George Pădure a lansat cartea ”O viață cât zece – și cum m-a urmărit Traian Băsescu”: ”Mi se pare superficial ca noi, ca popor, să ne mulţumim doar să ne descurcăm”

Redactor:
Cristian Lisandru

Cu doar câteva zile în urmă a fost lansată – la Expocenter Hotel București, sala Cosmopolitan – cartea ”O viață cât zece – și cum m-a urmărit Traian Băsescu”, scrisă de George Pădure, cel care mărturisește că, din punctul său de vedere, nu există popor ”mai abil” în a se descurca decât poporul român.

Evenimentul s-a bucurat de o firească audiență, cu atât mai mult cu cât subiectul abordat este cu totul incitant, atât din punct de vedere al amintirilor omului Pădure, cât și al celor… legate de personajul ”Traian , participând – firește – și jurnaliști printre care am ”descoperit-o” pe cunoscuta realizatoare TV Marina Almășan.

”O viață cât zece” reprezintă, practic, ”o scurtă autobiografie a unui om care a trăit cât pentru zece vieți obișnuite”, așa cum spune chiar autorul volumului, George Pădure.

Cititorul îl… urmărește, pagină cu pagină, pe George Pădure începând cu ascensiunea sa din anii ’70 – de la picolo neobosit la abil șef de restaurante constănțean – și până la cariera de ospătar pe vas, continuând cu fuga din țară ca refugiat politic, trecând la cariera de agent de vânzări și prosper întreprinzător belgian din anii ’80 – cel urmărit și turnat de un misterios personaj… „Traian”.

George Pădure: ”Eu nu mi-am căpătat experienţa în România sau în Belgia, ci în cele peste 60 de ţări prin care am trecut”

Iar povestea merge mai departe, cititorul ajungând la unul dintre cei mai importanți antreprenori și proprietari de lanț de magazine din domeniul electronicelor din România postdecembristă, la primarul independent de sector bucureștean din a doua parte a anilor ’90, la omul de afaceri și comentator media din ultimele decenii.

Toate aceste avataruri și povești fac din prezentul volum de memorii – ”O viață cât zece – și cum m-a urmărit Traian Băsescu” – o lectură incitantă și instructivă în același timp.

”Eu nu mi-am căpătat experienţa în România sau în Belgia, ci în cele peste 60 de ţări prin care am trecut, reuşind foarte bine să mă înţeleg cu cei pe care-i întâlneam, în română, greacă, engleză, franceză sau olandeză. De la fiecare am cules câte ceva din tainele vieţii şi la fiecare am putut observa lucruri specifice acelei ţări. Nu pot spune însă că există vreun popor mai abil în a se descurca decât cel român. Poate doar grecii să fie mai descurcăreți. Dar şi vulpea este abilă. Este oare aceasta principala calitate a unei fiinţe, în ce privește supravieţuirea? Fie că răspundem cu da sau cu nu, mi se pare superficial ca noi, ca popor, să ne mulţumim doar să ne descurcăm”, spune George Pădure.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
ATENȚIE! Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide