ALEGERI LA CHIȘINĂU, rezultate parțiale. Răsturnare de situație: candidatul comuniștilor Igor Dodon trece în frunte, liberalul Dorin Chirtoacă cade pe locul doi

ALEGERI LA CHIȘINĂU, rezultate parțiale. Răsturnare de situație: candidatul comuniștilor Igor Dodon trece în frunte, liberalul Dorin Chirtoacă cade pe locul doi
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 23/04/2012, 23:05

UPDATE 9.07Răsturnare de situație. Candidatul comuniștilorIgor Dodon a obținut 52 la sută din voturi, iar actualul primar alChișinaului, Dorin Chirtoacă a fost votat de 43 la sută dintrealegători, potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor locale dincapitala Republicii Moldova, citate de Unimedia. Aceste rezultate au fost publicate dupăprelucrarea a 99 la sută din voturi din orașul Chișinău, ceea ceconstituie 38,8 la suta din totalul voturilor pentru municipiulChișinău.

UPDATE22.18 Candidatul comunist la Primăria Chișinăului,Igor Dodon, a apreciat că rezultatele exit-poll-ului, care indică ovictorie a candidatului liberal din primul tur de scrutin,reprezintă „un atac psihologic” și a avertizat că „cine se bucurăacum ca Dorin Geoană se grăbește”, informează jurnal.md.

„Cunoșteam că anume aceste rezultate vor fi. Este un atacpsihologic asupra opiniei publice”, a afirmat Dodon, după anunțarearezultatelor sondajului la ieșirea de la urne. „Vreau să le spuncelor care se bucură acum ca Dorin Geoană că se grăbesc”, a adăugatel.

Primarul în exercițiu, liberalul Dorin Chirotacă, a declarat căașteaptă ca rezultatele oficiale să confirme datele sondajului.”Așteptăm ca cifrele să fie confirmate oficial în câteva ore. Sigurcă ne bucurăm mult de aceste rezultate”, a spus el.

Valentina Buliga, candidatul Partidului Democrat din Moldova,clasată pe locul al treilea potrivit exit-poll-ului, a apreciat că”un mesaj coerent și cinstit nu este întotdeauna auzit”.
„Dar cert este că primarul va avea mult de lucru, pentru căelectoratul așteaptă acțiuni concrete”, a adăugat ea.

Candidatul independent Mihai Godea a apreciat că votul pentruPrimăria Chișinău a fost puternic polarizat. „În perioada sovieticăvotam și nu aveam de ales. Acum, ori votăm cu Chirtoacă, ori cuDodon. S-a mers pe polarizarea votului. În această campanie, s-amers pe lucruri pe care le auzim de ani de zile: comunism șianticomunism”, a spus el.

Potrivit ProTV Chișinău, premierul Vlad Filat (Partidul LiberalDemocrat din Moldova) a declarat că așteaptă rezultatele finale alealegerilor, însă consideră că tendințele indicate de exit-pollarată că decizia luată de PLDM a fost justă și permite câștigareaalegerilor la Chișinău din primul tur de scrutin.


Liberalul Dorin Chirtoacă a obținut 52,7 la sută din voturi laalegerile pentru Primăria Chișinăului, în timp ce principalul săucontracandidat, comunistul Igor Dodon, a câștigat 41 la sută dinvoturi, potrivit unui exit-poll dat publicității de postul deteleviziune Publika.

Potrivit rezultatelor sondajului la ieșirea de la urne, primarul înexercițiu al capitalei moldovene ar putea obține un nou mandat dinprimul tur de scrutin.

Conform exit-poll-ului, pe locul al treilea s-a clasat ValentinaBuliga (Partidul Democrat din Moldova), cu 2,3 la sută din voturi,urmată de candidatul independent Mihai Godea, cu 1 la sută, SergiuCoropceanu (Partidul Popular Creștin Democrat), cu 0,4 la sută.

Același sondaj arată că Partidul Comuniștilor a obținut 40,3 lasută din voturile pentru Consiliul municipal, urmat de PartidulLiberal, cu 37,7 la sută și Partidul Liberal Democrat, cu 15,4 lasută.

Sondajul la ieșirea de la urne a fost realizat de Centrul deinvestigații sociologice CBS-AXA, Institutul de Politici Publice(IPP și Institutul European de studii politice din Moldova (IESPM),la comanda postului de televiziune Publika TV. Exit-poll-ul a fostrealizat pe un eșantion de 6.000 – 8.000 de persoane, la 55 desecții de votare din municipiul Chișinău și are o marjă de eroarede plus/minus 2 la sută.

Alegătorii moldoveni au votat duminică în alegeri locale,principala miză fiind Primăria și Consiliul general al municipiuluiChișinău.

Alexandra Fusoi, [email protected]

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Incredibil ce a spus Dani Oțil despre Antonia ! Alex Velea a reacționat imediat: „Nu...
Simona Halep, apariție de senzație! Cum arată în ultima reclamă
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
Parcursul favoritului în cursa pentru preşedinţia PNL. Florin Cîţu: economist, politician şi omul din mijlocul...
O bancă vinde un Suzuki Vitara recuperat de la client. Mașina arată ca nouă, dar...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Netflix, în România: Tim Burton și Catherine Zeta – Jones filmează pe meleaguri mioritice
Marea CONFRUNTARE între ORBAN și CÎȚU! Se ALEGE PREȘEDINTELE PNL. LIVE
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Un nou efect advers după Covid-19. Ce le-a apărut în cap oamenilor
Dezvăluire șoc în Familia Regală: ”Suntem frați, nu iubiți!”. Gestul lui Harry l-a scos din...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...