Ce s-a întâmplat cu Iulia Ionescu acum trei ani, când avea doar 12 ani. „Mama și bunica Iuliei erau de față, știau”

Ce s-a întâmplat cu Iulia Ionescu acum trei ani, când avea doar 12 ani. „Mama și bunica Iuliei erau de față, știau”
Iulia Ionescu vroia să plece de câțiva ani la mânăstire iar mama ei știa

Duhovnicul Iuliei Ionescu, Visarion Alexa, a declarat pentru MEDIAFAX că a discutat cu mama și cu bunica ei în legătură cu dorința fetei de a pleca la mănăstire și au reușit împreună să o oprească, în urmă cu doi – trei ani, iar tânăra nu i-a indicat vreodată mănăstirea unde ar vrea să stea.

Visarion Alexa, preotul paroh al Biserii Sfântul Nicolae din Militari, este atât duhovnicul Iuliei, dar și al mamei și bunicii acesteia, iar fata nu venea niciodată singură la spovedanie, ci însoțită de una dintre cele două, care rămânea la câțiva metri depărtare.

Iulia și familia sa, mai puțin tatăl, veneau la biserică duminică de duminică, iar în urmă cu aproape trei ani fata i-a mărturisit duhovnicului că vrea să plece la o mănăstire.

„A existat o discuție cu mama și cu bunica că ea ar vrea să plece la o mănăstire. Atunci am reușit să o oprim eu, mama, bunica, toți ne-am implicat și am oprit-o pe Iulia. Și am început să-i explicăm că locul ei este în familie până la vârsta de 18 ani. (…) Eu nu cred că părinții nu și-au făcut datoria. Mama și bunica i-au dat cea mai mare grijă din câte am văzut față de un copil, să încerce să o facă să înțeleagă că nu este încă vremea să facă opțiuni de viață în sensul acesta”, a spus Alexa.

Referitor la faptul că a primit un e-mail în care Iulia îi spunea că vrea să plece la mănăstire și că textul nu a ajuns la părinți, preotul a arătat că adresa sa de email este publică și că primește și câte 30 de mail-uri pe zi, având 6.000 de mesaje necitite.

Preotul a mai spus că niciodată tânăra nu i-a indicat mănăstirea la care ar vrea să stea.

Întrebat dacă o mănăstire ar fi putut-o primi fără să semnaleze acest lucru, Alexa a răspus că „a o primi da, a rămâne nu”.

„Dacă cineva bate la ușa mânăstirii cerând ajutor să știți că nu li se cere nici buletinul și nici cazierul. Orice mânăstire poate să ofere ospitalitate, să dea o farfurie cu mâncare atunci când cineva străin bate la ușa ei. Când primesc un copil, e posibil să se alerteze puțin, dar tot îl primesc. Nu avea la ea niciun document, absolut nimic, și nu arăta ca un copil de 15 ani, ci mai degrabă ca unul de 18 ani, așa că ea ar fi putut fi găzduită de o mănăstire, dar ziua următoare s-ar fi vorbit cu ea cine este și cum poate fi ajutată. Dacă ar fi urmat un proces firesc, fără amploarea pe care a avut-o acest eveniment, cu certitudine în câteva zile ar fi fost anunțată Poliția, pentru că oricât ai vrea să ascunzi tot se află cine ești”, a mai spus părintele paroh.

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, care a dispărut miercuri în Capitală, a fost găsită sâmbătă într-un tren cu care venea de la Suceava la București.

Ea a fost adusă la București de Poliție și predată familiei, după ce a fost audiată.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, fata le-a declarat polițiștilor că a stat la o mănăstire din județul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din județul Suceava.

Potrivit lui Stoica, polițiștii din Suceava au verificat toate mănăstirile și chiar biserici din județ și nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Pe de altă parte, Cornel Grigoriciuc, șeful trenului în care a fost găsită fata, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugărești, a fost însoțită în gara Suceava de un bărbat, și el îmbrăcat în haine monahale.

Fata avea bilet pe ruta Suceava – București, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, șeful Poliției Transporturi Feroviare Suceava.

„S-a eliberat un bilet la ghișeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghișeu”, a spus Catană.

Conform unor surse, tânăra și-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, și a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide