Povestea TRAGICĂ a celui mai tânăr deținut PUS PE SCAUNUL ELECTRIC în SUA. George Stinney Jr. avea DOAR 14 ani și a murit NEVINOVAT

Publicat: 16/11/2018, 13:23

George Stinney Jr. avea doar 14 ani când a fost executat pe scaunul electric, în 1944, devenind cea mai tânără persoană executată în SUA.

70 de ani mai târziu, în decembrie 2014, condamnarea pentru crimă a lui George a fost anulată de un judecător din Carolina de Sud. La ce folos? În martie 1944, tânărul afro-american fusese acuzat de uciderea a două fetițe, în orașul idilic Alcolu, din Carolina de Sud, scrie mirror.co.uk.

Cadavrele lui Mary Emma Thames, de 8 ani și Betty June Binnicker, de 11 ani, au fost descoperite în „cartierul de culoare” al comunității. Ambele copile aveau craniile distruse de lovituri, ambele au fost ucise în bătaie cu o traversă de cale ferată. Poliția l-a arestat pe George, după ce s-a descoperit că el le văzuse pe fete cu o zi înainte de descoperirea cadavrelor.

A fost ridicat de acasă și Poliția a susținut că tânărul ar fi mărturisit cele două crime, deși nu a existat niciodatăvreo mărturie scrisă. Nicio dovadă fizică nu îl plasa pe George la locul crimelor oribile. Sora lui a susținut că familia nu a avut voie să-l vadă, după arest. Procesul a durat doar trei oreși a devenit una din cele mai mari greșeli din istoria justiției americane.

foto: Carolina Skeletons (1991)

Un juriu format din 12 bărbați albi a dat verdictul vinovat, după doar 10 minute de deliberări, condamnându-l pe copil la moarte. Două luni mai târziu, băiatul de 14 ani a fost adus în camera de execuție, tremurând și plângând cumplit.

2.400 de volți i-au traversat corpul, înainte ca masca mortuară ce-i acoperea fața, prea mare pentru capul său de adolescent, să-i cadă de pe chip, expunându-i expresia plânsă și îngrozită.

După două șocuri electrice, tânărul a fost pronunțat mort, în data de 16 iunie 1944. În decembrie 2014, condamnarea pentru dubla crimă a lui George a fost anulată de un judecător din Carolina de Sud.

foto: Carolina Skeletons (1991)

Potrivit judecătorului Carmen Muller, avocatul lui George a chemat puțini martori (sau deloc!) la proces, nereușind să realizeze nici măcar o examinare serioasă a acuzatorilor. Sora băiatului, Amie Ruffner, a depus mărturie în timpul recursului, în care a spus că fratele ei era acasă când s-au înfăptuit crimele oribile.

Amie a ținut minte toată viața cum fratele mai mare era arestat de polițiști, pe când ea avea 8 ani. Avea să-l mai vadă doar la înmormântare, așezat într-un sicriu deschis.

foto: Carolina Skeletons (1991)

Amie povestește că familia sa a fost obligată să se mute din Alcolu, din cauza cazului.”Carolina Skeletons”, un film de televiziune din 1991, a recreat execuția tânărului George. Producția a avut la bază cartea scrisă de nepotul lui Stinney Jr., David Stout.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”