Marina Regală l-a capturat pe piratul somalez Joe Șase-Degete

Redactor:
Laura Holban
Un pirat somalez, cunoscut drept Joe Șase-Degete, a fost capturat de către Marina Regală, împreună cu alți 13 indivizi. Răufăcătorul, cunoscut pentru faptul că are câte un deget în plus la ambele mâini și picioare, riscă ani buni de închisoare după ce a fost prins cu mai multe arme, inclusiv lansatoare de rachete și grenade în Oceanul Indian

Un pirat somalez, cunoscut drept Joe Șase-Degete, a fost capturat de către Marina Regală, împreună cu alți 13 indivizi. Răufăcătorul, cunoscut pentru faptul că are câte un deget în plus la ambele mâini și picioare, riscă ani buni de închisoare după ce a fost prins cu mai multe arme, inclusiv lansatoare de rachete și grenade în Oceanul Indian, scrie Daily Mail.

O sursă a declarat pentru publicația The Sun: „Am reușit să capturăm, în sfârșit, piratul cu 24 de degete. Este o victorie importantă pentru Marina Regală. Este cel mai căutat pirat al zilelor noastre, chiar dacă imaginea clasică a unui pirat este cu picioare de lemn și nu cu degete în plus”. „Suntem foarte mulțumiți că acești pirați vor fi judecați și închiși”, a declarat după această operațiune William Hague, ministrul de Externe al Marii Britanii.

Foto: Royal Navy

Dacă piratul ar fi trăit în Occident, ar fi beneficiat de o operație simplă pentru a rămâne cu doar câte cinci degete, însă sistemul medical din Somalia nu acoperă astfel de intervenții.

După capturarea lui Șase-Degete, Hague a călătorit în Somalia pentru a superviza operațiunile împotriva pirateriei și a terorismului din această țară. Vizita lui Hagues este prima făcută în ultimii 20 de ani de un ministru britanic și este văzută drept o mișcare diplomatică pentru a aduce stabilitatea în această țară.

Inchide