GÂNDUL LIVE. Corina Drăgotescu, jurnalist român stabilit în SUA: Eu cred în existența COVID, dar politicienii nu îi pot ignora pe cei care nu cred | VIDEO

GÂNDUL LIVE. Corina Drăgotescu, jurnalist român stabilit în SUA: Eu cred în existența COVID, dar politicienii nu îi pot ignora pe cei care nu cred | VIDEO
GÂNDUL LIVE. Corina Drăgotescu, jurnalist român stabilit în SUA: Eu cred în existența COVID, dar politicienii nu îi pot ignora pe cei care nu cred | VIDEO
Publicat: 12/08/2020, 14:09
Actualizat: 12/08/2020, 17:16

Corina Drăgotescu, jurnalist român stabilit în Statele Unite, a declarat miercuri la GÂNDUL LIVE că și în Statele Unite, politicienii încearcă să politizeze orice situație, inclusiv cea provocată de pandemia de COVID-19.

Ea a adăugat că, în Statele Unite, oamenii sunt preocupați de alegerile prezidențiale care vor avea loc în noiembrie, dar și de pandemie.

„Nu este o diferență foarte mare în comportamentul politicienilor. Și aici ambele tabere încearcă să politizeze COVID pe toate părțile. Ambele tabere încearcă să politizeze mișcările de stradă care au fost. Deci politicienii se poartă în toată lumea la fel, pentru că ei umbă după voturi și atunci, ca să-și atragă baza electorală, care este de obicei stabilă, se folosesc de toate momentele, fie că e vorba de nunți, înmormântări, pandemii sau epidemii. Așa că nu e o diferență foarte mare. Oamenii sunt preocupați de alegeri, de ziua de mâine și de această pandemie care nu se mai termină și care a adus lumea la exasperare”, a spus Corina Drăgotescu la GÂNDUL LIVE.

Corina Drăgotescu: Cred în existența COVID-19

Jurnalista a adăugat că ea crede, la nivel personal, în existența COVID-19, dar că politicienii ar trebui să țină cont și de persoanele care pun la îndoială existența bolii.

„Toată lumea poartă mască, toată lumea e foarte cuminte, respectă cât se poate recomandările. Bineînțeles că sunt și oameni care nu cred. Oamenii sunt la fel în toată lumea. Temele de discuție sunt deja globalizate. O parte a societății crede că există pandemie, cealaltă parte nu crede. Singura deosebire este că oamenii care nu cred, aici își regăsesc negațiile lor. Eu cred în COVID, verișoara mea nu crede. Îi respect părerea. Dar ea nu trebuie să se confrunte cu mine. Ea trebuie să se regăsească în opțiunile politice, în măsurile care se iau. Politicienii trebuie să îi asculte și pe cei care cred, și pe cei care nu cred. Adică nu poți să zici că cei care nu cred sunt răi, vor fi închiși în case sau băgați după gratii. Nu se poate. Când ești politician, trebuie să ții cont de absolut toți cetățenii, indiferent că sunt albi, negri, roșii, galbeni și indiferent de opțiunile lor”, a spus Drăgotescu.

Totodată, ea a adăugat și că, în România, măsurile sunt excesiv de punitive în comparație cu cele din Statele Unite.

„În România s-a produs o radicalizare a clasei politice. Nu vorbesc de politicienii din opoziție, sigur că ei încearcă întotdeauna să tragă spuza pe turta lor, eu vorbesc de politicienii care administrează în mod curent treburile țării și care, în pandemie, trebuie să fie cu urechea și spre cei care nu cred în COVID. Legislația a fost făcută doar cu ochii la cei care cred. O să vă dau un exemplu: și aici lumea, în proporție de 80% poartă mască. Dar, când ajung pe malul oceanului, dau masca naibii deoparte, că vor să respire și își cam bagă picioarele în mască. Nu vine Poliția la ei să îi amenințe că îi bagă la pușcărie sau că le dă amendă și plătesc trei generații. Poliția Comunitară se duce frumos din băncuță în băncuță cu cutia de măști și oferă oamenilor măști, astfel ca fiecare om să aibă mască. Măsurile din România sunt exagerat de punitive. Aici nu vine poliția să te încătușeze, dar, după câteva minute de comentarii, omul este anunțat că dacă nu respectă măsura i se va aplica o amendă”, a declarat Corina Drăgotescu la GÂNDUL LIVE.

Drăgotescu: Primarul din Los Angeles le-a tăiat utilitățile celor care au organizat petreceri

Jurnalista a dat exemplul primarului din Los Angeles, care a decis ca, în loc să aplice amenzi persoanelor care organizează petreceri în perioada pandemiei, să le taie utilitățile acestora.

„Primarul din Los Angeles a spus și chiar a făcut lucrul ăsta, că va tăia pentru câteva zile utilitățile caselor în care se organizează petreceri cu foarte mulți oameni. Și au tăiat utilitățile pentru două zile la una din casele din cartierele bogate din zona Hollywood-ului și au spart petrecerea. Așa se întâmplă aici, vine Poliția și sparge petrecerea, nu există niciun fel de negociere. Nu îi amendează, dar le taie utilitățile. Este vorba despre creativitatea oamenilor politici, celor care administrează. Instituțiile nu sunt scăpate de sub control, nu sunt puse în cârca lor anumite atribuții pentru că omului politic îi este frică să își asume o răspundere politică”, a mai spus Corina Drăgotescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii