„Gândurile lui Cristoiu”: Decizia CCR privind completurile de trei judecători, o gogoașă umflată care nu îl vizează pe Dragnea / PSD va susține candidatura lui Kovesi la Parchetul European

Publicat: 04/07/2019, 22:18

Redăm principalele idei ale jurnalistului Ion Cristoiu:

Despre sărbătorirea Zilei SUA la București. Este parada vanității. Vă descriu un spectacol pentru babuini, să arate că ei sunt invitați. Două televiziuni transmit acum în direct perindarea invitaților la Ambasada SUA din România. Pe mine nu m-au invitat, probabil că sunt neserios, dar spectacolul, mai mulți sunt invitați, Kovesi față în față cu cine știe, asa redau televiziunile. Fiecare dintre televiziuni, transmite că unii sunt mândri și își fac selfie. Ca moralist, spectacolul e de doi lei, doar pentru a-și satisface vanitatea de a da mâna cu Klemm. Începem speculațiile, Dăncilă, față în față cu Iohannis, etc.

Despre decizia CCR despre completurile de 3 prin care s-a admis sesizarea privind conflictul juridic între Parlament și ÎCCJ. Cum va schimba decizia procesele.Contrar bulbucelii, umflării dintr o parte a presei, aceasta decizie nu are nicio influență. Fondul reprezintă completul de 3 și apelul, decizia finală este la completul de 5. Au fost voci gen Rareș sau Orban, care se întreceau în mitocănii, care să tragă din hartan, că scapă Dragnea. Este vorba despre un proces pentru demnitari, potrivit acestei decizii, cei care au decizie definitivă la completul la 3, nu ca Dragnea finală la sentință, după apel. Aici art421 Cp pct 2 paragraf b procesele intră în procedura de rejudecare, intră automat, la cele de 5 puteai doar dacă dadeai recurs în anulare.

Deci la Dragnea, nu are cum să intre, d-na Prună spunea o prostie, nu se poate face recurs în anulare, in cazul in care era la completul de 5. Este o mare gogoasă umflată, nu are nicio treabă cu Dragnea, dacă era sa-l scape pe Dragnea, dădeau decizia atunci, înainte de alegeri, ramânea președinte, o dădea afară pe Dăncilă, și ajungea președinte, se rescria istoria.

Eu nu am înțeles ce e acela complet specializat pe corupție, CCR trebuia să declare neconstituțională legea care stabilește prostia asta.

Prima intrebarea ce: Ce e aceea complet specializat adică există că au o patalama la mână că sunt, sau d-na Tarcea ar fi trebuie ca din cei 103 judecători, o treime, 30, ar fi judecat doar demnitarii, se făceau doar complete pentru ei, e o prostie, nu am înteles in afară de ipoteza ca nu cumva persoane ca Valcov, Cosma, Udrea, între cei care au fost condamnați în prima instanță, nu sunt și oameni ai serviciilor. Numai așa se explică.

Despre PSD și direcția politică după Congres.Am fost și eu reporter banal la congres, ca cei trimiși în weekend la muncă, eu nu sunt ca vedetele liber. A fost interesat. Am fost la discursul lui Pleșoianu, am fost la unificarea PNL-PDL, la alegerea lui Iliescu, am vrut să văd în ce măsură acest congres repune motoarele partidului.

A fost un eșec, până și cei care au candidat, în afară de liderul tineretului, niciunul nu s-a referit la partid, erau 4000, era oastea, ce are mai bun PSD, ienicerii.

A fost un fel de congres al Guvernului, nu s-au referit la prezidențiale. Eu dacă eram pesedist trebuia să rup porțile la Cotroceni, nu s-a referit nimeni la pierderea alegerilor, la cătușele, la Dragnea, nimeni nu a analizat ce se întâmplă după perioada Dragnea, nimeni nu l-a criticat pe Iohannis.

De ce? PSD nutrește speranța că se menține la putere după prezidențiale. E limpede că câștigă Iohannis, să avem ipoteza că intră Dan Barna intră cu Iohannis, în aceste condiții, pentru PSD ar fi un dezastru. Lui Iohannis îi dă forța să schimbe guvernarea.

Despre guvernatorul BNR.PSD nu ține cont că Mugur Isărescu nu e Mugur Isărescu. Opoziția, Iohannis, strada l-ar fi susținut pe Isărescu, nu era sigur că va cădea la vot. Domnii care făceau gălăgie, dar în locul lui Isărescu pe cine puneți. Domnitorii țării Românești se aliau cu polonii, pui un contracandidat, pornești împotriva multinaționalelor, pui în contrapondere companiile românești. Dragnea era singur.

Ce încearcă acum noua conducere PSD este să stingă conflicte. Dacă nu se ducea la Ambasada Americană producea un conflict inutil, o temă de atac, o taxa opoziția. Dacă nu-l susținea pe Mugur, era o discuție inutilă în plus.

Să luăm exemplu Diaspora,s-a creat impresia că PSD nu vrea ca Diaspora să voteze, dacă PSD s-ar fi opus, ar fi venit Iohannis cu o falcă în cer că s-au opus. Așa, PSD cădea în capcană. PSD a luat tema de clămpăneală a USR cu fără penali.

Despre cazul Sorinei, avem două planuri, al procurorilor și al autorității de protecție a copilului, s-a împins (scandalul-n.r) către procuroare, dar s-a uitat că totul ține de o autoritate a Guvernului, oamenii au uitat despre o instituția Guvernului. Dăncilă a promis o investigație, a facut-o? Nu se dă spre adoție un copil de 8 ani.

Problema adopției interne, cât ia un asistent material, 750 lei, dar el e ca o familie, dacă I se dădea pe lună o adopta. Ca să susțină adopția pe plan intern a familiei mai puțin pricopsite, dar care sunt iubitoare de copii.

Cum arată propunerea. Ar fi bine ca în aceeași bani să-l adopți, iar se majorează cu 20% este cu handicap sau sunt 3 frați, pe lângă cei 900 de lei, mai iei încă puțin, este important

Decât să facem gură împotriva adopției internaționale, mai bine le dăm această lege, să fie adoptată mai repede, ar putea să fie foarte bună.

Despre jocurile de culise privind funcțiile importante de la Bruxelles:Târguielile au fost dezastruoase pentru imaginea Uniunii și pentru Macron. S-a spus așa, candidatul grupării care are cele mai multe locuri, era un criteriu, dar când îl negi creezi posibilitatea târguielilor.

Nu știu ce a făcut Iohannis, față de poziția Bulgariei sau grupului de la Vișegrad, nicio agenție nu a consemnat poziția României. El nu a dat nicio dare de seamă a poporului, eu sunt adept al dării de semă, de 5 ani de zile Iohannis zburdă, niciun partid nu i-a pus sula în coaste, el a fost ca reprezentant al PPE, dar guvernul este socialist, nu trebuia să spună că el pledează pentru intelesele României?

Toți cred că Kovesi e un pericol pentru politicienii de aici, să nu candideze la președinție, și trebuie să meargă la funcția de Procuror general.

PSD va susține candidatura lui Kovesi la Parchetul European, v-am dat o știre, o vor sprijini, au făcut o martiră din ea, oricum numirea sau nenumirea nu depinde de România, ca la Mugur Isărescu era inutil, să fie ostil Guvernului.

Despre protestele de la Hong Kong:E o luptă pentru democrație? Hong Kong avea un statut aparte, are o populație care crede în democrație, e ca la noi la 23 august 44, cum ar fi Ardealul rămâne în democrație și restul în dictatură.

În România, ar fi un protest al serviciilor, s-au termninat 2 ani de #rezist, îmi spuneți și mie un lider, s-a conturat vreun lider? Este intenționat așa, și dacă în scormonești dai de epoleți, tot acest anonimat din Hong Kong e suspect, orice mișcare are tendința să scoată la suprafață lideri, de la romani încoace avem un lider, dar dacă îl scoți în față se ivesc epoleții, la noi mă refer.

Piața Universității a fost cu lideri, Marian Munteanu, se cântau imnuri, dar după doi ani de #rezist, nu credeați că putem descoperi un președinte al României acolo. Atenție, Vestele Galbene au avut, aici nu veneau la TV.

Editorialul săptămânii:Șerban Cionoff, Jurnalul Național: Despre nimicul pe care-l face (și) la Bruxelles Klaus Iohannis

Top 5 Politicienii săptămânii

Locul 5. Rareș Bogdan, trimis la mănăstirea Bruxelles, dacă nu-l aduce Iohannis la manifestarea de la prezidențiale, șef de campanie. Umilire, Orban a pus o consilieră la București.

Locul 4 Viorica Dăncilăreușește să-I înmormânteze pe toți, ea în rolul de Gheorghiu Dej, Ghiță Dej mic de tot, le pregătește funcții prin partid tuturor

Locul 3 Dacian Cioloș. Este foarte important că reprezintă gruparea Macron în România, normal ar fi să fie el candidat în locul lui Barna

Locul 2 Klaus Iohannisîncearcă să reînvie tema corupției, mai avem puțin și PSD va coborî în P-ța Victoriei cu tema anticorupției.

Locul 1 Liviu Pleșoianu:Dacă va fi candidat independent va rupe din PSD, dacă nu îl va propune Viorica Dăncilă candidat

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani