GÂNDUL LIVE. Dispozitive artizanale „pizza-slide”, identificate în cazul spărgătorului de bancomate

Publicat: 13/11/2020, 18:21
Actualizat: 13/11/2020, 18:22

Spărgătorul de bancomate a fost prins. Polițiștii din Capitală au prins un suspect în cazul bancomatului aruncat în aer, anul trecut, în sectorul 3. Este vorba de un bărbat de 37 de ani, care, potrivit polițiștilor, ar fi implicat într-un eveniment similar în Brăila. Pe parcursul percheziţiilor efectuate ieri în Capitală şi în judeţul Ialomiţa au fost identificate şi ridicate dispozitive artizanale denumite generic „pizza-slide”

Şeful DGPMB a precizat că poliţiştii l-au prins pe suspect în trafic.

Polițiștii au făcut joi cinci percheziţii domiciliare

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, polițiștii au făcut joi cinci percheziţii domiciliare, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pe parcursul percheziţiilor efectuate ieri în Capitală şi în judeţul Ialomiţa au fost identificate şi ridicate dispozitive artizanale denumite generic „pizza-slide”, substanţe cu potenţial exploziv, mai multe documente de identitate emise de diverse state. Acestea urmează a fi expertizate, având în vedere că există suspiciuni cu privire la veridicitatea lor, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj, obiecte de vestimentaţie, seturi de plăcuţe de înmatriculare auto.

De asemenea, a fost găsit un autoturism de lux, reclamat ca furat în 2019 dintr-o localitate din Ialomiţa, şi care împreună cu alte două maşini au fost indisponibilizate.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

 „Pizza-slide”, o lovitură durează numai 4 minute

Cristian Gheorghe, comisar șef adjunct al Direcției de Investigații Criminale, a vorbit în cadrul unei conferința de presă, în septembrie 2020,  și a făcut mai multe precizări referitoare la spargerea de bancomate din orașul Otopeni care a avut loc. Metoda „Pizza-slide”  asigură membrilor grupării o mare rapiditate, detonarea bancomatului și furtul banilor durând numai 4 minute.

Grupările de infractori români specializați în devalizarea bancomatelor au dat zeci de lovituri în Europa. O grupare a devalizat 14 bancomate din Austria, „încasând” 570.000 euro.