ULTIMA ORĂ! „N-am murit! Sunt în VIAȚĂ și am stat tot timpul în Bragadiru!” Lovitură incredibilă în această seară: cine a apărut! EXCLUSIV

ULTIMA ORĂ! „N-am murit! Sunt în VIAȚĂ și am stat tot timpul în Bragadiru! Lovitură incredibilă în această seară: cine a apărut! EXCLUSIV
Publicat: 23/10/2013, 07:29
Actualizat: 29/07/2014, 19:20

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a acuzat pe procurorii DNA că l-au trimis în judecată în dosarul Referendumul având la bază o plângere penală a unui teleormănean mort în 1991. Gândul a stat de vorbă cu cel care în dosarul lui Liviu Dragnea este indicat drept denunțător. Numele său este Romică Părpălea, a fost până anul trecut membru PSD, chiar președinte de filială la Bragadiru. Plecarea sa din partid a avut loc înainte de referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu, supărarea lui Romică Părpălea pe colegii săi fiind explicată de acesta prin presiunile pe care aceștia le-ar fi făcut asupra lui în calitate de director al unei companii de stat din Alexandria.

„Să știe și domnul Dragnea, eu am făcut plângerea penală și sunt în viață deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democractic”, a declarat Romică Părpălea pentru gândul.

În rechizitoriul dosarului Referendumul, la capitolul „Modalități de sesizare”, unde procurorul Lucian Papici a explicat de unde a pornit dosarul în care este inculpat Liviu Dragnea, se menționează că au fost înregistrate două sesizări din oficiu ale DNA (structura centrală), respectiv DNA Galați și o sesizare depusă de către teleormaneanul Romică Părpălea. „La data de 20.08.2012, Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției a înregistrat sesizarea formulată de numitul Părpălea Romică, persoană care, la data de 21.08.2012, a detaliat modalitatea în care au fost efectuate diverse acte de natură a frauda rezultatele referendumului din 29.07.2012″, se arată în rechizitoriul dosarului.

La finalul săptămânii trecute, Liviu Dragnea a declarat dosarul său are la bază o sesizare venită de la un teleormănean care e mort din 1991. „Este un dosar pornit de la plângerea penală depusă de un mort, decedat in 1991. Probabil s-a trezit in 2012 si s-a dus înapoi”, a spus vicepremierul Dragnea. Vicepremierul a precizat pentru gândul că persoana decedată care a depus plângere penală împotriva sa este din Teleorman și că a văzut certificatul de deces al acesteia într-un volum din dosarul penal privind referendumul din 2012.

Și premierul Ponta a comentat dosarul „Referendumul” caracterizându-l drept o „mascaradă”.

Denunțătorul lui Dragnea, viu și nevătămat

Gândul l-a identificat pe Romică Părpălea cel care a depus pe 20 septembrie 2012 un denunț împotriva lui Dragnea. „Eu l-am denunțat pe Liviu Dragnea. Deocamdată sunt viu”, a declarat Romică Părpălea.

Romică Părpălea spune că are 40 de ani și, până anul trecut, în iunie, a fost membru PSD, chiar președinte al PSD Bragadiru. Spune că și-a dat demisia din PSD după ce, în calitate de director al unei companii de stat din Alexandria, ar fi refuzat să respecte ordinele de partid.

La referendumul din 2012, a fost numit președinte de secție într-una din secțiile de votare din Alexandria. „Oamenii mei din Bragadiru mi-au spus că se pregătește fraudarea votului. Informațiile erau că primarul de acolo i-a mituit pe membrii PDL din secție ca să plece. Din 3500 de votanți, 3101 au fost la vot în condițiile în care 800 de persoane sunt plecate în străinătate, iar mulți sunt martori ai lui Iehova care de principiu nu votează. La nici o rundă de alegeri nu au fost mai mulți de 2000 și ceva de alegători, acuma au fost 3100. Le-am spus să adune probe, să fotografieze. După referendum, eu am fost cel care a depus denunțul la DNA”, spune Romică Părpălea.

În declarația dată la DNA, fostul pesedist a povestit că la Bragadiru au fost mituiți reprezentanții PDL din secțiile de votare. „Din declarația martorului Părpălea Romică (vol. 20, filele 71-78, 91-93), dată la Direcția Națională Anticorupție la data de 24.08.2012 rezultă că: >”, se arată în rechizitoriul DNA

Cât despre declarația lui Liviu Dragnea, fostul pesedist spune că vicepremierul este pe o pistă gresită. „Să știe și domnul Dragnea eu am făcut plângerea penală și sunt în viață deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democractic”, a mai explicat Romică Părpălea.

Denunțătorul lui Dragnea are acum calitatea de martor în dosar. El a mai precizat pentru gândul că vrea să meargă la Bruxelles și să protesteze acolo. „Vreau să mă duc la Bruxelles să protestez. O să intru în greva foamei până când vicepremierul își dă demisia din funcție”, a mai declarat Romică Părpălea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în dosarul „Referendumul”. El este acuzat că, în timpul referendumului din 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, a creat și coordonat un sistem integrat de fraudare a voturilor.

În rechizitoriul dosarului prin care Liviu Dragnea fost trimis în judecată, procurorii spun că au dovedit cu expertize că voturile la referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu din 2012 au fost fraudate. Procurorii au identificat cinci metode de fraudă: falsificarea listei de alegători din localitate, voturi în numele căpșunarilor, voturi pe numele morților, fraude cu urna mobilă și mituirea pedeliștilor din secțiile de votare.

Potrivit procurorilor, coloana vertebrală a operațiunii de fraudare de care este acuzat Dragnea a fost sistemul informatic utilizat de liderul PSD. Acest sistem era compus din mai multe servere, un soft și un call-center. Sistemul a fost conceput pe trei paliere, pe o structură piramidală. Primul palier era constituit din aproximativ 14.000 de utilizatori care erau conectați la sistem prin intermediul telefoanelor mobile.

CITEȘTE AICI RECHIZITORIUL INTEGRAL

Potrivit rechizitoriului, acești utilizatori transmiteau două informații către serverele care centralizau datele: o informație este prezența la urne, iar o a doua informație este numărul de voturi DA și NU exprimate în secțiile de votare. Nu toți cei 14.000 de utilizatori au trimis date referitoare la numărul de voturi DA și NU din fiecare secție de votare. În sistem au fost înregistrate peste 4.000 de mesaje care conțineau date legate de voturile pentru și împotriva suspendării, care au venit de la peste 3.000 de utilizatori ai sistemului.

Prin acest sistem informatic Liviu Dragnea a transmis mesaje către președinții de secție și către președinții filialelor PSD. Procurorii arată că fizic mesajele nu erau tastate de Dragnea, dar că el era cel care compunea mesajele și aproba trimiterea lor prin sistem. Dragnea a trimis mesaje precum: „Pentru fiecare secție se va face o listă a cetățenilor care nu au venit la vot. Dați-o membrilor PSD și PNL să meargă la ei acasă și să-i aducă să voteze”.Citește aici comunicările trimise de Dragnea prin sistemul său electronic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom