GÂNDUL LIVE. Cristian Seidler: În aparatul bugetar avem nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate / Marius Budăi: De când a venit USR la guvernare s-a înființat și a doua funcție de subprefect

GÂNDUL LIVE. Cristian Seidler: În aparatul bugetar avem nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate / Marius Budăi: De când a venit USR la guvernare s-a înființat și a doua funcție de subprefect
Cristian Seidler (stânga) susține că PSD a făcut angajări la nivel local, acolo unde deține majoritate, în timp ce Marius Budăi susține că USR și-a creat funcții de subprefecți / Sursă FOTO: colaj - Mediafax Foto
Publicat: 10/06/2021, 21:09
Actualizat: 10/06/2021, 23:46

Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, și deputatul USR Cristian Seidler au discutat în cadrul ediției de joi, 10 iunie, a emisiunii GÂNDUL LIVE despre aparatul bugetar din România.

Cristian Seidler a susținut că aparatul bugetar ar trebui altfel structurat întrucât, pe de-o parte, în anumite domenii de activitate, este nevoie de personal, pe de altă parte, anumite instituții trebuie desființate.

„În sistemul medical avem nevoie de personal, în sistemul de învățământ, dar și de mai mulți polițști. În schimb, am avea nevoie de mult mai puțini învârtitori de hârtii. Dincolo de funcționarii necesari și onești, statul român este plin, din păcate, de angajați care fie nu se prezintă vreodată la locul de muncă, fie se prezintă și nu lucrează absolut nimic, fie se prezintă și lucrează total inutil. Unele instituții trebuie să dispară în totalitate. De exemplu, Institutul Levantului sau alte asemenea aberații unde nu se întâmplă nimic util și necesar, dar se cheltuie bani. Proiecte de lege în acest sens au fost depuse și sunt în parcursul legislativ”, a declarat deputatul USR.

De asemenea, acesta a explicat faptul că în anumite instituții ar trebui analizat „post cu post” pentru a vedea dacă este necesar sau nu, precum și persoana care lucrează pe acel post.

Marius Budăi susține că s-au scos la concurs posturi de șef la nivelul Guvernului

„Aici sunt de acord cu domnul Seidler, numai că, fără să îl acuz pe dumnealui de nimic, haideți să vă dau un exemplu ca să demonstrez iarăși că de la vorbă până la faptă este o distanță foarte mare. Săptămâna trecută, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului au fost scoase la concurs cinci posturi de șefi, patru directori și un șef de serviciu. Când facem reformă? Vorbim că facem reformă, dar mai înființăm niște posturi de conducere pentru noștri din partid. Nu este adevărat?”, a susținut Marius Budăi.

„Nu asta contest. Ci faptul că din moment ce e concurs public, ceea ce PSD a făcut rarisim, și noi punem toate concursurile publice…”, a declarat deputatul USR.

Atât Marius Budăi, cât și Cristian Seidler au fost de acord că persoanele care nu au luat examenul pentru postul de director al unei case județene de pensii nu au ce căuta în funcție. În acest caz, din peste 30 de persoane care au susținut examenul, doar 5 l-au și luat.

Cristian Seidler: S-au făcut angajări la nivelul autorităților publice locale, acolo unde PSD deține majoritate

Deputatul PSD a adus în discuție subiectul angajărilor la stat făcute de coaliția de guvernare iar Cristian Seidler a transmis faptul că s-a făcut o analiză pe sectoare în acest sens.

„A cresc numărul de angajațiu în sectorul de sănătătate (…), a mai fost o creștere la nivelul autorităților publice locale, acolo unde PSD deține majoritate, în timp ce la nivelul structurilor guvernamentale centrale a fost o scădere a numărului de angajați”, a explicat deputatul USR.

De cealaltă parte, Marius Budăi susține că de când a venit USR la guvernare s-au înființat posturi la nivel local.

„De când a venit USR la guvernare de când s-a înființat această alianță, ca să aibă și ei funcții în județ, s-a înființat la nivel de prefecturi și a doua funcție de subprefect, ca să aibă și USR-ul subprefecți, s-a înființat la nivel de prefectură secretar general. Nu a fost niciodată în România, dar a înființat-o USR acum. (…) Toate județele au doi subprefecți.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Bombă! Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Ea este noua iubită a lui Pepe. Şi-au făcut publică relaţia cu un sărut pătimaş
Avertisment al Chinei pentru G7: Zilele în care grupurile „mici” de ţări decideau soarta lumii...
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Răspunsul lui Francisc Doboș, după ce IPS Teodosie a spus că la ortodocși „vine lumina”...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Produsul care revine la Lidl după un an. A fost interzis până acum
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
TRAGEDIE cumplită în politică! S-a stins din viaţă chiar ieri. Acum au făcut anunțul teribil
Șoc pentru Anca Neacșu de la ASIA. ”4 ani la închisoare?!”
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...