„Gotti”, cel mai nou film al lui John Travolta, a fost desființat de critici

Redactor:
Silviu Bănilă
„Gotti”, cel mai nou film al lui John Travolta, a fost desființat de critici
„Gotti", cel mai nou film al lui John Travolta, a fost desființat de critici

„Gotti”, cel mai nou film al lui Travolta, în care actorul îl interpretează pe celebrul cap al mafiei John Gotti, a fost desființat de critici. Producția biografică a primit 13 comentarii categoric negative, scrie The Hollywood Reporter.

Travolta nu se află la prima prezență negativă în clasamentele Rotten Tomatoes. Astfel, filmul său „Staying Alive” din 1983 și „Uite cine vorbește acum” din 1993 au primit calificativul ZERO.

Glenn Kenny, critic de film al cotidianului The New York Times, desființează filmul lui Travolta: „Drama „Gotti” este un haos și nu mă miră acest lucru. Mă miră cât de complexă poate să fie o asemenea mizerie”.

„Filmul este îngrozitor. Prost scris, fără tensiune, ridicol”, scrie criticul Jordan Mintzer pentru THR.

„Gotti” a avut nevoie de șapte ani pentru a ajunge pe marile ecrane și în primele trei zile de la lansare a generat venituri de cel mult 2 milioane de dolari.

Povestea filmului „blestemat” a început în urmă cu 7 ani, când John Gotti Jr. a refuzat o ofertă din partea lui Sylvester Stallone și a încheiat o înțelegere cu un bărbat pe nume Marc Fiore, pentru un film despre „nașul” John Gotti. În lipsa unor legături la Hollywood, Fiore a apelat la ajutorul lui Marty Ingels, un comedian și totodată soțul actriței Shirley Jones, care a stabilit o întâlnire între Fiore, Gotti Jr. și Travolta. În cele din urmă, Travolta a semnat contractul pentru filmul despre viața lui John Gotti.

În timpul discuțiilor pentru realizarea filmului, s-a zvonit că Al Pacino ar putea interpreta un rol, dar informația nu s-a confirmat. Producția „Gotti” a fost lansată în timpul Festivalului de Film de la Cannes, unde Travolta a susținut un workshop de actorie.

În 1996, actorul Armand Assante l-a interpretat pe John Gotti într-un film de televiziune destul de apreciat de critici și public (7.3 rating pe IMDB.com, deloc rău pentru un film tv). Filmul cu Assante a fost nominalizat la trei premii Globul de Aur. Din distribuție au mai făcut parte Anthony Quinn și William Forsythe.

Inchide