E proprietarul celui mai mare retailer online din China, dar nu face cumpărături pe internet. Iată de ce

Redactor:
Silviu Bănilă
E proprietarul celui mai mare retailer online din China, dar nu face cumpărături pe internet. Iată de ce
Jack Ma a declarat într-un interviu că nu este un adept al cumpărăturilor online, chiar dacă deține Alibaba, cea mai mare companie chineză din industria retailului electronic.

„Nu cumpăr produse sau servicii prin intermediul magazinelor online. Soția mea se ocupă de asta”, a declarat Jack Ma, într-un interviu acordat Wall Street Journal. „Cumpărăm homari și tot felul de lucruri”.

Jack Ma nu are o experiență solidă în comerțul electronic, dar asta nu-l împiedică să gestioneze cu succes operațiunile gigantului chinez Alibaba. În luna septembrie, Alibaba a fost listată la bursă, în urma unei oferte publice inițiale record de 21,8 miliarde de dolari. Antreprenorul, care în trecut a fost profesor de engleză și câștiga 20 de dolari pe oră, a ajuns cel mai bogat om din China, scrie money.cnn.com.

„Ați obținut în ultimele 90 de zile mai mulți bani cu Alibaba decât a reușit să câștige Amazon în ultimii 20 de ani”, a declarat jurnalistul Dennis Berman. „Este adevărat”, a răspuns Jack Ma, care susține că este întotdeauna precaut și face predicții pe zece ani. Jack Ma a discutat despre eventualitatea unei colaborări cu Apple, precizând că este foarte interesat de un parteneriat între Alipay (compania sa de plăți electronice) și Apple Pay. CEO-ul Apple, Tim Cook, care a fost intervievat după Jack Ma, a declarat că nu exclude o colaborare cu Alipay.

 

Inchide