Gandul
03.10.2019
Gândurile Lui Cristoiu

„Gândurile lui Cristoiu” | Candidatul PMP despre Arhivele Securității: Să devină publice. După logica sistemului, Iliescu e basma curată / Paleologu, despre un „adversar” la prezidențiale: E o glumă în postura de președinte al României – VIDEO

Theodor Paleologu fața în față cu analistul politic Ion Cristoiu într-o ediție specială a emisiunii „Gândurile lui Cristoiu", joi, de la ora 19:00. Discuțiile se vor axa pe cursa prezindențială care a intrat în linie dreaptă.

 

Paleologu, despre un „adversar” la prezidențiale: Mircea Diaconu e o glumă în postura de președinte al României – VIDEO

Prezidențiabilul PMP, Theodor Paleologu, a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Mircea Diaconu e o glumă în postura de președinte al României.

„Mircea Diaconu e o glumă în postura de președinte al României. Dacă i-ați văzut interviurile, se vede că nu are nicio cunoștință despre ce înseamnă să fii președintele României”, a declarat Theodor Paleologu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Citește continuarea…

Candidatul PMP despre Arhivele Securității: Să devină publice. După logica sistemului, Iliescu e basma curată – VIDEO

Prezidențiabilul PMP, Theodor Paleologu, a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că arhivele Securității trebuie să devină publice, precizând că „după logica ticăloasă a sistemului, Ion Iliescu e basma curată”.

Citește continuarea…

Paleologu, despre premier: Dăncilă nimic nu vrea să înțeleagă. Și nu e neconflictuală, din contră, e încăpățânată – VIDEO

Prezidențiabilul PMP, Theodor Paleologu, a catalogat-o, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, pe Viorica Dăncilă drept „foarte încăpățânată”, precizând că nimic nu vrea să înțeleagă și nu e deloc neconflictuală. 

„Doamna Dăncilă a propus-o pe doamna Plumb. A continuat cu domnul Nica. Nimic nu vrea să înțeleagă. Și nu e deloc neconflictuală, din contră, nimic nu vrea să înțeleagă, e foarte încăpățânată. Nu am avut ambasador ani de zile în Bruxelles. În Israel nu avem, în Mexic. De ce? Pentru că sunt foarte căpoși și trebuie aici un dialog. E o lipsă de respect să lași o țară fără ambasador mai mult de două săptămâni. Președintele reprezintă statul român. E un lucru pe care îl poate face cu demnitate și eficiență, dacă își propune acest lucru”, a declarat Theodor Paleologu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Citește continuarea…

Paleologu: O să mă înconjor doar de Nestori și Ulise. Am o listă,dar o fac publică după ce trec de 10%

Prezidențiabilul PMP, Theodor Paleologu, a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că își va forma echipa doar din „Nestori și Ulise”, precizând că are o listă de nume, dar că o va face publică după ce trece de scorul de 10%. 

„Să știți că Homer rupe. Hai să îl luăm pe Agamemnon. De ce e un lider extraordinar? Pentru că și-a ales bine consilierii. Agamemnon pentru mine e un lider extraordinar. O să mă înconjor numai de Nestori și Ulise. Am deja o listă, dar nu vreau să o fac publică după ce trec de 10%. Nu, niciunul nu este din PMP. Când mă apropii de intrarea în turul doi, voi face publică aproape toată lista. Nu o pot face pe toată pentru că sunt și militari și nu îi pot anunța (…) Alegerile prezidențiale sunt foarte diferite ca viziune. Partidul lui Dan Barna înseamnă un om. Nu e vorba de Alianța USR-PLUS. Alegerile prezidențiale întotdeauna sunt cu surprize. Amintiți-vă 2014. Câți credeau că va câștiga Iohannis? În 2009 toată lumea își imagina că va câștiga Geoană. În Franța, nu mi-am imaginat că va câștiga Macron. În SUA cine își imagina că va câștiga Trump? Alegerile sunt cu surpriză”, a declarat Theodor Paleologu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul PMP la prezidențiale a precizat că este nevoie și de modificări în legea fundamentală a țării.

„Constituția noastră are mai multe bube. E incoerentă. Ea a fost copiată după cea franceză, dar a fost copiată cu greșeli de logică constituțională. De exemplu, președintele nu poate dizolva Parlamentul din proprie inițiativă. Procedura de suspendare a președintelui. Apoi președintele numește premierul, dar nu se poate descotorosi de el. Legat de modul în care diferiții președinți, cum au umplut acest rol diferiții președinți, pentru că lasă loc Constituția de stiluri diferite de a umple această funcție. Și l-am avut pe Traian Băsescu foarte activ, Klaus Iohannis pasiv în ceea ce privește rolul lui. Chiar și așa cum e Constituția asta, ea dă o serie de pârghii pe care le poate folosi președintele. Schimbarea Constituției e absolut fundamentală. Suntem abonați la crize recurente. Cred că e necesară o dezbatere despre Constituție, despre aceste schimbări fundamentale pe care le propun și de ce nu? Ar trebuie să discutăm și despre republică și monarhie, legat de ce s-a întâmplat în 47 dacă românii își doresc sau nu o schimbare. Eu vreau să știu unde stăm. Eu nu vreau să forțez lucrul acesta. E vorba de o discuție principială, nu de cutare sau cutare pretendent”, a completat Paleologu.

 

Știre inițială 

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Urmăriți așadar, joi, de la ora 19.00. Teme:

– Care este proiectul propus de Theodor Paleologu pentru România?

– Cum va vota PMP la moțiunea de cenzură? Va intra partidul la guvernare?

– Ce șase are la cea mai înaltă funcție în stat? Care sunt adeversarii de care se teme cel mai mult?

– De ce a intrat în cursa prezidențială? Ce îl recomandă?

 

Inchide