Anunțul făcut de creatorul Pokemon Go. Cum se va schimba jocul

Anunțul făcut de creatorul Pokemon Go. Cum se va schimba jocul
Publicat: 25/07/2016, 10:14
Actualizat: 24/02/2017, 14:59

John Hanke, fondatorul Niantic Labs și dezvoltatorul jocului Pokemon Go, a fost ovaționat de mai mult de 6.500 de fani pe scena rezervată de obicei personalităților din studiourile TV sau cele ale rețelelor de televiziuni, potrivit Reuters.

Hanke a declarat că popularitatea la nivel global a jocului, care incorporează creaturi animate și viu colorate din universul Pokemon creat de Nintendo, în lumea reală folosind procedeul realității augmentate (AR) și tehnologia GPS Google, este „impresionantă”.

Jocul, lansat pe 6 iulie, este o dezvoltare a unei aplicații anterioare a Niantic Labs pe bază de AR, numită „Ingress”, despre care Hanke a declarat că a câștigat popularitate după lansarea lui Pokemon Go.

Pokemon Go a captivat fanii din jurul lumii, cu 21 de milioane utilizatori activi în SUA în mai puțin de două săptămâni de la lansare. Acțiunile la bursă ale Nintendo au înregistrat o creștere fulminantă de la lansarea jocului.

Hanke a declarat că actualizările și noile caracteristici ale jocului vor fi disponibile în lunile și anii viitori pe măsură ce jocul se dezvoltă pentru a include mai multe creaturi și elemente ale vastului univers Pokemon.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul, Hanke a declarat că echipa sa era conștientă de erorile din joc și că acestea sunt în curs de reperație, precizând că a ținut cont de sugestiile fanilor referitor la ce alte elemente să adauge, precum posibile funcții pentru înmulțirea Pokemonilor.

Acesta a declarat că echipa sa lucrează la îmbunătățirea funcțiilor „Pokestops” și „gyms,” (locurile în care utilizatorii jocului își pot antrena Pokemonii), localizate în diferite zone din preajma ariei în care trăiește un utilizator, și a dezvăluit identitățile a trei lideri virtuali ai echipelor – Blanche pentru Echipa Mystic, Spark pentru Echipa Instinct și Candela pentru echipa Valor.

Prin aplicație jucătorii pot merge pe jos, în realitate, în propriul cartier, pentru a vâna și captura personaje de desene animate virtuale, care apar pe ecranele telefoanelor lor inteligente prin scanare, cu ajutorul camerei foto.

Dezvoltatorul a declarat că AR „poate intensifica lucrurile pe care le facem deja să iasă din casă”, și își dorește ca Pokemon Go să încurajeze oamenii să iasă din casă, să devină activi și să întâlnească noi persoane.

Mulți jucători prezenți la eveniment și-au făcut speranțe ca un Pokemon rar să fi fost lansat specia pentru ei, dar Hane i-a dezamăgit declarând că nu existau noi monștri rari Pokemon creați special pentru convenția Comic-Con.

Mica echipă de la Niantic Labs, fondată de Google și transformată într-o entitate independentă anul trecut, s-a strofocat să mențină serverele jocului în funcție pe măsură ce din ce în ce mai mulți utilizatori se alătură fenomenului, a declarat Hanke, iar prioritatea numărul unu a fost să împiedice prăbușirea serverelor.

Primele jocuri Pokemon au apărut în Japonia în anul 1996 și erau destinate consolei Nintento. Jucătorii încercau să captureze monștrii și să îi pregătească pentru viitoarele bătălii cu alți adversari. Cu timpul, franciza s-a extins, iar acum compania produce inclusiv jocuri pe tablă sau jucării. „Pokemon Go” aduce lumea jocului în lumea reală utilizând tehnologia numită realitate augmentată, scrie The Wall Street Journal.

Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicația, aceștia folosesc coordonatele geolocației în care se află și camera foto a telefonului pentru a captura monștrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi. De exemplu, se știe că monștrii trăiesc lângă râuri, lacuri sau oceane. Monștrii capturați pot fi folosiți în bătăliile cu alți utilizatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Mulți români riscă amenzi de 1 mai. Unde se poate ieși la grătar
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji