GÂNDUL LIVE. Marius Chirca, președintele Kola Kariola, despre cazul animalelor ucise cu cruzime de doi minori în Mureș: Nu a fost doar un pui ucis, au fost doi. Au fost dați ca hrană celorlalți câini | VIDEO

GÂNDUL LIVE. Marius Chirca, președintele Kola Kariola, despre cazul animalelor ucise cu cruzime de doi minori în Mureș: Nu a fost doar un pui ucis, au fost doi. Au fost dați ca hrană celorlalți câini | VIDEO
GÂNDUL LIVE. Marius Chirca, președintele Kola Kariola, despre cazul animalelor ucise cu cruzime de doi minori în Mureș: Nu a fost doar un pui ucis, au fost doi. Au fost dați ca hrană celorlalți câini | VIDEO
Publicat: 10/06/2020, 14:20
Actualizat: 10/06/2020, 15:57

Marius Chirca, președintele asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola, a explicat, într-o intervenție la GÂNDUL LIVE, că a mers marți în localitatea Papiu Ilarian din județul Mureș, pentru a discuta despre cazul în care un minor a fost filmat recent în timp ce ucidea un pui de câine, imagini care au fost transmise de familia copilului pe Facebook.

Chirca a explicat că a mers să discute cu respectiva familie împreună cu reprezentanții autorităților locale și că a realizat că respectivele persoane locuiesc în condiții foarte dificile și că acestea nu primesc niciun fel de sprijin din partea autorităților locale.

Totodată, președintele Kola Kariola a explicat că, de fapt, nu doar un câine a fost ucis atunci, ci doi, iar membrii familiei respective ar fi declarat că cele două animale au fost date ca hrană celorlalți câini din gospodărie după ce au fost ucise. Chirca a adăugat că, pe lângă câini, familia mai deține și alte animale, precum mai mulți porci și un cal.

„Îmi e greu să îmi revin după ceea ce am văzut ieri. Am făcut și live pe Facebook, pe cuvânt dacă știam de unde să încep. M-a dus hotărât ca, legal, să îi pedepsesc pe acei oameni, să îi fac să plătească pentru ceea ce au făcut. Am găsit o familie de oameni sălbatici, depărtați de societate. Am găsit niște copii fără viitor, un bărbat, tatăl copiilor, care este lăudat în momentul de față pentru că a reușit să se lase de alcool, un om care probabil are undeva pe la 40 de kilograme, un singur dinte în gură, un om cu care încercam să am o discuție după ce au plecat autoritățile. Am încercat să am o discuție cu el sperând că voi reuși să înțeleg ce au în cap. Nu au absolut nimic în cap. Cred că orice am fi făcut noi ieri, ei nu conștientizează gravitatea faptei. Au fost întrebați ce s-a întâmplat cu acel câine mort. Ideea e că nu a fost unul singur, au fost doi pui omorâți atunci și au spus că au fost dați hrană celorlalți câini”, a declarat Marius Chirca la GÂNDUL LIVE.

Marius Chirca: Acolo vorbim despre niște sălbatici. Vina este a autorităților locale

Președintele Kola Kariola a explicat, la GÂNDUL LIVE, că oamenii din respectiva familie sunt niște oameni „sălbatici”, iar întreaga vină aparține autorităților locale, care nu iau măsuri pentru a îmbunătăți viața acestora.

„Acum 3-4 zile l-ați contactat în direct pe primarul comunei. Și-a început discursul bâlbâit spunându-ne că este la al șaselea mandat și că este primar de 24 de ani. Ieri am avut o discuție cu viceprimarul, primarul a fost de negăsit. Și i-am spus că dacă vor continua să trateze familia aceasta mulțumindu-se să le dea ajutorul social și să îi vadă o dată la patru ani la urne, înseamnă că își bat joc de ei. Cred că în acea familie mama este problema, am înțeles că snopește în bătaie toată familia, inclusiv pe soțul ei, o mână de om, iar doamna e pe undeva pe la 150 de kilograme. În privirea bărbatului am văzut un om bun, iar în privirea acelei femei am văzut răutate. Acolo vorbim de niște sălbatici, fără să vreau să îi jigesc. Și nu vorbim de sălbatici pentru că vor ei, ci pentru că acolo i-a adus societatea. Din punctul meu de vedere, vina este a primarului și a viceprimarului”, a declarat Marius Chirca.

El a mai spus că medicul veteriar concesionar din localitate, care până acum nu și-ar fi făcut treaba, a decis să înregistreze animalele deținute de familie în momentul în care a aflat de venirea sa în localitate.

„Acolo în localitate există un medic concesionar, pe care l-am cunoscut ieri. Și deodată, când credeți că s-au luat măsuri pentru ca acele animale să fie puse în legalitate? Cum ne-am obișnuit în România. Sâmbătă, când s-a aflat de venirea noastră acolo, medicul concesionar s-a dus și a înregistrat toți câinii. Le-a pus un chip, practic creându-ne probleme nouă în a ridica acele animale, pentru că dacă animalele erau fără microchip erau, practic, ale Primăriei și noi împreună cu DSV le puteam ridica. Dar ca să ne pună bețe în roate, medicul concesionar a înregistrat câinii. Iar medicul concesionar, împreună cu primarul, au înregistrat acei câini, dar nu au respectat legea în totalitate, pentru că trebuie să îi vaccinezi, să le faci carnete de sănătate”, a spus Chirca la GÂNDUL LIVE.

Declarațiile lui Chirca vin după ce doi copii din comunca Papiu Ilarian, județul Mureș au fost filmați în timp ce ucid un pui de cățel, lovindu-l de mai multe ori cu o cazma. Două clipuri video în care copiii sunt filmați lovind animalul, sub ochii unor adulți, au fost distribuite pe pagina de Facebook a asociaței pentru protecția animalelor Kola Kariola.

Mai mulți utilizatori  au anunțat pe Facebook  în comentarii că au făcut plângere la Poliție.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere