„Gândurile lui Cristoiu” | Diaconu, despre moțiune: Trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către Iohannis / Cum a ajuns să candideze la funcția supremă în stat / Cristoiu: Vom vedea în perioada următoare o lovitură de imagine pe Justiție | VIDEO

Publicat: 10/10/2019, 22:19

ORA 20:14 Diaconu: Iohannis a spus cum va fi viitorul Guvern. De unde știe el? Asta stabilește Parlamentul

Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că președintele Klaus Iohannis încalcă în mod flagrant atribuțiile când vorbește despre cum va arăta viitorul Guvern, deoarece acest lucru este stabilit de către Parlament, nu de Președinție.

Citește continuarea…

ORA 19:50 Cum a ajuns Diaconu candidat: În seara aia am stat mult afară. În fața lui Iohannis nu mai era nimeni

Diaconu a spus că a decis să candideze la prezidențiale după ce Viorica Dăncilă a susținut că vrea să ajungă în turul II. El a adăugat că a stat în acea seară mult timp afară și s-a gândit că nimeni nu l-ar mai fi putut învinge pe Klaus Iohannis.

Citește continuarea…

ORA 19:27 Mircea Diaconu: A schimba Constituția e un deranj atât de mare. Doar asta nu ne mai trebuie

Mircea Diaconu, candidat independent la prezidențiale, a declarat că nu este nevoie de schimbarea Constituției, deoarece aceasta ar aduce și mai mult deranj, considerând că legea fundamentală a fost forțată de toți președinții.

Citește continuarea…

ORA 19:20 Diaconu, despre moțiune: Trebuia tratată rece, aproape tehnic de către Iohannis. Mi se pare un abuz

Prezidențiabilul Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că moțiunea de cenzură trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către președintele Klaus Iohannis, iar faptul că șeful statului s-a implicat în acest demers reprezintă un abuz, fiind peste atribuțiile sale.

Citește continuarea…

„Gândurile lui Cristoiu” – prima parte a emisiunii:

ORA 18:44 Ion Cristoiu, despre moțiune:

– Nu s-a negociat nimic în ultimile zile, se știa acest rezultat înainte de a cădea, din iunie, era o poveste, o uriașă manipulare, o diversiune care întărea teza unui PSD sinistru că se agață de guvernare.

– Eu urmăresc unitățile militare din presă, am citit site-ul care este apropiat de dl. Helvig, scrie rar, dar când scrie este la ordinele SRI, cum i s-a propus unui parlamentar 1 mil de euro, cine își imagineză așa ceva, face parte din această manipulare.

– De ce în iunie se știa de căderea Guvernului, am discutat cu dl. Tăriceanu și Kelemen Hunor, două enigme, de ce a plecat ALDE de la Guvernare, un partid micuț, așchie, era greu de imaginat că Tăriceanu pleacă din motive de telenovelă, supărându-se pe Viorica Dăncilă. Apoi UDMR, Kelemen Hunor ne-a dat tot o chestiune sentimentală, ceea ce-mi spune că acesta a semnat moțiunea încă din iunie.

– Aseara dl. președinte a încălcat grav Constituția, că desființează Secția specială, îți trebuie ordonanță de urgență, acum nu are are cum să o dea. În urma cu puțin timp, Tăriceanu era cel care dădea replici pe justiție, acum a mai spus ceva. Imaginați-vă niște armate care duc războaie, PNL cu USR, PMP cu PNL, care se luptă între ele, acum ele s-au aliat, ele nu se pot alia doar pentru că vor șefii.

– Ponta este un fel de ciumă pentru PSD, pot fi disperați, dar nu proști. Nu vedeți că bate câmpii, de ce aseară? Putea să-l sune în urmă cu o săptămână, cu mult înainte. PSD-iștii s-au întâlnit pentru că trebuiau să scape de rușine, că pierzi că votează ai tăi împotriva ta, că a votat liderul tinerii social-democraților, (Petrea-n.r) aceasta era marea lor îngrijorare, nu că a căzut Guvernul, ci că votează ai tăi împotriva ta.

– Tăriceanu îi extrăgea respirația Viorcăi Dăncilă, acum vii și semnezi împotriva propriului Guvern, nu vedeți că ar sunt schizofrenici, nu am văzut până acum o imagine mai mare de bordel politic. PNL vine și spune ciuma roșie și semnează cu Ponta, nu a fost șeful lor. Ponta este înhățat de DNA, apoi iese la interviu și spune că Iohannis i l-a pus la cale, iar acum se pupă. Eu nu pot să asist.

– Iohannis face consultări pentru a face cât mai repede acest guvern. Trebuie să spunem despre acest basm prost cu alegerile anticipate. Diversiunea este că ar face acum două guverne, scenariul diversionist trebuie combătut, USR și PLUS au vrut un pact

– PNL va trage cu aceeași întârjire pentru Iohannis, dacă nu va fi Orban premier?

– Credeți că Orban contează? Iohannis are puterea serviciilor, să spună că pică Guvernul și apoi să cadă, că vrea guvern repede, acum mi-e clar că are sprijinul lor. Cine este Ludovic Orban, va face ce, dacă nu este pus, Va fi un guvern PNL 90%, se va pune un premier neutru, nici cu x nici cu y, va fi numit de Klaus Iohannis, eu nu văd de ce s-ar supăra Orban, se va supăra o secundă, pentru că apoi se va duce imediat, Orban va accepta. Șeful PNL este Iohannis, dacă nu, e Alina Gorghiu, e Rareș Bogdan.

ORA 18:40 Cristoiu, după căderea Guvernului: Vom vedea în perioada următoare o lovitură de imagine pe Justiție

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat că, după căderea Guvernului Dăncilă, se va forma repede un nou Executiv în care punctul cheie va fi ministrul Justiției, în persoana Anei Birchall, care va permite schimbarea șefilor de parchete și relansarea luptei anticorupție, cu un DNA întărit.

Citește continuarea…

Știrea inițială:

De la ora 19:00 va fi invitat în platou candidatul la prezidențiale Mircea Diaconu.

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Urmăriți așadar, joi, de la ora 19.00. Teme:

De ce a ținut Mircea Diaconu să candideze?

Ce înseamnă să fii un candidat independent sprijinit de partide?

Care sunt culisele candidaturii lui Mircea Diaconu?

Ce proiect de țară propune?

Ce șanse are?

Pe cine sprijină în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase