GÂNDUL LIVE: Cum a adus-o Mirela Retegan acasă pe fiica ei, plecată la studii în Marea Britenie: Instinctul meu de mama a fost atât de puternic, încât n-am așteptat să hotărască Statul ce e mai bine pentru copilul meu

Redactor:
Gândul

Mirela Retegan, fondatoarea Găștii Zurli, a povestit la Gândul Live cum a reușit să o aducă pe fiica ei de 19 ani în țată, înainte de închiderea școlilor. Maia, fiica de 19 ani a Mirelei Retegan este în ultimul an la un liceu din Marea Britenie, țară care nu a abordat cu extremă seriozitate începutul crizei de coronavirus.

Mirela Retegan a povestit că în timp ce la noi în țară deja începuseră să se ia măsuri de izolare, în Marea Britanie tinerii încă ieșeau în oraș și mergeau la școală.

Cum au abordat, la început, autoritățile britanice criza coronavirusului  

Mirela Retgan a povestit cum a decis să-i ia bilet de avion fiicei sale pentru a se întoarce acasă, deși autoritățile spuneau că au totul sub control și că absențele de la școală nu vor fi motivate:                                                                                                                                            „Englezii în continuare sunt foarte … deja la noi se luaseră niște măsuri, eu îmi suspendasem activitatea, aveam foarte mare grijă la ce facem, cu cine ne întâlnim și vorbam cu Maia: >> > > Și i-am spus aș vrea să vii acasă. Și mi-a răspuns: >.

De teama că va pierde anul școlar, fiica Mirelei Retgan a refuzat initial să se întoarcă în țară. Mirela Retegan a povestit că instincctul ei de părinte a fost acela de a-i cumpăra bilet de avion și de a o aduce acasă pe fiica ei. La trei zile după ce Maia a ajuns în România, Guvernul Britanic a naunțat închiderea școlilor.

„Noi am primit e-mailuri de la școală că nu e niciun pericol, că ei controlează situația și că ne aducem copiii acasă pe riscul nostru, că pierd anul școlar. Maia e în ultimul an la liceu, s-a înscris la facultate, pe 31 mai avea un examen important. Mi-a zis că nu vine până nu dă examenul. Când am realizat că nu e o glumă și există riscul să rămână acolo între 4 pereți mi-am dat seama că poate scapă de Covid și rămâne cu o depresie care o va marca pe tot restul vieții. I-am spus > A venit acasă. A treia zi s-au închis școlile . Instinctul meu de mama a fost atât de puternic , încât n-am așteptat să hotărască statul, școala, ce e mai bine pentru copilul meu și le recomand părințillor să nu uite că noi știm ce e mai bine pentru copiii nostri. Când Maia a împlint 18 ani m-a întrebat toată lumea cum te simți și le-am zis liberă. Toate deciziile pe care le-am luat ca părinte sunt ca într-o ruletă rusească”, a povestit Mirela Retegan la Gândul Live.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
BREAKING NEWS: Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide