„Gândurile lui Cristoiu”. Candidatul la prezidențiale Cătălin Ivan: Alegerile nu sunt libere. Voturile, numărate de STS, înțelegere între Iohannis și Dăncilă/ Interesul lui Iohannis, un guvern și un comisar agreat de Germania. Mureșan va ajunge premier

„Gândurile lui Cristoiu. Candidatul la prezidențiale Cătălin Ivan: Alegerile nu sunt libere. Voturile, numărate de STS, înțelegere între Iohannis și Dăncilă/ Interesul lui Iohannis, un guvern și un comisar agreat de Germania. Mureșan va ajunge premier
Publicat: 18/10/2019, 13:23

20:50Ivan: Nu mă tem de niciun candidat, ei fug de dezbateri. L-aș întreba pe Iohannis ce îl recomandă

Cătălin Ivan a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că nu se teme de ceilalți candidați la prezidențiale, însă aceștia fug de dezbateri. El a adăugat că dacă ar avea o dezbatere electorală cu Klaus Iohannis l-ar întreba pe șeful statului ce îl recomandă pentru încă un mandat.

„Nu mă tem de niciun candidat. Îmi pare rău că nu avem dezbateri. Acești candidați fug de dezbatere. E o oportunitate imensă pentru România, măcar acum în campanie electorală, când cerem voturile românilor, să le spunem pentru ce, să venim cu soluții. Dacă am fi avut acum o dezbatere reală despre ce înseamnă societatea de astăzi, care sunt problemele și i-am fi avut la masă pe toți candidații…dar e imposibil, pentru că ei fug de dezbateri. Nu cred că avem vreun candidat periculos. Dimpotrivă, mie mi s-ar părea corect ca această participare să fie încurajată. Faptul că unii au bani de campanie electorală și își fac gratis campanie, iar ceilalți nu au nicio șansă să își facă cunoscut programul politic, în primul rând pierdem noi ca țară. Dacă nici în campanie nu discutăm, câștigă unul prin neprezentare”, a declarat Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul ADN a afirmat că ar vrea să îl întrebe pe Klaus Iohannis ce îl recomandă pentru încă un mandat la Cotroceni.

„Ce îl recomandă, un singur lucru să spunpă, după cinci ani de mandat, luând Constituția. El nu își respectă nici măcar jurământul. Din tot ce prevede Cosntituția să luăm un lucru pe care l-a făcut pentru România ca să îl recomande pentru încă un mandat. Atât”, a subliniat Ivan.

20:40Ivan: Ce a făcut Pro România cu PSD nu e corect. Nu te poți întoarce împotriva propriului partid

Cătălin Ivan a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că poziția Pro România față de PSD nu e corectă, deoarece Victor Ponta s-a întors împotriva prorpiului partid. El a adăugat că, deși a plecat din PSD, nu se va întoarce niciodată împotriva social-democraților.

„Câteva luni de zile am discutat dacă să mă duc la Pro România. Mai în glumă, mai în serios, nu pot pronunța Pro România. Nu aș putea să vin să spun -votați pro România-. ADN îmi iese mai ușor. Serios vorbind, am plecat pe alt drum. Dacă am închis un capitol, am plecat într-un nou proiect, curat cap-coadă. Mie mi se pare că ce a făcut Pro România cu PSD, chiar și această moțiune, nu e corect. Nu te poți întoarce atât de vehement împotriva propriului partid. Mie PSD mi-a dat și lucruri bune. E o perioadă în care am acumulat experiență, m-am format. Nu aș putea vreodată să fac rău foștilor colegi din PSD. Am spus că Dăncilă trebuie să plece, că Liviu Dragnea dorește putere absolută în România, dar niciodată nu m-am întors împotriva PSD”, a spus Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul ADN a adăugat că în afară de Ion Iliescu, PSD nu a avut niciodată lideri locomotivă.

„PSD nu a avut niciodată un lider locomotivă, în afară de Ion Iliescu. Apoi toți liderii PSD au fost mai jos decât partidul. Indiferent cine câștiga funcția de președinte devenea automat lider pentru că partidul în urca în campaniile electorale la scorul partidului. PSD a avut mereu în teritoriu oameni de calitate, la nivel de stradă, de comună, avea oameni bine văzuți. În timp aceasta s-a erodat. De când a venit Liviu Dragnea s-a erodat în mod accelerat. În vremea lui Dragnea dacă nu erai de acord cu el zburai, și au burat. Organizații întregi au fost dizolvate. Eu nu am construit ADN ca să mă duc împotriva PSD. Dimpotrivă, suntem pe un alt drum. E un capitol închis, activitatea mea în PSD. Nu am ranchiună sau dorința de răzbunare”, a subliniat Ivan.

Acesta a precizat că a decis să plece din PSD, deoarece partidul o lua în altă direcție.

„Eu am intrat cu stângul în PSD. Am fost lider al studenților la Iași și considerându-mă un om de stânga foarte preocupat de lupta împotriva sărăciei, de reducerea inegalității în societate am intrat în PSD, deși era evident că tinerii nu erau foarte agreați. Am intrat pentru că era această mișcare care se numea Tineretul Social Democrat, care venea cu un suflu nou, a schimbat culoarea din albastru în roșu, venea cu altfel de politică și m-a atras ideea de a reforma cel mai mare partid din România din interior. Am mers cu această mișcare până în 2012, dar a murit această mișcare în 2010, când Victor Ponta a ajuns președintele PSD. Noi am crezut că am câștogat războiul. Cumva câștigasem o mică bătălie la congresul acela când Ponta a candidat împotriva lui Geoană, dar am pierdut războiul. A murit mișcarea aceasta reformatoare, TSD. Eu am rămas în partid, tot ridicând semnale de alarmă, spunând ce nu merge bine. În organizațiile județene erau mulți care gândeau ca mine. Am ținut așa până în 2015, când mi-am dat seama că nu se poate reforma PSD din interior. Am decis să ies eu din PSD, mai ales când Liviu Dragnea a luat președinția partidului, mi-a fost clar în ce direcție merge partidul”, a conchis Cătălin Ivan.

20:10Ivan: Interesul lui Iohannis, un guvern și un comisar agreat de Germania. Mureșan va ajunge premier

Cătălin Ivan a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că președintele Klaus Iohannis blochează numirea comisarului european din cauza intereselor străine. El a adăugat că cel mai probabil Iohannis îl va desemna în final pe Siegfried Mureșan premier, fiind „omul Germaniei”.

„ Klaus Iohannis blochează acum numirea comisarului dintr-un calcul foarte simplu, interesele străine îi spun că în momentul în care Klaus Iohannis are propriul guvern va numi un comisar agreat de cei din afară. Eu aș pune pariu că nu va fi Orban cel care va ajunge premier, ci eventual Siegfried Mureșan. Acesta este omul Germaniei la Bruxelles, nu omul României. În primul mandat am fost acolo, vă spun ca europarlamentar. Mureșan a venit de la Berlin, nu de la București, a fost neinspirat pus de Băsescu pe listă, probabil tot la cerința celor de acolo, a ajuns în Parlamentul European, al dooua zi a fost numit purtător de cuvânt al PPE, cel mai mare grup politic din PE. Un om fără experiență, era clar că nu a fost pus de România”, a declarat Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu.

Candidatul ADN la prezidențiale a adăugat că Iohannis vrea un Guvern agreat de Germania, și un comisar european agreat tot de Germania.

„Acest -Guvern al meu-, Guvernul lui Klaus Iohannis, e unul pus tot de afară. Interesele sunt ca în România să existe un guvern agreat de Germania, cu un comisar agreat de Germania, pentru că și la Bruxelles sunt jocuri de putere foarte multe. Cam acestea sunt interesele lui Klaus Iohannis. Toți ceilalți, dacă îi luăm rând pe rând, veți vedea că nu au legptură cu România, ci cu polițe care le au de plătit și frustrări din trecut. Atfel România intră în criză politică în plină campanie electorală. Vine iarna, iarna sunt multe probleme. Noi nu avem guvern, buget sau o majoritate care să dea un guvern”, a adăugat Ivan.

El îl atacă pe Klaus Iohannis, precizând că șeful statului nu vrea să vorbească despre ce a făcut în cinci ani de mandat.

„În primul rând, Klaus Iohannis nu dorește să se vorbească despre mandatul care s-a încheiat. Nu vrea să dea un raport de activitate. Au fost cinci ani de zile. Acest domn, care mai vrea un mandat, a mai avut cinci ani. De bun simț este ca atunci când mai ceri un mandat să spui ce ai făcut în mandatul trecut. A avut mesajul -România lucrului bine făcut-. Păi lucrul bine făcut înseamnă să nu faci nimic. Sunt cinci ani de zile în care nu a făcut absolut nimic. Faptul că vine și mai cere un mandat, e clar că îl pune într-o situație dificilă. Acum e -România normală-. Ca și cum suntem anormali și vom fi normali de acum încolo. În primul rând Klaus Iohannis nu dorește să discute despre ceea ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani de zile, nu vine la dezbateri, nu participă, nu există”, a subliniat Ivan.

Întrebat despre cum vede actuala situație politică, Ivan a susținut că „este o fumigenă în cel mai clasic sens al cuvântului”.

19:45Ivan: Alegerile nu sunt libere. Voturile, numărate de STS, înțelegere între Iohannis și Dăncilă

Cătălin Ivan a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că alegerile nu sunt libere în România, iar la prezidențiale voturile vor fi numărate tot de STS, printr-o înțelegere între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. El a adăugat că cine nu are partid în Parlament nu are nicio șansă.

„Venim astăzi și vorbim despre alegerile prezidențiale. Aceste alegeri nu sunt alegeri libere. Noi astăzi în România nu avem alegeri libere. Imaginea pe care o am când vorbesc despre aceste alegeri este imaginea unui teren de fotbal, unde sunt doar șase jucători, partidele parlamentare, care plimbă mingea de la unii la alții, dar doar ei. În jurul acestui teren de fotbal este un zid imens foarte bine păzit, astfel încât nimeni să nu intre în teren. Cine nu este astăzi în Parlament nu are nicio șansă, vorbesc de o cultă parlamentară, pentru că ei s-au înțeles între ei astfel încât să nu îi deranjeze nimeni altcineva. Plecând de la cine stabilește cine are voie și cine nu are voie să candideze. S-a dovedit că BEC este un organism, un birou de eliminare a candidaților incomozi. Acolo se face o primă triere”, a spus Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul ADN la prezidențiale a adăugat că partidele parlamentare beneficiază de zeci de milioane de euro din bani publici pentru reclamă în campanie, astfel mesajul lor ajunge mult mai repede la oameni.

„Partidele parlamentare beneficiază de zeci de milioane de euro din bani publici, din banii noștri, bani pe care mai apoi îi decontează. Nu numai că fac campanie de zeci de milioane de euro din bani publici, dar primesc și bani înapoi, adică fac campanie gratis. Nu întâmplător, în precampanie, toată țara a fost acoperită de reclamă a partidelor care se află în Parlament. Nimeni altcineva nu a putut să își facă reclamă, pentru că noi toți ceilalți venim cu bani de acasă, care cum își găsește susținere. Românii află mesajele lor, evident. Și număratul voturilor, uitați-vă cine numără voturile în secțiile de vot din România. Tot aceste partide. Nimeni altcineva. Dacă mai picăm și noi să avem câte un reprezentant într-o secție de vot suntem norocoși. De la modul cum se stabilesc candidații, de la felul cum se face campanie politică în România, campanie electorală și la modul cum se numără voturile”, a subliniat Ivan.

El a sugerat că între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă este o înțelegere pentru a ajunge amândoi în turul doi.

„Un exemplu, STS-ul. La alegerile pentru PE au fost suspiciuni clare că STS a influențat număratul voturilor, vedeți cazul UDMR, care a avut în Iași, într-un sat uitat de lume, câteva zeci de voturi. Atunci PSD a ieșit și a spus că STS trebuie scos din ecuația aceasta pentru că a influențat votul. Astăzi STS este tot acolo. Voturile vor fi numărate și în această campanie tot de STS, pe o înțelegere evidentă între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Nu există democrație, nu sunt alegeri libere. Dar acest sistem trebuie înlocuit, de aceea ADN vine cu o alternativă la actuala clasă politică. Toate aceste lucruri vor fi atacate în Parlament și în instanță pentru a readuce democrația în România”, a conchis Ivan.

19:23Cătălin Ivan: Iohannis este primul care nu respectă Constituția. Îl deranjează democrația în România

„Plecând de la atribuțiile președintelui, pentru că nu poți să ieși din mandatul pe care ți-l dă Constituția, deși s-a văzut în ultimul timp că această Constituție a țării este folosită de toți, în toate felurile, și nu se ține cont de ea. Președintele Klaus Iohannis este primul care nu respectă Constituția României. Plecând de la ce scrie negru pe alb în Constituție, eu cred că președintele României trebuie să fie garantul democrației și garantul demnității naționale, a integrității teritoriale. Luându-le pe rând, și vorbind despre democrație în România, noi nu avem democrație”, a declarat Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la prezidențiale a susținut că declarațiile lui Klaus Iohannis după eșecul referendumului pentru redefinirea familiei arată că pe șeful statului îl deranjează democrația.

„În acest moment, în România, democrația este pusă în paranteze. Dacă ne uităm la referendumul cerut de trei milioane de români pentru redefinirea sau definirea mai corectă în Constituție a familiei. Trei milioane de români au semnat că acest subiect este unul important. Felul în care a fost organizat referendumul, pe repede înainte în doar trei săptămâni, lipsa de dezbatere pe acest subiect, boicotarea de către toate partidele politice, de către toți liderii politici și sigur, eșecul referendumului care era de așteptat, apoi declarațiile lui Klaus Iohannis, cum că cei care au susținut această modificare sunt niște oameni infatuați sau cum i-a numit, primitivi, arată faptul că avem un președinte care, nu numai că nu este garantul democrației în România, ba chiar îl deranjează democrația în România”, a adăugat Cătălin Ivan.

Referendumul pentru redefinirea familiei a fost invalidat în luna octombrie a anului 2018, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.

Știre inițială:Este invitat candidatul la prezidențiale Cătălin Ivan. Ce proiect de țară propune candidatul?

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Urmăriți așadar, joi, de la ora 19:00. Teme de discuție:

Care este proiectul propus de Cătălin Ivan pentru România?
Cum se poziționează candidatul fața de tumultul de pe scena politica?
Pe care contracandidat îl consideră cel mai periculos?
Ce șanse are în această cursă prezidențială?
Pe cine sprijină în turul al doilea?
De ce a intrat în cursa prezidențială?
Ce îl recomandă?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...