Descoperire rușinoasă în cabina piloților. Însoțitoarea de bord a rămas mută de uimire: „Da, Renee, te avem și pe tine…” / Rușinea mai poate fi „spălată” doar în instanță

Descoperire rușinoasă în cabina piloților. Însoțitoarea de bord a rămas mută de uimire: „Da, Renee, te avem și pe tine... / Rușinea mai poate fi „spălată doar în instanță
Publicat: 27/10/2019, 12:49

Procesul federal a fost înaintat la Districtul Arizonei. Se pare că Renee Steinaker, o însoțitoare de bord din Arizona, i-a prins pe piloți în timp ce urmăreau imagini din baia avionului, furnizate de o cameră video amplasată chiar de ei, în secret.

Incidentul rușinos a avut loc în cadrul cursei Flight 1088, între Pittsburgh și Phoenix, scrie dailymail.co.uk.

Arizona Republic scrie că, la două ore de la decolare, căpitanul pilot Terry Graham a rugat-o pe Steinaker, în vârstă de 43 de ani, să vină în cabină, astfel încât el să meargă la baie.

Steinaker a văzut în cabina avionului o tabletă iPad, amplasată lângă locul lui Graham. Camera video înregistra tot ce se petrece în baie și femeia l-a văzut pe Graham în locul respectiv, în timp real.

Aceasta i-a cerut copilotului Ryan Russell, care se afla cu ea în cabina piloților, să-i confirme veridicitatea imaginilor de pe iPad.

Russell a recunoscut că vizionau imagini din baie și i-a zis femeii să nu spună nimic, deoarece toate avioanele Southwest Airlines, model Boeing 737-800, sunt dotate, mai nou, cu asemenea camere de supraveghere.

Mai mult, piloții au recunoscut că însăși însoțitoarea de bord și alte persoane au fost înregistrate pe ascuns.

Steinaker a fotografiat iPad-ul respectiv cu telefonul, pentru a avea dovadă în instanță. Femeia și alți membri ai echipajului au raportat incidentul la compania aeriană, care i-a sfătuit să mușamalizeze situația.

Graham și Russell au continuat să zboare și se află în prezent în serviciu.

Mai mult, avocatul acuzării susține că piloții au încălcat protocolul, lăsând avionul nesupravegheat în timpul zborului. Graham mai este acuzat că a lăsat o armă de foc nesupravegheată în cockpit, încălcând regulamentul FAA.

David Steinaker, soțul Reneei și totodată însoțitor de bord la Southwest, a declarat că linia aeriană se răzbună pe ei, după dezvăluirile rușinoase.

Cei doi piloți implicați în scandal neagă că ar fi încălcat legea.

FOTO: PIXABAY / Captură