Cum se salută oamenii în Iași: „Am auzit că ai câștigat la loto”. Cine a investit 20 lei și a câștigat 6 milioane de euro

Cum se salută oamenii în Iași: „Am auzit că ai câștigat la loto. Cine a investit 20 lei și a câștigat 6 milioane de euro
Publicat: 13/07/2013, 18:40
Actualizat: 05/09/2019, 02:27

Gluma a prins și mai mult, mai ales că identitatea celui care are acum un bilet de 6,2 milioane de euro este deocamdată necunoscută.

„Poate fi oricine, nu neapărat un ieșean. Poate fi un om de oriunde din țară, care era în trecere prin Iași și a jucat biletul aici. Câștigătorul nu a venit la agenția județeană pentru a-și valida biletul. Cel mai probabil, va merge la București să-și ridice și banii”, a declarat Dănuț Diaconu, inspector la filiala din Iași a Companiei Naționale a Loteriei Române. După impozitare, norocosul va rămâne cu 4,6 milioane de euro.

Conform regulamentului Loteriei Română, are un an la dispoziție să își revendice premiul.

„Agenția 22-042”, templul viselor

Luni dimineață, „agenția 22-042” era vedeta cartierului Păcurari. Aici a fost jucat biletul cu trei variante simple de doar 20,5 LEI. Acum, bucata de hârtie pe care sunt bifate numerele 28, 21, 12, 7, 23, 11 valorează peste 6,2 milioane de euro. La agenție era liniște, fiind închisă. Însă la filiala băncii Carpatica, aflată în spațiul vecin, era un singur subiect de discuție.

„Dacă aflam că am câștigat un asemenea premiu mă duceam să stau cu capul în apă să-mi revin. Nu cred că aș mai fi venit la serviciu pentru că nu puteam să mă mai concentrez la clienți”, a declarat, pentru Gândul, Mariana Petrache, administrator de conturi la Banca Comercială Carpatica.

Pentru unele persoane, cliente fidele ale filialei loteriei din zonă, vestea a generat o adevărată stare de nervozitate. „În această duminică nu am jucat și chiar îmi pare rău. Cine știe aș fi putut fi eu marea câștigătoare, dar nu a fost să fie. Dacă spuneți că la această agenție a fost norocul milionarului cred că nu am să mai ratez nicio săptămână fără să joc”, a adăugat o angajată a băncii Carpatica.

Vânzătoarea de la magazinul de îmbrăcăminte, situat perete în perete cu agenția, are și sfaturi pentru câștigător. „Ar fi frumos ca doamna de la Agenția Loto să cunoască persoana care a câștigat. Pe departe poate a avut și ea o mână norocoasă, iar cel sau cea care a câștigat marele premiu o va răsplăti cumva”, a declarat Roxana Minea.

Iașiul mai are doi milionari de loto

Ultimul mare premiul la loto, câștigat cu un bilet jucat la Iași, a fost ridicat în vara anului 2008 de Mihai Cazacu. Milionarul din Târgu Frumos a primit după impozitare 3,8 milioane de euro. În 2003, decembrie, un alt ieșean reușea să prindă marele pot la loto din 6/49, premiul fiind de peste un milion de euro. Deși nu a recunoscut oficial, se pare că marele câștigător a fost un puternic om de afaceri local.

Conform statisticilor Loteriei Române, primul miliardar al biletelor norocase este Gabriel Bobic, din comuna Cicănești, județul Argeș. În 1995, când avea doar 24 de ani, acesta a ridicat un premiul în valoare de un miliard de lei vechi.

Milionari peste noapte

Din 2005 până astăzi, au fost 27 de bilete câștigătoare la loto 6/49, categoria 1. Valoarea totală a premiilor depășește 355 milioane de lei (aproximativ 85 de milioane de euro). Cel mai mare premiu a fost acordat la extragerea din 7 ianuarie 2008, când pe o singură variantă au fost câștigate 47 milioane de lei. Cel mai mic premiu a fost câștigat în decembrie 2008 și nu a depășit 1,1 milioane de lei. Interesant este că, din 2009, de când tragerile la acest joc se fac de două ori pe săptămână, numărul marilor câștigători a scăzut drastic. Dacă între 2005 și 2008 erau câte 6-7 milionari pe an, în 2009 au fost doar doi. Până în prezent, de la începutul acestui an, marele premiu a mai fost ridicat de două ori. În ianuarie, când a ajuns la 3,7 milioane de lei și în martie când un român a câștigat 7,3 milioane de lei.

Milionarul a anunțat că marți va veni să ridice banii

Câștigătorul marelui premiu la tragerea Loto 6/49, în valoare de 6,2 milioane de euro, a sunat, luni, la sediul central al Loteriei Române din București, anunțând că marți va veni să ridice banii, a spus Dănuț Diaconu, inspector la filiala Iași a Companiei Naționale a Loteriei Române.

„Informația a ajuns la noi de la sediul central al Loteriei. Nu știm despre cine e vorba, nici dacă e femeie sau bărbat, vom afla mâine. Câștigătorul a sunat și a spus că mâine (marți – n.r.) va fi acolo. Nu va pleca din sediu cu valiza plină cu bani, ci cu un cec”, a declarat Dănuț Diaconu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor