Povestea TRAGICĂ a celui mai tânăr deținut PUS PE SCAUNUL ELECTRIC în SUA. George Stinney Jr. avea DOAR 14 ani și a murit NEVINOVAT

Publicat: 16/11/2018, 13:23

George Stinney Jr. avea doar 14 ani când a fost executat pe scaunul electric, în 1944, devenind cea mai tânără persoană executată în SUA.

70 de ani mai târziu, în decembrie 2014, condamnarea pentru crimă a lui George a fost anulată de un judecător din Carolina de Sud. La ce folos? În martie 1944, tânărul afro-american fusese acuzat de uciderea a două fetițe, în orașul idilic Alcolu, din Carolina de Sud, scrie mirror.co.uk.

Cadavrele lui Mary Emma Thames, de 8 ani și Betty June Binnicker, de 11 ani, au fost descoperite în „cartierul de culoare” al comunității. Ambele copile aveau craniile distruse de lovituri, ambele au fost ucise în bătaie cu o traversă de cale ferată. Poliția l-a arestat pe George, după ce s-a descoperit că el le văzuse pe fete cu o zi înainte de descoperirea cadavrelor.

A fost ridicat de acasă și Poliția a susținut că tânărul ar fi mărturisit cele două crime, deși nu a existat niciodatăvreo mărturie scrisă. Nicio dovadă fizică nu îl plasa pe George la locul crimelor oribile. Sora lui a susținut că familia nu a avut voie să-l vadă, după arest. Procesul a durat doar trei oreși a devenit una din cele mai mari greșeli din istoria justiției americane.

foto: Carolina Skeletons (1991)

Un juriu format din 12 bărbați albi a dat verdictul vinovat, după doar 10 minute de deliberări, condamnându-l pe copil la moarte. Două luni mai târziu, băiatul de 14 ani a fost adus în camera de execuție, tremurând și plângând cumplit.

2.400 de volți i-au traversat corpul, înainte ca masca mortuară ce-i acoperea fața, prea mare pentru capul său de adolescent, să-i cadă de pe chip, expunându-i expresia plânsă și îngrozită.

După două șocuri electrice, tânărul a fost pronunțat mort, în data de 16 iunie 1944. În decembrie 2014, condamnarea pentru dubla crimă a lui George a fost anulată de un judecător din Carolina de Sud.

foto: Carolina Skeletons (1991)

Potrivit judecătorului Carmen Muller, avocatul lui George a chemat puțini martori (sau deloc!) la proces, nereușind să realizeze nici măcar o examinare serioasă a acuzatorilor. Sora băiatului, Amie Ruffner, a depus mărturie în timpul recursului, în care a spus că fratele ei era acasă când s-au înfăptuit crimele oribile.

Amie a ținut minte toată viața cum fratele mai mare era arestat de polițiști, pe când ea avea 8 ani. Avea să-l mai vadă doar la înmormântare, așezat într-un sicriu deschis.

foto: Carolina Skeletons (1991)

Amie povestește că familia sa a fost obligată să se mute din Alcolu, din cauza cazului.”Carolina Skeletons”, un film de televiziune din 1991, a recreat execuția tânărului George. Producția a avut la bază cartea scrisă de nepotul lui Stinney Jr., David Stout.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Regele Charles, cerință specială! Suveranul britanic a insistat să îl cunoască pe directorul SRI: „Vreau...
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
Cele patru cuvinte cu care noul președinte al Nigeriei și-a aruncat țara în haos din...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Vară plină de ploi devastatoare şi vijelii puternice. Meteorologii anunţă pentru ce să ne pregătim...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Calendar ortodox 3 iunie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?
Regele Charles al III-lea a ajuns în România! Programul monarhului britanic
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
Lacul Cinciș și legendele terifiante care înconjoară locul atins de mâna lui Dumnezeu
GREȘEALĂ făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Luiza Melencu TRĂIEȘTE! Monica Melencu, anunț după patru ani: Sunt duse în...
Acoliții lui Putin la un pas să se încaiere. Cecenii i-au transmis lui Prigojin că...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Felicitări și mesaje de Rusalii 2023. Cele mai frumoase urări și imagini pentru 4 și...