GÂNDUL LIVE. Cristian Seidler: În aparatul bugetar avem nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate / Marius Budăi: De când a venit USR la guvernare s-a înființat și a doua funcție de subprefect

GÂNDUL LIVE. Cristian Seidler: În aparatul bugetar avem nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate / Marius Budăi: De când a venit USR la guvernare s-a înființat și a doua funcție de subprefect
Cristian Seidler (stânga) susține că PSD a făcut angajări la nivel local, acolo unde deține majoritate, în timp ce Marius Budăi susține că USR și-a creat funcții de subprefecți / Sursă FOTO: colaj - Mediafax Foto
Publicat: 10/06/2021, 21:09
Actualizat: 10/06/2021, 23:46

Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, și deputatul USR Cristian Seidler au discutat în cadrul ediției de joi, 10 iunie, a emisiunii GÂNDUL LIVE despre aparatul bugetar din România.

Cristian Seidler a susținut că aparatul bugetar ar trebui altfel structurat întrucât, pe de-o parte, în anumite domenii de activitate, este nevoie de personal, pe de altă parte, anumite instituții trebuie desființate.

„În sistemul medical avem nevoie de personal, în sistemul de învățământ, dar și de mai mulți polițști. În schimb, am avea nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Dincolo de funcționarii necesari și onești, statul român este plin, din păcate, de angajați care fie nu se prezintă vreodată la locul de muncă, fie se prezintă și nu lucrează absolut nimic, fie se prezintă și lucrează total inutil. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate. De exemplu, Institutul Levantului sau alte asemenea aberații unde nu se întâmplă nimic util și necesar, dar se cheltuie bani. Proiecte de lege în acest sens au fost depuse și sunt în parcursul legislativ”, a declarat deputatul USR.

De asemenea, acesta a explicat faptul că în anumite instituții ar trebui analizat „post cu post” pentru a vedea dacă este necesar sau nu, precum și persoana care lucrează pe acel post.

Marius Budăi susține că s-au scos la concurs posturi de șef la nivelul Guvernului

„Aici sunt de acord cu domnul Seidler, numai că, fără să îl acuz pe dumnealui de nimic, haideți să vă dau un exemplu ca să demonstrez iarăși că de la vorbă până la faptă este o distanță foarte mare. Săptămâna trecută, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului au fost scoase la concurs cinci posturi de șefi, patru directori și un șef de serviciu. Când facem reformă? Vorbim că facem reformă, dar mai înființăm niște posturi de conducere pentru noștri din partid. Nu este adevărat?”, a susținut Marius Budăi.

„Nu asta contest. Ci faptul că din moment ce e concurs public, ceea ce PSD a făcut rarisim, și noi punem toate concursurile publice…”, a declarat deputatul USR.

Atât Marius Budăi, cât și Cristian Seidler au fost de acord că persoanele care nu au luat examenul pentru postul de director al unei case județene de pensii nu au ce căuta în funcție. În acest caz, din peste 30 de persoane care au susținut examenul, doar 5 l-au și luat.

Cristian Seidler: S-au făcut angajări la nivelul autorităților publice locale, acolo unde PSD deține majoritate

Deputatul PSD a adus în discuție subiectul angajărilor la stat făcute de coaliția de guvernare iar Cristian Seidler a transmis faptul că s-a făcut o analiză pe sectoare în acest sens.

„A cresc numărul de angajațiu în sectorul de sănătătate (…), a mai fost o creștere la nivelul autorităților publice locale, acolo unde PSD deține majoritate, în timp ce la nivelul structurilor guvernamentale centrale a fost o scădere a numărului de angajați”, a explicat deputatul USR.

De cealaltă parte, Marius Budăi susține că de când a venit USR la guvernare s-au înființat posturi la nivel local.

„De când a venit USR la guvernare de când s-a înființat această alianță, ca să aibă și ei funcții în județ, s-a înființat la nivel de prefecturi și a doua funcție de subprefect, ca să aibă și USR-ul subprefecți, s-a înființat la nivel de prefectură secretar general. Nu a fost niciodată în România, dar a înființat-o USR acum. (…) Toate județele au doi subprefecți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!