Ce s-a întâmplat cu Iulia Ionescu acum trei ani, când avea doar 12 ani. „Mama și bunica Iuliei erau de față, știau”

Ce s-a întâmplat cu Iulia Ionescu acum trei ani, când avea doar 12 ani. „Mama și bunica Iuliei erau de față, știau
Publicat: 17/02/2014, 07:52

Duhovnicul Iuliei Ionescu, Visarion Alexa, a declarat pentru MEDIAFAX că a discutat cu mama și cu bunica ei în legătură cu dorința fetei de a pleca la mănăstire și au reușit împreună să o oprească, în urmă cu doi – trei ani, iar tânăra nu i-a indicat vreodată mănăstirea unde ar vrea să stea.

Visarion Alexa, preotul paroh al Biserii Sfântul Nicolae din Militari, este atât duhovnicul Iuliei, dar și al mamei și bunicii acesteia, iar fata nu venea niciodată singură la spovedanie, ci însoțită de una dintre cele două, care rămânea la câțiva metri depărtare.

Iulia și familia sa, mai puțin tatăl, veneau la biserică duminică de duminică, iar în urmă cu aproape trei ani fata i-a mărturisit duhovnicului că vrea să plece la o mănăstire.

„A existat o discuție cu mama și cu bunica că ea ar vrea să plece la o mănăstire. Atunci am reușit să o oprim eu, mama, bunica, toți ne-am implicat și am oprit-o pe Iulia. Și am început să-i explicăm că locul ei este în familie până la vârsta de 18 ani. (…) Eu nu cred că părinții nu și-au făcut datoria. Mama și bunica i-au dat cea mai mare grijă din câte am văzut față de un copil, să încerce să o facă să înțeleagă că nu este încă vremea să facă opțiuni de viață în sensul acesta”, a spus Alexa.

Referitor la faptul că a primit un e-mail în care Iulia îi spunea că vrea să plece la mănăstire și că textul nu a ajuns la părinți, preotul a arătat că adresa sa de email este publică și că primește și câte 30 de mail-uri pe zi, având 6.000 de mesaje necitite.

Preotul a mai spus că niciodată tânăra nu i-a indicat mănăstirea la care ar vrea să stea.

Întrebat dacă o mănăstire ar fi putut-o primi fără să semnaleze acest lucru, Alexa a răspus că „a o primi da, a rămâne nu”.

„Dacă cineva bate la ușa mânăstirii cerând ajutor să știți că nu li se cere nici buletinul și nici cazierul. Orice mânăstire poate să ofere ospitalitate, să dea o farfurie cu mâncare atunci când cineva străin bate la ușa ei. Când primesc un copil, e posibil să se alerteze puțin, dar tot îl primesc. Nu avea la ea niciun document, absolut nimic, și nu arăta ca un copil de 15 ani, ci mai degrabă ca unul de 18 ani, așa că ea ar fi putut fi găzduită de o mănăstire, dar ziua următoare s-ar fi vorbit cu ea cine este și cum poate fi ajutată. Dacă ar fi urmat un proces firesc, fără amploarea pe care a avut-o acest eveniment, cu certitudine în câteva zile ar fi fost anunțată Poliția, pentru că oricât ai vrea să ascunzi tot se află cine ești”, a mai spus părintele paroh.

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, care a dispărut miercuri în Capitală, a fost găsită sâmbătă într-un tren cu care venea de la Suceava la București.

Ea a fost adusă la București de Poliție și predată familiei, după ce a fost audiată.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, fata le-a declarat polițiștilor că a stat la o mănăstire din județul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din județul Suceava.

Potrivit lui Stoica, polițiștii din Suceava au verificat toate mănăstirile și chiar biserici din județ și nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Pe de altă parte, Cornel Grigoriciuc, șeful trenului în care a fost găsită fata, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugărești, a fost însoțită în gara Suceava de un bărbat, și el îmbrăcat în haine monahale.

Fata avea bilet pe ruta Suceava – București, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, șeful Poliției Transporturi Feroviare Suceava.

„S-a eliberat un bilet la ghișeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghișeu”, a spus Catană.

Conform unor surse, tânăra și-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, și a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier