ne-a arătat de multe ori că nu este cel mai moral om, că are foarte mult balast pe propriul CV, că este dispus să facă lucruri pe care unii dintre noi nu le-ar face.

Alex Cumpănașu face bani. Are notorietate. Nu mă așteptam la altceva de la el…”

Domnia sa are un cont din care face bani. Are 500.000 urmăritori. Se poate monetiza. Nu mă pricep foarte bine. Are notorietate. A fost un avid de notorietate. Toți căutăm vinovatul în altă parte, fără să ne uităm la ce facem noi pentru propriii noștri copii, astfel încât ei să nu consume astfel de mesaje.

E foarte simplu să arătăm cu degetul către ceilalți. Nu mă așteptam la altceva de la Cumpănașu. Situația asta ne convine sau nu ne convine? Ce putem face?

Întotdeauna schimbarea începe cu mine. Să ne întrebăm ce putem face noi. Cumpănașu e consumat, că ne place sau nu. Trebuie să vedem ce putem face de acum înainte. Dacă ne dorim ca societate de mâine să arate precum Cumpănașu de azi.

Acum doi ani modelele erau Bianca Drăgușanu pentru fete, Gigi Becali pentru băieți. Ei erau modelele de reușită în viață pentru tinerii, adolescenții din România. Erau maneliști, fotbaliști. Pe locul 10 era cineva care reușișe datorită unei dezvoltări profesionale…La sport vedem gagica sportivului, care și-a pus nu știu ce implant. Aleg dacă sunt învățat.

Când trăim în himera că școala românească bate școala japoneză… Noi nu vedem că suntem la coadă, la toate testările PISA. Spunem că vor ăia răii să ne facă nouă felul. La olimpiade îi rupem pe toți…”, a declarat Gelu Duminică la GÂNDUL LIVE.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
Scandal (homo)sexual în showbiz-ul nostru. Cântărețul și-a părăsit soția pentru un bărbat
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
Scandal (homo)sexual în showbiz-ul nostru. Cântărețul și-a părăsit soția pentru un bărbat
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
eMAG le dă la preț infim chiar azi: telefoane, laptopuri pentru toți românii
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide