„Gândurile lui Cristoiu”, despre cazul din Caracal: Principala instituție vinovată, STS. Alexandra a sunat la 112 deoarece acest serviciu a promovat mereu capacitatea sa de a localiza / Anchetele vor arăta că sub conducerea lui Carmen Dan a fost un dezastru la MAI

Redactor:
Gandul
Analistul politic Ion Cristoiu analizează și dezbate tragedia din Caracal.

Principalele declarații făcute de Ion Cristoiu în ediția specială dedicată cazului din Caracal:

ORA 19:59 Concluzie: Iohannis a câștigat alegerile – l-am votat și ei – cu unul dintre cele mai bune sloganuri din istoria țării: „România lucrului bine făcut”. Nu a făcut nimic. Nu mai există nicio forță politică care să aducă speranță. Am crezut că este USR, dar m-am înșelat. 

ORA 19:51 Anchetele vor arăta că sub conducerea lui Carmen Dan a fost un dezastru la MAI. Există la nivelul PSD concluzia că în perioada ei, instituției i-a scăpat de sub control crima organizată. 

ORA 19:48 Viorica Dăncilă este singura candidată la prezidențiale care a reacționat concret, rapid, la o provocare reală. 

ORA 19:40 Instituțiile de forță – STS, SRI etc. – se confruntă acum cu crima organizată, cu viața reală. Numai că ele nu sunt pregătite să se bată pe bune. Deoarece au trecut 14 ani de glorie a celor de la DNA. Ei au fost obișnuiți cu gloria ușoară, nu cu cazuri complexe precum cel din Caracal, pentru că am avut ca singură temă, timp de 14 ani, spectacolul corupției. 

ORA 19:35 Problema este reacția politicienilor. Dăncilă a fost precipitată în aceste declarații deoarece avea informații că i se părea un nou Colectiv. Dacă nu demitea rapid și, uneori, nedrept, e clar că i se pregătea acel hashtag #rezist. Cauza crimei nu are legătură cu pedepsele. Cei care comit astfel de crime sunt oameni dezaxați care au o singură grijă, să nu fie prinși. Identificarea cauzei a fost greșită, soluția greșită. Marea speranță Dan Barna și USR au fost cea mai mare dezamăgire. Barna este candidat la președenție și trebuia să folosească prilejul pentru a arăta ce președinte este la Cotroceni. Barna și partidul lui, în care am avut mare încredere, pretind că ei fac altfel de politică. Păi în momentul acesta emoțional mă așteptam să facă un rechizitoriu al clasei politice, care arăta că ce s-a întâmplat este urmarea clientelismului, a corupției, a lipsei profesionalismului și a dezastrului de la MAI, unde orice ministru intră pe mâna generalilor și devine victima lor. Dacă Barna voia pe bune să concureze, îl mânca pe Iohannis pe subiectul STS. PNL a fost dezastruos, a fost un partid care nu a existat în acest caz. Ei, prin Orban și Rareș Bogdan, nu sunt decât slugile lui Klaus Iohannis. 

ORA 19:30 Marea concluzie de aici este faptul că în toate aceste instituții din sistemul bugetar au pătruns în ultimii ani numai neaveniți. 

ORA 19:23 Suntem în Olt. În aceste feude ale PSD-ului și PNL-ului angajarea se face pe pile. Nimeni nu a luat în serios, în tot acest lanț, cazul. Nimeni nu și-a făcut profesionist treaba. Eu nu cred că ei au fost în fața porții. Eu cred că procurorul și polițiștii nu au fost acolo. Nu îi lăsa inima să nu intervină. Ce să facă trei ore acolo? Este o mare gogoașă.

ORA 19:18 Dumneavoastră știți cu ce se ocupă STS? Șeful acestui serviciu are salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce face el pentru acest salariu? Eu scriu zilnic și nu am 5.000 de euro pe lună. Din punctul acesta de vedere, cu ce se ocupă STS, cu ce se ocupă SPP, serviciile, aceste instituții militarizate? Vă spun eu. Întinde cabluri pentru una dintre cele mai mari prostii ceaușiste: să ai telefon pe scurt. Un ministru ridică receptorul și comunică cu un alt ministru, direct. De ce trebuie să discute ei în secret?

ORA 19:11 Declarația președintelui Iohannis este o nouă dovadă că în legătură cu poporul acesta e ceva tulbure. Cum D-zeu am avut cinci ani un președinte care nu comunică? Îl vom mai avea cinci ani. Ați observat că a citit? Este inimaginabil să citești într-o astfel de situație. Este incapabil să țină discursuri. (…) Instituțiile de forță din România, militarizate, sunt conduse de generali, iar pentru aceștia prima grijă este aceea de a-l sluji pe președinte. 

ORA 19:08 Avem dovezi multe și ferme în legătură cu bâlbâiala autorităților. Să începem cu principala instituție vinovată, STS. Mi-am dat seama câți oameni are în presă această instituție. Sunt mulți jurnaliști care au dat fake news-uri în legătură cu STS. Alexandra a sunat la 112. La nivel de societate s-a transmis conștiința că e bine să suni la 112. Alexandra a făcut acest lucru deoarece STS a promovat mereu capacitatea sa de a localiza. Toți suntem convinși că ei ne pot localiza. 

ORA 19:05 Sunt prudent în legătură cu ce ne spun autoritățile în ceea ce privește mersul anchetei. În astfel de cazuri, în Rusia, Mongolia, apare o precipitare a organelor de anchetă, sub presiunea opiniei publice, de a găsi vinovatul. Era normal să fim ținuți la curent nu prin surse, ci prin informări oficiale. Deocamdată nu avem, oficial, confirmarea mărturiei lui Dincă. Trebuie să fim atenți, noi ca jurnaliști, să nu fie o mușamalizare a acestui caz. 

Știrea inițială:

Putea fi salvată Alexandra?

Cine a greșit în acest caz?

Cum trebuia să acționeze poliția?

Ce măsuri trebuiau luate imediat? 

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cine ar putea fi noul ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Voiculescu! Ce nume s-au...
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
Ce trenuri merg spre litoral din toată România. Anunțul de ultimă oră al CFR făcut...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide