CORONAVIRUS | Primul deces cauzat de noul virus, înregistrat în afara Chinei | Numărul morților a ajuns la 304 în China

Redactor:
Andrei Vacaru
CORONAVIRUS |  Primul deces cauzat de noul virus, înregistrat în afara Chinei | Numărul morților a ajuns la 304 în China
Autoritățile din Filipine au anunțat duminică primul deces din această țară cauzat de noul tip de coronavirus, fiind vorba despre un cetățean chinez, originar din Wuhan, orașul de unde a izbucnit epidemia, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Departamentul filipinez al Sănătății a informat că persoana decedată este un cetățean chinez în vârstă de 44 de ani, care a murit sâmbătă, 1 februarie.

Potrivit aceleiași surse, bărbatul a decedat după ce a dezvoltat o formă severă de pneumonie din cauza infecției cu noul tip de coronavirus.

Acesta este primul deces cauzat de acest virus înregistrat în afara Chinei.

Numărul deceselor a ajuns la 304 în China 

Numărul deceselor provocate de noul tip de coronavirus descoperit în China a ajuns sâmbătă la 304, o creștere cu 45 de cazuri față de ziua precedentă, a anunțat televiziunea chineză de stat CCTV, citată de site-ul agenției de presă Reuters.

Toate decesele înregistrate sâmbătă s-au produs în provincia Hubei, de unde a pornit epidemia.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, numărul total de cazuri de infecție cu acest virus a ajuns la 14.380, după ce sâmbătă au fost confirmate 2.590 de noi cazuri.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei sau erau turiști chinezi.

Anunțul vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că virusul reprezintă o urgență de nivel global. OMS definește drept „urgență de sănătate publică de interes internațional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobișnuit și neașteptat”.

 

Inchide