Monica Anghel, invitat special la Încotro cartea românească?: „Trebuie să citești tot. Oricât, orice, citim. Și dacă am putea să citim și cu voce tare, ar fi extraordinar, pentru că cititul cu voce tare previne boala Alzheimer”

Monica Anghel, invitat special la Încotro cartea românească?: „Trebuie să citești tot. Oricât, orice, citim. Și dacă am putea să citim și cu voce tare, ar fi extraordinar, pentru că cititul cu voce tare previne boala Alzheimer”
Publicat: 14/04/2021, 14:00

Monica Anghel a fost invitatul special al ediției de marți seara Încotro cartea românească?, eveniment prezentat de Simona Tănăsescu, transmis live pe Facebook prin Velvet Story și susținut de Gândul.ro. O întâlnire cu discuții libere și lejere în jurul cărții și a lumii artistice, doamna muzicii românești a vorbit cu sinceritate despre perioada dificilă pe care o întâmpină atât scriitorii, cât și oamenii de artă.

Prin mesajele și întrebările care au curs de la urmăritori, Monica Anghel a răspuns fără rețineri. În ceea ce privește subiectul întâlnirii, și anume încotro se îndreaptă cartea și arta românească, artistei i-a fost greu să găsească un răspuns ferm.

„Eu cred că dacă fiecare dintre noi iubim cu adevărat ceea ce facem și credem din tot sufletul, până în măduva oaselor, că ceea ce facem, facem bine, și că suntem extraordinar de buni în ceea ce facem, arta nu poate să dispară, indiferent de ce s-ar vrea în lumea întreagă, nu doar în România. Cred că ăsta este secretul pentru a merge mai departe: să credem cu tărie în ceea ce facem fiecare dintre noi”, a spus Monica Anghel.

Simona Tănăsescu a menționat, printre întrebările sale, că și artiștii, în perioada aceasta, au găsit scrisul ca o activitate plăcută și au avut succes cu vânzarea cărții lor. Completând, Monica Anghel a susținut că „e normal să te apuci să scrii, pentru că la un moment dat simți să transmiți din emoția ta publicului, dacă asta ai făcut până acum. Și nemaiputând să faci acest lucru direct, față în față cu spectatorii, atunci te apuci să scrii.”

Monica Anghel i-a surprins pe urmăritori spunând că ea însăși scrie, recitând câteva versuri în direct.

„Indiferent de faptul că nu mai putem să călătorim fizic, nu mai avem bani să călătorim, putem să călătorim cu gândul, atâta timp cât citim. Este extraordinar de important să citim, pentru că asta ne va dezvolta emoțional, spiritual și ne va lumina”, a trasat ca o concluzie artista.

„Trebuie să citești tot. Oricât, orice, citim. Și dacă am putea să citim și cu voce tare, ar fi extraordinar, pentru că cititul cu voce tare previne boala Alzheimer”, a fost îndemnul Monicăi Anghel.

Întâlnirea a fost prilej de inspirație, căci invitata Simonei Tănăsescu i-a emoționat pe urmăritori prin mesajele și vorbele sale. Interviul poate fi urmărit integral pe pagina de Facebook Velvet Story și pe YouTube.