Anunțul TVR despre transmisia live a J.O. Rio 2016. Este pentru prima dată în istoria televiziunii naționale

Anunțul TVR despre transmisia live a J.O. Rio 2016. Este pentru prima dată în istoria televiziunii naționale
Publicat: 02/08/2016, 18:24

Televiziunea Română, „official broadcaster” al Rio 2016, va asigura în acest an cea mai mare acoperire din istoria transmisiunilor de la Jocurile Olimpice, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ceremonia de deschidere va fi difuzată în direct și în exclusivitate la TVR 1 și TVR HD, vineri noapte, de la 01:15 (însă maratonul olimpic începe pe 4 august, cu fotbal, la TVR 3).

Timp de aproape patru ore, spectacolul ceremoniei de deschidere de pe celebrul stadion Maracana va combina elementele formale caracteristice evenimentului (discursuri, parade) cu manifestări artistice specifice culturii țării gazdă.

Trei dintre cei mai apreciați artiști brazilieni – Anitta, Caetano Veloso și Gilberto Gil – vor cânta în cadrul evenimentului de vineri noapte.

De asemenea, renumitul model brazilian Gisele Bündchen va avea un rol în Ceremonia de deschidere. Gimnasta Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la ceremonie.

Conform declarațiilor organizatorilor, ceremonia beneficiază de un buget mult redus față de cel al evenimentului care prefața Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra (doar 10%), mai potrivit pentru o țară ca Brazilia, însă va compensa prin originalitate, emoție și ritm.

– Toate sporturile și probele cu participare românească, din 6 august, la TVR 1 –

Începând din 6 august, românii vor urmări în direct toate sporturile și probele cu participare românească la TVR 1, unde vor putea fi văzute și probele de atletism, înot și meciuri importante de handbal și baschet. La TVR 2 și TVR 3 vor fi transmise celelalte discipline.

În total, Televiziunea Română va asigura transmisiuni directe din 30 de sporturi. Echipa TVR care se va afla la Rio pe durata Jocurilor Olimpice este formată din șase comentatori-reporteri (Alina Alexoi, Dragoș Bocanaciu, Dragoș Cojocaru, Cristian Mîndru, Vlad Arhire, Alex Roman), doi producători și doi cameramani.

Probele de gimnastică, handbal, atletism, judo și tenis vor fi comentate de la fața locului, iar pentru celelalte discipline se vor afla în fața microfoanelor, de la București: Monica Bucur, Daniel Chican, Sorin Hobana, Emil Hossu-Longin, Marian Olaianos, Narcis Șelaru, Laurențiu Mandu, precum și colaboratorii redacției Sport a TVR – Roxana Scarlat, Bogdan Stănculescu, Vlad Bucurescu, Mihaela Șelaru, Costinel Stan, Cătălin Cîrnu și Octavian Pescaru.

În perioada 6 – 21 august TVR 1 va difuza reluări ale transmisiunilor din ziua precedentă (11:00-12:00), rezumatul zilei (12:00-13:00), Jurnal olimpic (14:00-14:30) și transmisiuni directe (14:30-19:00 și 20:00-06:00). Televiziunea a precizat că pe durata desfășurării Jocurilor Olimpice Rio 2016, Telejurnalul TVR 1 de prânz va fi difuzat de la ora 13:00, iar cel de seară, de la ora 19:00

Iar TVR 2 și TVR 3 vor difuza transmisiuni directe (15:00/ 15:30 – 06:00).

La TVR 3 vor fi transmise, în direct, și cele trei partide de fotbal care preced Ceremonia de deschidere a Rio 2016. În seara și noaptea de 4 spre 5 august, microbiștii pot vedea, astfel, întâlnirile dintre Brazilia – Africa de Sud (de la ora 22:00), Portugalia – Argentina (la miezul nopții), respectiv Suedia – Columbia (de la 02:00).

Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naționale vor participa la probele sportive de la Rio. Echipa Olimpică a României cuprinde 97 de sportivi, concurând în 15 sporturi: atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, handbal, înot, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv.

Jocurile Olimpice se vor desfășura între 5 și 21 august, în 32 de locații din Rio de Janeiro, plus alte cinci orașe care vor găzdui partidele de fotbal: Belo Horizonte, Brasília, Manaus, Salvador și São Paulo. TVR transmite Jocurile Olimpice pentru români de peste jumătate de veac, încă din anul 1964, de la ediția desfășurată la Tokio.

Din 5 august, timp de mai bine de două săptămâni, cei mai buni sportivi de pe mapamond vor emoționa, vor bucura și vor aminti că, indiferent unde se află oamenii sau ce limbă vorbesc, sunt conectați într-o forță comună, capabilă să schimbe lumea în bine – „Împreună putem schimba lumea” fiind și mesajul campaniei Comitetului Olimpic Internațional (IOC) desfășurate prin spoturi video.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu