GÂNDUL LIVE. Incident în Munţii Bucegi. Cabana de la Vârful Omu, distrusă de un urs

Publicat: 20/11/2020, 14:58
Actualizat: 20/11/2020, 15:02

Un incident uimitor s-a produs în noaptea de miercuri spre joi: în căutare de hrană, un urs a devastat Cabana Omu din Munții Bucegi. 

În încercarea de a pătrunde în clădire, animalul a spart geamuri și a rupt bucăți de lemn. Din fericire, Cabana Omu nu este locuită în această perioadă a anului. Meteorologul Radu Manta este cel care a descoperit ce s-a întâmplat și care a anunțat cabanierul.

„Dimineață (n.r. – joi) am văzut urmele ursului. Le-am urmărit și am observat că ursul a provocat stricăciuni la Cabana Omu. A pătruns în clădire, în sala de mese, unde a scos geamul de la ghișeu, probabil în căutare de hrană. N-a găsit nimic și s-a retras”, a declarat Radu Manta pentru Libertatea.

”Ursul a dat târcoale și stației meteo de lângă cabană, dar la noi n-a putut să intre. A spart un ochi de geam de la o magazie, dar n-a putut să intre în interior. A urcat pe Valea Gaura și a coborât pe Valea Cerbului. Sperăm să nu mai apară”, a mai precizat Radu Manta, potrivit Libertatea.

După incident, meteorologul l-a sunat pe cabanier, care a venit și a astupat gaura făcută de urs.

Evenimentul este unul neobișnuit, având în vedere data în care ne aflăm. Urșii ar fi trebuit sa se retraga deja la hibernare.

GÂNDUL LIVE. Incendiu de proporții la Suceava, unde trei case au fost mistuite de flăcări!

Incendiu de proporții în localitatea Cornul Luncii, din județul Suceava. Trei case au ars noaptea trecută, iar focul pare să fi izbucnit de la un coș de fum înfundat. Imaginile au fost difuzae vineri în emisiunea Gândul Live.

Opt ore s-au chinuit pompierii să stingă flăcările care s-au extins rapid.

În incendiu au ars și anexele gospodărești, iar o adolescentă de 17 ani a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă a refuzat să fie transportată la spital.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult