FOTO Dezvăluirile anchetei ucrainene | Locul în care racheta a lovit avionul prăbușit în Iran: „Au murit pe loc”

Redactor:
Adina Petcu
Oleksiy Danilov, oficialul aflat în cea mai înaltă poziție a securității din Ucraina, a declarat pentru BBC că anchetatorii din țara sa au descoperit deja dovezi concludente, potrivit cărora avionul de pasageri Boeing 737 MAX a fost doborât de o rachetă care a lovit carlinga.
„Această fotografie arată partea în care avionul a fost lovit de rachetă. A lovit carlinga în zona inferioară. Considerăm că este o dovadă importantă, care explică în același timp de ce nu s-a auzit nimic din cabina piloților. Aceștia au murit instantaneu”, a declarat Oleksiy Danilov pentru BBC. A adăugat că rămășițele avionului păstrează urme lăsate de rachete, indicând în fotografiile de pe telefonul său mobil găurile cauzate de materialul explozibil, precum și părți atribuite de investigatori proiectilelor iraniene. 
 
 
În plus, Danilov a subliniat problema buldozerelor folosite de iranieni la locul prăbușirii, care ar fi îngreunat ancheta specialiștilor trimiși de Ucraina. A mai spus că investigația a scos la iveală imediat adevărul celor întâmplate, însă nu au putut face informațiile publice atunci, întrucât aveau nevoie să mențină accesul echipei la fața locului. „Iranul este o țară dificilă și ne-am temut că ne vor trimite specialiștii acasă.”
 
 
După ce au refuzat inițial să își asume responsabilitatea pentru incident, autoritățile de la Teheran au recunoscut că zborul PS-752 al Ukraine International Airlines s-a prăbușit ca urmare a unei „erori umane”. Danilov adăugat că Iranul nu au avut de ales în a își recunoaște vina, dovezile fiind consistente și deja cunoscute unui număr mare de persoane.
Inchide