În 2011, românii vor fi cuceriți de telefoane deștepte

În 2011, românii vor fi cuceriți de telefoane deștepte
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 13:30

Dupa lansarea iPhone 4G și a Galaxy S, producătorii de telefoniemobilă spun că smarphone-ul va domina piața spre sfârșitul lui 2010și începutul lui 2011, România fiind una dintre țările cu cel maimare potențial pe acest segment. Producătorii din industrie spun căîn România vânzările de telefoane deștepte sunt în creșterecontinuă, piața autohtonă fiind abia la început pe acest segment.Sorin Manea, manager Telecom Division Samsung Electronics Romania,crede că smartphone-ul are succes pentru că este util atât pentrucei care doresc un device pentru divertisment, cât și pentru ceicare au nevoie de un instrument cu soluții de business pentruafacerea lor.

„Telefonul mobil este deja, de câțiva ani, parte a viețiicotidiene a românilor. Doar dacă însumăm numerele de telefon pusela dispoziție de cei trei mari operatori vom observa că depășescnumărul populației pe care o are România. Există mulți români careau chiar două telefoane mobile”, declară Sorin Manea pentru Gândul.Din analizele făcute de divizia pe care o conduce a reieșit faptulcă românii își schimbă telefonul mobil, în medie, o dată pe an șide fiecare dată caută produse cu mai multe funcții șiaplicații.

„Pentru tot mai mulți utilizatori, smartphone-ul reprezintăprima alegere în intenția de achiziție. Alături de preț,caracteristicile și designul sunt factori decisivi pentru client”,spune managerul. Datele culese din piață arată că, pentru români, eimportant să-și poată încărca pe telefon aplicații care faciliteazăprocesul de căutare a datelor, care permit accesul rapid ladiferite funcții și care pot fi personalizate în funcție denecesități. „În urmă cu doi-trei ani, mulți consumatori aveau caprincipal criteriu de achiziție durata bateriei și ușurința înutilizare, iar clienții avansați căutau o calitate cât mai bună acamerei foto sau un sunet plăcut atunci când ascultau muzică, toateacestea corelate evident cu prețul și designul telefonului.

Astăzi, cerințele clienților au evoluat. Românii caută din ce înce mai mult telefoane care să le permită conectarea la Internet șiutilizarea miilor de aplicații care le îmbunătățesc stilul deviață, precum GPS, conectarea instantă la rețele sociale favorite,touchscreen – care permit utilizarea rapidă și intuitivă aacestora”, ne-a detaliat Sorin Manea.

Au succes telefoanele pentru adolescenți și pentrufemei

Pe piața românească s-au vândut foarte bine și telefoaneledestinate unui anume grup de clienți, cum ar fi cele pentruadolescenți sau pentru femei. Primele pentru că au funcții utile înrețelele de socializare și o serie de aplicațiii gândite pentrustilul de viață al adolescenților. În plus, sunt disponibile într-ogamă variată de culori și oferă posibilitatea schimbării carcasei,opțiune care a prins bine la tineri. „Smartphone-ul este un produscare răspunde nevoilor tuturor categoriilor de clienți.

Evident că se merge către dezvoltarea de aplicații care să nu-iconsume bateria, însă, de exemplu, la Galaxy S bateria poate fischimbată cu una de rezervă. Pe piață vor rămâne și acele categoriide produse pentru publicul care vrea un telefon cu o durată deviață a bateriei cât mai lungă. Avem un astfel de produs care stădeschis de două săptămâni și nu i-a scăzut nici măcar o liniuțăbateria. În industria de telefonie se ține cont și de acele grupuride consumatori care nu vor funcții multiple, care nu au nevoie de ocameră foto performantă sau de e-mail”, susține Sorin Manea.Managerul precizează că, în ciuda crizei economice, inovațiile dinindustria de telefonie mobilă vor atrage consumatorii.

„Dacă vorbim de telefoane cumpărate la abonament, este adevăratcă în alte țări veniturile operatorilor per abonat sunt mai mari,iar în acest caz și subvenția operatorului este mai mare. Pentrutelefoane achiziționate fără contract, am făcut de curând ocomparație cu prețurile din Germania și produsele noastre au unpreț mai bun în România, chiar și cu o cotă de 24% a TVA-ului”,susține Sorin Manea.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021