Membri ai familiei unuia dintre liderii HAMAS, uciși într-un raid aerian în Gaza /Israelul se teme că vor fi afectate negocierile

Publicat: 10 04. 2024, 18:17
Actualizat: 10 04. 2024, 18:42

Șase membri ai familiei lui Ismail Haniyeh, liderul Biroului politic al mișcării Hamas, au fost uciși într-un raid aerian israelian efectuat în Fâșia Gaza, iar, în contextul incidentului, Guvernul Benjamin Netanyahu se teme că negocierile pentru eliberarea ostaticilor vor eșua.

Ismail Haniyeh a confirmat, pentru postul de televiziune Al Jazeera, că trei fii și trei nepoți au fost uciși într-un atac aerian asupra orașului Gaza.

Ismail Haniyeh a declarat că fiii lui și nepoții i-au oferit onoarea de a muri în Fâșia Gaza.

”Au rămas alături de poporul palestinian, nu au plecat, nu au fugit”, a afirmat Ismail Haniyeh, conform postului Al Jazeera și cotidianului Haaretz.

Ismail Haniyeh, liderul Biroului politic al organizației islamiste Hamas, locuiește în Qatar. Organizația militantă palestiniană a atribuit atacul aviației militare israeliene. Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe tema acestui atac.

Guvernul Netanyahu se teme că negocierile vor eșua

Un oficial guvernamental israelian a declarat, sub protecția anonimatului, că există temeri că atacul soldat cu moartea fiilor și nepoților lui Ismail Haniyeh va afecta negocierile de la Cairo pe tema unui acord de eliberare a celor aproximativ 100 de ostatici israelieni deținuți de grupurile militante Hamas și Jihadul Islamic.

”Sunt preocupări că Hamas va bloca acordul privind ostaticii”, a afirmat oficialul citat.

În ultimele 24 de ore, serviciile medicale din Fâșia Gaza au raportat moartea a cel puțin 122 de palestinieni, astfel că bilanțul ofensivei israeliene a ajuns la 33.482 de morți și 76.049 de răniți. Armata israeliană a intervenit în Fâșia Gaza ca ripostă la atacurile teroriste din octombrie 2023, soldate cu aproximativ 1.160 de morți în sudul Israelului.

Conform unor surse citate de postul de televiziune CNN, grupul Hamas nu poate localiza aproximativ 40 de ostatici israelieni care ar trebui eliberați în prima etapă a eventualului acord cu Israelul în schimbul a sute de militanți palestinieni aflați în închisori israeliene.

Foto: Profimedia

Citește și:

Marea Britanie MENȚINE politica privind livrările de armament în Israel/ Germania respinge acuzațiile privind facilitarea genocidului în Gaza