GÂNDUL LIVE. Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD. „Dacă a greșit, domnul Solomon l-a găsit ca exemplu pe domnul Orban și domnul Rareș Bogdan”

Publicat: 07/07/2020, 12:47
Actualizat: 07/07/2020, 15:56

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD a explicat, la Gândul Live, că e regretabil dacă cei doi deputați PSD care au fost implicați într-un incident în Centrul Vechi al Capitalei se dovedește că au greșit, iar dacă eu greșit, e bine că au fost amendați. Pe de altă parte, reprezentantul PSD a făcut referire la încălcări ale măsurilor de către premierul Ludovic Orban și europarlamentarul Rareș Bogdan.

Lucian Romașcanu a prezentat, la Gândul Live, punctul de vedere al deputatului Adrian Solomon, după incidentul de marți dimineață din Capitală.

Potrivit informațiilor Gândul, doi deputați PSD au făcut scandal în cursul dimineții de 7 iulie într-un fast food din Centrul Vechi și au folosit expresii jignitoare la adresa polițiștilor care au intervenit la fața locului spunându-le și „Noi vă plătim salariile. Aveți doar 3 luni în Poliție. Nu meritați să purtați haina statului!”.

Potrivit surselor Gândul, cei doi bărbați sunt deputații Solomon Adrian și Stativă Irinel Ioan. „Nu am fost amendați aseara. Am fost doar legitimați. Totul e un abuz”, a transmis sec Solomon pentru hotnews.ro.

„Dacă lucrurile s-au întâmplat, totuși, cum spune poliția, atunci e regretabil”

Potrivit lui Lucian Romașcanu, deputatul Adrian Solomon i-a transmis, prin mesaje, că a purtat mască oe care și-a dat-o jos la un moment dat și că nu a existat o amendă, ci un proces verbal și, dacă va ajunge amenda acasă, o va contesta.

„Dacă lucrurile s-au întâmplat, totuși, cum spune poliția, atunci e regretabil. E foarte bine ca cei care încalcă legea să fie amendați și probabil că domnul Solomon l-a găsit ca exemplu, dacă a greșit, pe domnul Orban și domnul Rareș Bogdan, deci are înaintași celebri”, a declarat Lucian Romașcanu, la Gândul Live.

„Fiecare face de vrea, nu judecăm acum dacă a mers omul să mănânce, când a mers să mănânce. Nu știu dacă i-a pus cineva o fiolă acolo, haideți să nu mergem mai departe decât sunt lucrurile”, a spuns Romașcanu.

„Domnul Orban bea whisky și făcea chermeze la el în birou, domnul Rareș Bogdan a făcut petrecere cu o sută de oameni și nu a luat nicio amendă”, a amintit Lucrian Romașcanu.

„Au adresat injurii” nu e același lucru cu „au înjurat”, a spus Lucian Romașcanu.

„Punctul dumnealui (Adrian Solomon – n.r.) de vedere e că nu s-a întâmplat ce s-a întâmplat, eu vă spun doar atât: dacă a greșit și a fost amendat, foarte bine că s-a întâmplat acest lucru. Sunt două persoane care în timpul liber sunt persoane private, dacă au avut o atitudine nedemnă, de cetățean și mai departe de parlamentar, e foarte bine că au fost amendați”, a precizat Lucian Romașcanu.

Întrebat dacă au fost sancționați sau mustrați de partid, Lucian Romașcanu a declarat: „E o mustrare publică. Sigur că ne afectează și pe noi acestă dispută în acest moment, dar, repet, dumnealor au acționat în nume propriu și în momentul de față și-au primit pedeapsa pentru acest lucru. Sper ca din partea lor să vină și un comentariu oficial ca să ne lămurim definitiv”, a conchis Lucian Romașcanu.

Care e stadiul cercetării polițiștilor

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a explicat că imaginile din interiorul restaurantului sunt analizate de colegi.

„În această dimineață, o patrulă a serviciului de poliție pentru Centrul Vechi din cadrul DGPMB a fost solicitată de agenții de pază ai unui restaurant fast-food din Sectorul 3 să intervină întrucât ăn interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având și un comportament recalcitrant. Colegii au depistat persoana în cauză, iar în urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa poliștilor”, a detaliat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, la Gândul Live.

Potrivit lui Ciprian Romanescu, alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat, care, la rândul său, a manufestat un comportament similar, iar cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal în locuri publice și pentru proferarea de injurii sau expresii jignitoare.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a confirmat că polițiștii se află în posesia imaginilor din acel local și sunt analizate.

„Nu știu când vor fi făcute publice (rezulatul analizei – n.r.), colegii mei le analizează în momentul de față și urmează să dispună măsurile legale, dacă vor mai constata și alte sancțiuni contravencționale. Asta, după vizualizarea acestor imagini”, a explicat Ciprian Romanescu, la Gândul Live.

Potrivit lui Romanescu, la momentul sosirii polițiștilor, cele două persoane purtau mască, dar „urmează să analizăm aceste imagini și, dacă va fi constatat faptul că nu purtau mască se vor lua măsurile legale în consecință”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...