Rod Stewart vrea să navigheze pe traseul urmat de Titanic

Redactor:
Florin Badescu
Rod Stewart vrea să navigheze pe traseul urmat de Titanic
Cântărețul britanic Rod Stewart vrea să navigheze, în 2012, pe traseul urmat de transatlanticul Titanic, într-o călătorie care va fi organizată pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la producerea tragediei din 1912, informează express.co.uk.

Cântărețul britanic Rod Stewart vrea să navigheze, în 2012, pe traseul urmat de transatlanticul Titanic, într-o călătorie care va fi organizată pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la producerea tragediei din 1912, informează express.co.uk.

Artistul intenționează să se îmbarce, în aprilie 2012, la bordul unui vapor care va naviga pe același traseu urmat de Titanic, celebrul transatlantic care s-a scufundat după ce a lovit un aisberg în mijlocul Oceanului Atlantic, în 1912. În urma acestui naufragiu, și-au pierdut viața peste 1.500 de pasageri, informează Mediafax.

„Mi-ar plăcea foarte mult să mă aflu la bordul unuia dintre aceste vapoare care vor urma traseul Titanicului. E uimitor, în aprilie 2012 se vor împlini 100 de ani de la naufragiu. Urmează să mă decid la bordul cărui vapor mă voi îmbarca. Un vapor va pleca din Southampton și va merge la New York, pe aceeași rută urmată de Titanic, iar un al doilea va naviga de la New York la Halifax – aproape de locul unde s-a scufundat Titanicul – și înapoi”, a spus Rod Stewart.

„Este oare o încercare de a-ți provoca soarta? Nu, pentru că lucrurile au evoluat mult față de anul 1912. Niciun aisberg nu mai coboară acum atât de mult spre sud și, chiar dacă o face, oamenii de astăzi au posibilitatea de a-l arunca în aer”, a adăugat artistul britanic.

Rockerul va întreprinde singur această călătorie, întrucât soția lui, Penny, are rău de mare.

„Nu pot să o iau pe soția mea cu mine, pentru că ea are rău de mare atunci când navighează pe Atlantic – ea preferă călătoriile liniștite din Caraibe. Așadar, este posibil să fac singur această călătorie”, a precizat muzicianul.

Rod Stewart este cunoscut pentru numeroase hituri, inclusiv pentru „Do You Think I’m Sexy?” și „Maggie May”. El este unul dintre cei mai bine plătiți artiști din lume. Turneul susținut de veteranul muzicii britanice în 2007 l-a plasat pe acesta pe locul al șaptelea în topul celor mai profitabile serii de concerte ale anului respectiv, cu încasări de 49 de milioane de dolari.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat pe 14 aprilie 1912, la două ore și jumătate după ce s-a ciocnit de un aisberg, în timpul primei sale curse peste Atlantic. Peste 1.500 de persoane au murit în acest naufragiu.

RMS Titanic (Royal Mail Steamer – vas poștal regal) a fost al doilea din trioul de „supernave” format alături de RMS Olympic și HMHS Britannic, concepute pentru a oferi fiecare câte o cursă săptămânală și pentru a domina afacerea transatlantică dintre Southampton și New York în interesul companiei White Star Line. Construit la șantierele Harland and Wolff din Belfast, Titanic a fost cel mai mare vas din lume până la momentul scufundării sale. În timpul călătoriei inaugurale (Southampton, Anglia, apoi Cherbourg, Franța, Queenstown, Irlanda, cu destinația New York), el s-a ciocnit cu un aisberg, la ora 23.40, în ziua de duminică, 14 aprilie 1912. Vasul s-a scufundat în două ore și jumătate, după ce s-a rupt în două părți, la ora 02.20 (15 aprilie 1912).

Inchide