GÂNDUL LIVE. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Peste 2,2 milioane de elevi vor merge la școală cu prezență fizică începând de miercuri” | VIDEO

Redactor:
Daniel Matei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost invitatul Emmei Zeicescu în ediția de marți a emisiunii GÂNDUL LIVE.

Oficialul a vorbit, printre altele, despre planurile autorităților referitoare la redeschiderea școlilor, care are loc miercuri, 5 mai.

Cîmpeanu spune că peste 2,2 milioane de elevi vor merge la școală cu prezență fizică.

„Este un pas important faptul că am reușit să separăm scenariile în sub și peste 1 la mie rată de infectare. Practic, mâine vor începe școala toți elevii din învățământul primar, fără niciun fel de diferențiere între scenarii, inclusiv cei din clasa pregătitoare, plus copiii din grădinițe. Este vorba de 1,4 milioane de copii. Tot mâine vor putea să înceapă școala pentru prima oară elevii cu cerințe educaționale speciale înmatriculați în școlile speciale. Este vorba de peste 27.000 de copii care nu au avut șansa unor ședințe de stimulare polisenzorială sau psiho-motrică sau unor cerințe de logopedie sau de kinetoterapie. Pentru că în mod evident aceste lucruri nu pot fi realizate în sistem online”, a declarat ministrul.

Acesta mai spune că o rată de infectare mai mică de 1 caz la mia de locuitori s-a înregistrat în 2.057 de localități din țară în cursul zilei de marți, iar în aceste localități, absolut toți elevii vor merge fizic la școală.

Toți elevii din clasele terminale vor merge la școală

Începând de luni, 10 mai, vor putea merge la școală cu prezență fizică toți elevii din clasele terminale, indiferent de scenariul înregistrat în localitățile lor, mai spune Cîmpeanu.

„Acești elevi (cei din clasele terminale, n. red.) vor avea cursuri cu prezență fizică până în data de 11 iunie cei de clasa a VIII-a și până în data de 4 iunie cei de clasa a XII-a, care se pregătesc pentru bacalaureat, care începe pe 28 iunie cu prezență fizică. Cei de clasa a VIII-a se pregătesc de Evaluarea Națională, cu prezență fizică, începând din data de 22 iulie”, mai spune ministrul Sorin Cîmpeanu la GÂNDUL LIVE.

El a adăugat că Ministerul a decis să permită prezența fizică a elevilor pentru evaluările de la clasele a VI-a, a IV-a și a II-a. Și elevii care vor susține pre-testările pentru evaluările PISA 2022 vor face acest lucru cu prezență fizică.

Sorin Cîmpeanu: Îndemn la respectarea regulilor

Ministrul Educației a făcut un nou apel la respectarea regulilor sanitare în instituțiile de învățământ, pentru a preveni apariția unor noi cazuri de COVID-19.

„Aș vrea să pot adresa încă un îndemn la respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară: de la distanțarea adecvată, purtarea măștilor de protecție, aerisirea unităților de învățământ și respectarea tuturor normelor de igienă pentru ca alături de procesul de vaccinare să putem avea șansa de a propune următorul pas spre revenirea la normalitate, prezență fizică a tuturor elevilor”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă nu ar fi fost mai bine ca elevii din clasele 0-4 să fi rămas în continuare în sistemul de predare online, Sorin Cîmpeanu a atras atenția că procesul de predare este cu atât mai dificil în mediul online cu cât copiii sunt mai mici.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Ion Țiriac a împlinit 82 de ani! Surpriza fabuloasă primită de ziua de naștere
Alexandru Rafila a făcut anunţul momentului. Milioane de români sunt vizaţi
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Vești GENIALE pentru milioane de români care merg la muncă în străinătate. Se schimbă legea!
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide