E proprietarul celui mai mare retailer online din China, dar nu face cumpărături pe internet. Iată de ce

E proprietarul celui mai mare retailer online din China, dar nu face cumpărături pe internet. Iată de ce
Publicat: 28/10/2014, 22:37

„Nu cumpăr produse sau servicii prin intermediul magazinelor online. Soția mea se ocupă de asta”, a declarat Jack Ma, într-un interviu acordat Wall Street Journal. „Cumpărăm homari și tot felul de lucruri”.

Jack Ma nu are o experiență solidă în comerțul electronic, dar asta nu-l împiedică să gestioneze cu succes operațiunile gigantului chinez Alibaba. În luna septembrie, Alibaba a fost listată la bursă, în urma unei oferte publice inițiale record de 21,8 miliarde de dolari. Antreprenorul, care în trecut a fost profesor de engleză și câștiga 20 de dolari pe oră, a ajuns cel mai bogat om din China, scrie money.cnn.com.

„Ați obținut în ultimele 90 de zile mai mulți bani cu Alibaba decât a reușit să câștige Amazon în ultimii 20 de ani”, a declarat jurnalistul Dennis Berman. „Este adevărat”, a răspuns Jack Ma, care susține că este întotdeauna precaut și face predicții pe zece ani. Jack Ma a discutat despre eventualitatea unei colaborări cu Apple, precizând că este foarte interesat de un parteneriat între Alipay (compania sa de plăți electronice) și Apple Pay. CEO-ul Apple, Tim Cook, care a fost intervievat după Jack Ma, a declarat că nu exclude o colaborare cu Alipay.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase