Motivul „dezgustător” pentru care aproape 20.000 de oameni cer eliminarea lui Matt Damon din filmul „Ocean’s 8”

Motivul dezgustător pentru care aproape 20.000 de oameni cer eliminarea lui Matt Damon din filmul Ocean's 8
Publicat: 22/12/2017, 17:13

Prin această petiție li se cere producătorilor seriei „Ocean’s”, George Clooney și Steven Soderbergh, să elimine apariția specială a lui Damon din acest nou film, programat pentru lansare în 2018 și care are o distribuție majoritar feminină – Cate Blanchett, Sandra Bullock, Anne Hathaway și Helena Bonham Carter, printre altele.

Potrivit petiției, Damon „a favorizat” comportamentul sexual nepotrivit al producătorului de film Harvey Weinstein, încercând să blocheze un articol care urma să apară în The New York Times în 2004, ce detalia circumstanțele în care mogulul, aflat în prezent în dizgrație, se folosea de poziția sa pentru a hărțui și molesta sexual femei.

Damon a încercat să nege acest lucru și a susținut că nu știa nimic despre zvonurile care circulau despre Weinstein, care l-a ajutat pe actor să obțină statutul de star la Hollywood.

Actorul a mai fost criticat și pentru că, săptămâna trecută, a declarat pentru emisiunea TV „ABC News” că există un întreg „spectru de comportamente” și o „diferență între, știți voi, a bate pe cineva ușurel pe fese și a viola sau molesta un copil”.

Ben Affleck, bunul său prieten, împreună cu care a câștigat un premiu Oscar, în 1997, pentru scenariul filmului „Good Will Hunting”, și fratele acestuia, Casey Affleck, au fost și ei acuzați de comportamente sexuale nepotrivite în ultimele luni.

„Acest comportament este dezgustător. Matt Damon nu ar trebui să joace în acest film”, se arată în petiția online.

„Includerea lui Damon în distribuție ar duce la trivializarea naturii serioase a acuzațiilor făcute la adresa unor prădători sexuali ca Weinstein” și „demonstrează o mare lipsă de respect” față de femeile care au făcut public acest lucru.

Damon, în vârstă de 47 de ani, absolvent al Universității Harvard, are patru fiice din cele două căsnicii ale sale.

„Ocean’s 8”, un spin off al francizei care a debutat cu „Ocean’s 11”, este programat pentru lansare în iunie 2018 și prezintă o tentativă de jaf la una dintre cele mai strălucitoare gale anuale dedicate vedetelor, Met Gala din New York.

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie, o anchetă despre comportamentul de „prădător sexual” al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire, agresiune sexuală și viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autoritățile din Londra, New York și Los Angeles. Între timp, Weinstein a fost înlăturat din rândul membrilor Academiei de film americane, Academiei de film britanice și Sindicatului regizorilor americani.

În prezent, autoritățile investighează și dacă producătorul de film nu a deturnat fonduri cu scopul de a păstra secrete faptele sale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase