GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director executiv ANM: Procesul de răcire a vremii va continua | VIDEO

Publicat: 20/11/2020, 14:22

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a vorbit vineri la GÂNDUL LIVE despre vremea din zilele următoare.

Ea a explicat că temperaturile vor scădea în următoarele zile, acestea urmând să ajungă la -6 grade în depresiuni.

„Ne așteaptă o răcire a vremii, așa cum vă promiteam, astfel încât mâine, probabil maximele la nivelul întregii țări se vor încadra doar între 3 și 7 grade. 3 grade de așteptat în partea de nord a Moldovei. Și 6-7 grade în partea de sud și de vest a teritoriului. Probabil vom avea în jur de 6 grade și la București. Aceasta după ce, la noapte, sunt așteptate temperaturi sub 0 grade în partea de nord, nord-vest și centru a teritoriului, temperaturi care pot coborî spre -6 grade în depresiuni”, a spus Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Florinela Georgescu: Ne așteptăm la ninsori la munte

Georgescu a mai explicat că în zilele următoare meteorologii se așteaptă la ninsori în zonele de munte și la precipitații mixte în zonele de deal.

„Procesul de răcire va continua. Așteptăm două dimineți cu temperaturi negative în cea mai mare parte a țării. Duminică și luni dimineață vom înregistra temperaturi între -10 și 0 grade. -10 în depresiunile din estul Transilvaniei. Vestea mai bună ar fi că luni și marți ar putea aduce o ușoară încălzire. Trebuie să mai fim atenți în această perioadă la precipitațiile mixte. Așteptăm la noapte și mâine ca în Carpații Occidentali și Meridionali să ningă, iar în zonele deluroase și chiar ceva mai jos, precipitațiile să fie mixte, îndeosebi în partea de sud-vest a Transilvaniei. După acest episod cu precipitații vom avea o pauză din acest punct de vedere, dar va fi rece pe parcursul nopților”, a spus Florinela Georgescu.

Meteorologii anunţă pentru următoarele două săptămâni temperaturi sub normalul perioadei, cu precipitaţii insuficiente. După răcirea semnificativă a vremii, urmează două săptămâni de temperaturi peste normalul perioadei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase