• Publicat:
Internațional

CORONAVIRUS: 490 de morți și aproape 25.000 de cazuri de infecție cu noul patogen

CORONAVIRUS: 490 de morți și aproape 25.000 de cazuri de infecție cu noul patogen
Cel puțin 490 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 24,324, conform bilanțului publicat miercuri dimineață de autoritățile medicale de la Beijing, potrivit site-ului agenției Dpa.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 65 de noi decese din cauza coronavirusului, majoritatea în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Națională de Sănătate de la Beijing.

Bilanțul anterior, anunțat marți dimineață de autoritățile chineze, indica un număr de 425 de decese și peste 20.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

La nivel mondial, în 27 de țări au fost înregistrate aproape 230 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turiști chinezi, relatează site-ul agenției Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că virusul reprezintă o urgență de nivel global. OMS definește drept „urgență de sănătate publică de interes internațional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobișnuit și neașteptat”.

 

Inchide