Se dă startul sezonului de vară cu apariții editoriale ispititoare

Se dă startul sezonului de vară cu apariții editoriale ispititoare
Summer Sale Design with Lifebelt and Exotic Palm Trees on Tropical Island Background. Vector Special Offer Illustration with Flower, Beach Ball, Sunshade and Blue Ocean Landscape for Coupon, Voucher, Banner, Flyer, Promotional Poster, Invitation or greeting card
Publicat: 17/05/2021, 14:00

În întâmpinarea verii, editurile vin cu vești despre apariții editoriale care suscită interesul cititorilor. Titluri noi, de la autori consacrați, dar și surprize literare de la debutanți, la editura Velvet Story, în luna iunie, se pregătesc lansări de carte ce anunță campania Vara Ispitelor literare.

Cititorilor înrăiți li se spune să fie pregătiți pentru o serie de povești de dragoste care se potrivesc cel mai bine cu soarele arzător și nisipul fierbinte de pe litoral și nu numai. În colecțiile Velvet Story, unde regăsim romanele care au făcut senzație – „Karma-i o zdreanță!” de Simona Tănăsescu, „Anthos” de Elena Petrea Kyrintzis – și-au găsit deja loc alte titluri captivante – „Art Nouveau” de Cynthia Orszag și „Creatoarea de vise” de Simona Tănăsescu. Acestora, anunță editorul, li se vor adăuga o serie de cărți, gradual pe parcursul verii, care îi vor face pe cititori să devină dependenți de lectură.

Dacă romanele de dragoste par să ocupe loc fruntaș, acest lucru nu înseamnă că domnilor nu le sunt rezervate cărți interesante. Printre autorii care au publicat la Velvet Story, îi întâlnim pe Radu Cristian Constantin, care lansează cel de-al treilea volum de poezie, „Stelele asfințesc în zori” și pe Radu-Costin Dobrițoiu care ne prezintă o carte document, „Podul Scorpionilor”, un exercițiu jurnalistic de excepție.

Ajungem la concluzia că, în ciuda hopurilor din ultima perioadă, editurile care publică autori români au avut numai de câștigat, și cu precădere prin prisma oamenilor talentați, impulsionați de dorința de a dărui cărți care rivalizează cu cele ale autorilor străini.