Lovitură pentru Trump. Când va începe procesul din Senat privind demiterea lui / Anunțul făcut pe cale oficială

Redactor:
Andrei Vacaru
Lovitură pentru Trump. Când va începe procesul din Senat privind demiterea lui / Anunțul făcut pe cale oficială
Procesul din Senatul american privind demiterea președintelui Statelor Unite, Donald Trump, va începe cel mai probabil pe 21 ianuarie, a declarat marți liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, informează CBS News.

Acesta a declarat că etapele preliminare ar putea avea loc la finalul acestei săptămâni.

CBS notează că procedura ar putea dura între trei și cinci săptămâni. Potrivit aceleiași surse, subiectul ar urma să fie discutat în Senatul Statelor Unite câte șase zile pe săptămână.

Camera Reprezentanților din Statele Unite va supune la vot, miercuri, un proiect de rezoluție care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a președintelui Donald Trump în vederea demiterii.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a decis inculparea președintelui Donald Trump pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea președintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deține majoritatea în Senatul SUA.

FOTO Gerd Altmann / Pixabay

Inchide