Gândurile lui Cristoiu. Darea-n gât al lui Traian Băsescu e una din marile enigme ale lumii de astăzi

Jurnalistul a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că darea în vileag a fostului președinte Traian Băsescu privind colaborarea cu Securitatea este o lucrătură complicată și că fostul șef al statului nu se aștepta la o astfel decizie a Curții de Apel București.

„Cazul, darea-n gât al lui Traian Băsescu, e una din marile enigme ale lumii de astăzi, din câte îmi dau eu seama este că Traian Băsescu nu se aștepta la decizia instanței. Dacă ați observat el a avut o atitudine foarte interesantă, adică în prima fază, contrar la cum îl știm noi pe Traian Băsescu, nu numai noi amândoi, dar cei care îl știm, în loc să pună întrebări, Unde era hârtia, că bănuiesc că el știe, cine v-a dat-o, că era clar că a fost o lucrătură și nu la nivel de pițifelnici de la CNSAS. Lucrătura a fost mult mai complicată de dare a lui în vileag. El nu a zis nimic, a zis lasă că va fi instanța, probabil ori a fost amăgit, ori el a crezut că…”, a afirmat analistul politic.

Ion Cristoiu susțíne că decizia nu a fost luată la nivelul Curții de Apel sau CNSAS, ci în afara României.

„Ei, acolo s-a întâmplat ceva, eu nu cred că la nivelul lui Traian Băsescu, mă miră că nu s-a discutat, e o decizie luată de două instituții sau pe plan intern. E o decizie, eu suspectez din afara României, e o decizie de mare pedepsire a lui Traian Băsescu”, a afirmat jurnalistul.

Întrebat de moderator de ce acum, Ion Cristoiu a răspuns: „Nu știu, pot să fiu paranoia și să pun în legătură cu întâlnirea dintre, discuția de jumătate de oră dintre Trump și Klaus Iohannis, de unde știți dumneavoastră ca și în cazul Zelensky dacă nu s-a discutat despre afacerile lui Joe Byden și ale democraților în România? Știți că democrații au foarte multe afaceri în România, deci ori cineva l-a dat în gât pe Traian Băsescu”.

Analistul politic a amintit și de scandalul izbucnit în SUA în urma dezvăluirii convorbirii în președintele american Donald Trump și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski privind anchetarea unor afaceri ale vicepreședintelui american Joe Biden și fiului său în Ucraina. Cum Biden a avut afaceri în România, Ion Cristoiu spune că Traian Băsescu ar trebui să știe.

„Deci tot acest tărăboi mai are un efect, efectul este că opinia publică din America ca și din Europa află că unul Joe Byden a făcut afaceri și acum ajung la ipoteza lui Cozmin Gușă, cu care sunt de acord, acea discuție de o jumătate de oră între Iohannis și Trump poate să fie în legătură cu afacerile lui Joe Byden și la noi. (…) Da, spune că ar trebui (n.r. desecretizată), eu nu spun că ipoteza lui e corectă. Trump după cum se vede este preocupat, democrații au mult mai multe afaceri de corupție decât americanii în țările babuine. Mai ales la noi, Joe Byden a fost și poate că Traian Băsescu știe”, a susținut Ion Cristoiu.

Magistrații Curții de Apel București (CAB) au constatat că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securității, decizia nefiind definitivă. Judecătorii au admis acțiunea Consiliului Național Pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte. În acțiunea depusă la CAB de CNSAS, se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI și MApN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete