Merkel, din nou probleme. Un aliat politic important se întâlnește la Moscova cu Putin

Merkel, din nou probleme. Un aliat politic important se întâlnește la Moscova cu Putin
Publicat: 31/01/2016, 22:23

Seehofer – un aliat al lui Merkel care a criticat-o extrem de dur pentru că a primit atât de mulți migranți din Orientul Mijlociu și din alte regiuni – a declarat că vizita prevăzută joi a fost convenită cu cancelarul și ministrul german al Afacerilor Externe Frank-Walter Steinmeier.

Relațiile dintre Germania și Rusia sunt tensionate în contextul unor îngrijorări cu privire la faptul că Moscova caută să intensifice o nemulțumire populară,, după ce o fată cu dublă cetățenie germană și rusă, în vârstă de 13 ani, a afirmat că a fost răpită și violată de către migranți, la Berlin. Procurorii au anunțat vineri că dețin probe care arată că aceste acuzații sunt false.

Criza din Ucraina și războiul civil din Siria au afectat, de asemenea, relațiile bilaterale, iar presa germană a acuzat Moscova de o cooperare secretă cu partide de extremă dreapta antimigrație, care au câștigat susținere atât în Germania, cât și în alte țări europene.

„Noi am pregătit această vizită cu multă atenție (…) și nu urmărim nicio politică externă paralelă”, a declarat Seehofer pentru postul ZDF, adăugând că este motivat în primul rând de bunele relații – în special comerciale – dintre bogatul său land și Rusia.

Însă criticii săi din întregul spectru politic nu au fost liniștiți de aceste asigurări.

„Seehofer s-a poziționat în mod clar împotriva cancelarului în dezbaterea pe tema refugiaților. Eu sper să nu se ducă în această vizită”, a declarat Roderich Kiesewetter, un purtător de cuvânt pentru Politică Externă al grupului conservatorilor lui Merkel din Parlament.

„Dacă se duce, Seehofer este necesar să-i avertizeze pe ruși că trebuie să înceteze falsificarea hibridă a unor informații și finanțarea sub acoperire a rețelelor radicale de extremă-dreapta”, a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag.

Deputatul Niels Annen, din cadrul Partidului Social Democrat (SPD), partenerul de coaliție al lui Merkel, a declarat pentru același ziar că „politica externă este făcută la Berlin, nu la Munchen”, referindu-se la capitala landului condus de Seehofer.

Juergen Trittin, un purtător de cuvânt pentru Politică Externă al Verzilor (opoziție), a declarat pentru Welt am Sonntag că Seehofer se va întâlni cu un „spirit înrudit” atunci când îl va vizita pe Putin.

„Unul organizează rezistența în rândul conservatorilor față de o politică umanitară cu privire la refugiați, iar celălalt își folosește rețeaua de propagandă pentru a mobiliza sute de germano-ruși ca să organizeze demonstrații în fața caselor germane de refugiați”, a spus el.

Scandalul violului de la Berlin a condus la un neobișnuit „război” de replici, săptămâna trecută, când ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a acuzat autoritățile germane de „ascunderea problemelor sub preș” printr-o mușamalizare a acestui caz de viol.

Steinmeier i-a replicat avertizând Moscova să nu exploateze cazul în scopul unei „propagande politice” și influențării dezbaterii – sensibile politic – din Germania.

Bavaria – locul prin care intră în Germania migranții care sosesc pe «ruta din Balcani» – a fost afectată cel mai grav de acest aflux, iar Guvernul bavarez a denunțat o povară de nesuportat.

Uniunea Creștin-Socială (CSU) a lui Seehofer, formațiunea-soră a Uniunii Creștin Democrate (CDU) a lui Merkel, este una dintre cele mai puternice voci care-i cer cancelarului să închidă frontierele și să trimită înapoi migranții care nu au dreptul la azil politic.

Seehofer a amenințat inclusiv că va depune o plângere, la Curtea Constituțională gemană, împoriva politicii cu privire la refugiați a Guvernului Merkel. În interviul acordat ZDF, el a spus că Bavaria va decide până la sfârșitul lui februarie dacă va trece la punerea în aplicare a acestei amenințări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în...
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului