GÂNDUL LIVE. Președintele ALDE Galați despre Planul Național de Investiții și Relansare Economică: ”Este un copy-paste din planul de guvernare pe care l-am avut cu PSD”

Publicat: 01/07/2020, 16:02
Actualizat: 01/07/2020, 16:55

Cristian Dima, președintele ALDE Galați, a vorbit la Gândul Live despre Planul Național de Investiții și Relansare Economică, spunând că acesta este un copy-paște din programul de guvernare PSD-ALDE, iar Guvernului ii lipsește capacitatea de a implementa proiectul de relansare economică.

Guvernul a prezentat, miercuri, Planul Național de Investiții și Relansare Economică, un program amplu care stă la baza următoarelor politici economice și administrative. Conform documentului, Guvernul își propune să schimbe modelul de dezvoltare bazat pe consum, într-un model de creștere economică bazat pe investiții, digitalizare și stimularea capitalului autohton.

Președintele ALDE Galați și-a exprimat poziția față de propunerea Guvernului în ceea ce privește modelul de creștere economică, declarând că este un copy-paște din programul de guvernare PSD-ALDE, iar guvernanții nu cred în acesta.

„Mi se pare foarte interesant . Este un copy-paste din planul de guvernare pe care l-am avut cu PSD, iar noi cei din ALDE ne-am ocupat de partea pe care o aveam în coordonare. Mă bucur că au preluat o parte din el. Ceea ce este penibil este că doar au preluat din el, nu înseamnă că și cred în el. De patru luni de când se află la guvernare, am constatat că guvernanților  le plac Ordonanțele de Urgență-100 de OUG- este mai greu să convingi românii că urmărești binele comun”.

Președintele Alde Galați critică guvernul și spune că guvernanții poartă masca facială pentru a se îndepărta de popor.

„Cred ca cel mai bine poarta măștile guvernanții. Ei nu poartă masca în scopul protejării faciale, ci poartă masca pentru îndepărtarea față de populație.

La Galați, ca in orice oraș responsabil, sunt oameni care înțeleg responsabilitatea comunității. În general, oamenii poartă măști, iar cei care deservesc sunt atenți, respectă măsurile impuse, folosesc produse dezinfectante. Deși am fost în topul orașelor cu infectari cu contaminare cu coronavirus, acest lucru nu ne face mai puțîn responsabili. Și noi am avut multe întâlniri în cadrul organizației, dar în general, oamenii poartă masca, facem excepție pentru speakeri, dar cu măsuri de distanțare”.

Ce lipseste planului economic de relansare?

Cristian Dima a specificat că veriga lipsa în ceea ce privește relansarea economiei este capacitatea de implementare a Guvernului, demonstrată de multe ori în diferite contexte, iar un exemplu recent este lipsa unui dialog în ceea ce privește Ziua Dunării.

„Revenind la planul economic, eu aș adauga cu prioritate capacitatea de implementare a acestui plan de relansare. S-a demonstrat de prea multe ori că acest Guvern nu are capacitate de a face un plan de relansare. Zilele trecute am sărbătorit Ziua Dunării. Ați auzit pe cineva din Guvern vorbind despre acest lucru?! Am văzut în planul de relansare economică partea de infrastructură economică portura, cu prioritate Portul-Constanța. Nimeni nu vorbește cu seriozitate de autostrada care traversează România de la est la vest, ci doar  în măsură în care își pot numi oameni din punct de vedere politic, cu sau fără expertiză, în aceste poziții. Facem declarații, în spatele măștii, poate ne aude poporul mai puțin, că să-l păcălim. Nu cred că oameni că Orban, Turcan sau Român poate vorbi despre un astfel de plan. Vorbim de trei luni, timp în care se putea vorbi despre acest plan”.

Reprezentantul ALDE a vorbit și despre legăturile dintre Guvern și cazul de corupție de la Unifarm, astăzi fiind audiat prim-ministrul, la cererea PSD, în plenul Camerei Deputaților. Cristian Dima spune că cele 115 milioane de măști sunt blocate de o firma din apropierea  fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Ridzi.

„Pe de-o parte vorbim că vrem să facem relansare economică, pe de altă parte arătăm cu prea multă obstinație o hora făcută la mare. Nu cred că trebuie să blamăm poporul român pentru o horă.

Îi place lui Orban sa de explicatii pentru o persoana de la Unifarm  acuzată  pentru așa-zisă șpagă. Îi place că 115 milioane de măști sunt blocate? Că să avem capacitatea de a purta măști, trebuie să-i ajutăm pe cei care nu au disponibilitați financiare. (…) Firma care a blocat oferta este tot o firma de casă, venită din zona doamnei Ridzi, Ministerului, Tineretului și Sportului”, spune Cristian Dima.

Reprezentantul ALDE spune că Guvernul Orban nu a respectat regula purtării măstii, deși au cea mai mare deschidere la public

„În toată țară se fac hore. De astăzi în două luni de zile, vorbim la trecut de sezonul estival. În momentul acesta sunt zeci de operatori economici care au așteptat acest sezon. Nu cred că trebuie să transformăm într-un brand de țară români care respectă regulile și nu apreciează sănătatea publică.Preocuparea noastră este să dezvoltăm România, să punem accent pe firmele romanesti. Cu ce ne ajută că am deschis anumite nitati și nu am deschis restaurante?!

Aș fi pus accent pe conștientizarea populației, nu pe măsuri restrictive. Am pus accent pe spectacol și pe măsuri care nu sunt definitorii în comportamentul poporului român. Dacă nu înțelegem să promovăm dragostea pentru poporul român, vom ajunge o țară care îmbolnăvește pe alții. Dacă în avioanele în care trimitem câteva cazuri de coronavirus, cei din comuniatea europeană vor face apel la respectarea regulilor. De ce nu arătăm că Guvernul Orban nu a respectat regulile în Guvern? Nimeni din acea hora nu are deschiderea publică pe care o are Orban și miniștrii care l-au insotit în nerespectarea regulilor. Același lucru s-a întâmplat la Iași, iar de fiecare dată, nu respectă.  (…)

Am văzut în capitolul pe care îl propun ei, la infrastructură energică, nu am văzut să facă trimitere despre reactorul nuclear pe care să-l facem și despre hidrocentrale, au blocat investițiile pentru hidrocentrale”, a încheiat președintele ALDE Galați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României