„Gândurile lui Cristoiu”, despre cazul din Caracal: Principala instituție vinovată, STS. Alexandra a sunat la 112 deoarece acest serviciu a promovat mereu capacitatea sa de a localiza / Anchetele vor arăta că sub conducerea lui Carmen Dan a fost un dezastru la MAI

Publicat: 29/07/2019, 22:23

Principalele declarații făcute de Ion Cristoiu în ediția specială dedicată cazului din Caracal:

ORA 19:59 Concluzie:Iohannis a câștigat alegerile – l-am votat și ei – cu unul dintre cele mai bune sloganuri din istoria țării: „România lucrului bine făcut”. Nu a făcut nimic. Nu mai există nicio forță politică care să aducă speranță. Am crezut că este USR, dar m-am înșelat.

ORA 19:51Anchetele vor arăta că sub conducerea lui Carmen Dan a fost un dezastru la MAI. Există la nivelul PSD concluzia că în perioada ei, instituției i-a scăpat de sub control crima organizată.

ORA 19:48Viorica Dăncilă este singura candidată la prezidențiale care a reacționat concret, rapid, la o provocare reală.

ORA 19:40Instituțiile de forță – STS, SRI etc. – se confruntă acum cu crima organizată, cu viața reală. Numai că ele nu sunt pregătite să se bată pe bune. Deoarece au trecut 14 ani de glorie a celor de la DNA. Ei au fost obișnuiți cu gloria ușoară, nu cu cazuri complexe precum cel din Caracal, pentru că am avut ca singură temă, timp de 14 ani, spectacolul corupției.

ORA 19:35Problema este reacția politicienilor. Dăncilă a fost precipitată în aceste declarații deoarece avea informații că i se părea un nou Colectiv. Dacă nu demitea rapid și, uneori, nedrept, e clar că i se pregătea acel hashtag #rezist. Cauza crimei nu are legătură cu pedepsele. Cei care comit astfel de crime sunt oameni dezaxați care au o singură grijă, să nu fie prinși. Identificarea cauzei a fost greșită, soluția greșită. Marea speranță Dan Barna și USR au fost cea mai mare dezamăgire. Barna este candidat la președenție și trebuia să folosească prilejul pentru a arăta ce președinte este la Cotroceni. Barna și partidul lui, în care am avut mare încredere, pretind că ei fac altfel de politică. Păi în momentul acesta emoțional mă așteptam să facă un rechizitoriu al clasei politice, care arăta că ce s-a întâmplat este urmarea clientelismului, a corupției, a lipsei profesionalismului și a dezastrului de la MAI, unde orice ministru intră pe mâna generalilor și devine victima lor. Dacă Barna voia pe bune să concureze, îl mânca pe Iohannis pe subiectul STS. PNL a fost dezastruos, a fost un partid care nu a existat în acest caz. Ei, prin Orban și Rareș Bogdan, nu sunt decât slugile lui Klaus Iohannis.

ORA 19:30Marea concluzie de aici este faptul că în toate aceste instituții din sistemul bugetar au pătruns în ultimii ani numai neaveniți.

ORA 19:23Suntem în Olt. În aceste feude ale PSD-ului și PNL-ului angajarea se face pe pile. Nimeni nu a luat în serios, în tot acest lanț, cazul. Nimeni nu și-a făcut profesionist treaba. Eu nu cred că ei au fost în fața porții. Eu cred că procurorul și polițiștii nu au fost acolo. Nu îi lăsa inima să nu intervină. Ce să facă trei ore acolo? Este o mare gogoașă.

ORA 19:18Dumneavoastră știți cu ce se ocupă STS? Șeful acestui serviciu are salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce face el pentru acest salariu? Eu scriu zilnic și nu am 5.000 de euro pe lună. Din punctul acesta de vedere, cu ce se ocupă STS, cu ce se ocupă SPP, serviciile, aceste instituții militarizate? Vă spun eu. Întinde cabluri pentru una dintre cele mai mari prostii ceaușiste: să ai telefon pe scurt. Un ministru ridică receptorul și comunică cu un alt ministru, direct. De ce trebuie să discute ei în secret?

ORA 19:11Declarația președintelui Iohannis este o nouă dovadă că în legătură cu poporul acesta e ceva tulbure. Cum D-zeu am avut cinci ani un președinte care nu comunică? Îl vom mai avea cinci ani. Ați observat că a citit? Este inimaginabil să citești într-o astfel de situație. Este incapabil să țină discursuri. (…)Instituțiile de forță din România, militarizate, sunt conduse de generali, iar pentru aceștia prima grijă este aceea de a-l sluji pe președinte.

ORA 19:08 Avem dovezi multe și ferme în legătură cu bâlbâiala autorităților. Să începem cu principala instituție vinovată, STS. Mi-am dat seama câți oameni are în presă această instituție. Sunt mulți jurnaliști care au dat fake news-uri în legătură cu STS. Alexandra a sunat la 112. La nivel de societate s-a transmis conștiința că e bine să suni la 112. Alexandra a făcut acest lucru deoarece STS a promovat mereu capacitatea sa de a localiza. Toți suntem convinși că ei ne pot localiza.

ORA 19:05 Sunt prudent în legătură cu ce ne spun autoritățile în ceea ce privește mersul anchetei. În astfel de cazuri, în Rusia, Mongolia, apare o precipitare a organelor de anchetă, sub presiunea opiniei publice, de a găsi vinovatul. Era normal să fim ținuți la curent nu prin surse, ci prin informări oficiale. Deocamdată nu avem, oficial, confirmarea mărturiei lui Dincă. Trebuie să fim atenți, noi ca jurnaliști, să nu fie o mușamalizare a acestui caz.

Știrea inițială:

Putea fi salvată Alexandra?

Cine a greșit în acest caz?

Cum trebuia să acționeze poliția?

Ce măsuri trebuiau luate imediat?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația