Scriitorul Lee Child renunță la seria „Jack Reacher” și îl lasă pe fratele său să o continue

Redactor:
Ana Obretin
Scriitorul Lee Child renunță la seria „Jack Reacher” și îl lasă pe fratele său să o continue
Scriitorul britanic Lee Child renunță la seria "Jack Reacher", care a stat la baza unei fracize cinematografice cu Tom Cruise în rolul principal, și îl lasă pe fratele său, Andrew Grant, să o continue, potrivit The Guardian.

Lee Child a încercat de mai mulți ani să găsească o metodă de a ucide personajul principal, dar, în cele din urmă, a decis să îl lase să trăiască, într-o serie de cărți noi care vor fi scrise de Andrew Grant.

Potrivit unor surse, scriitorul i-ar fi impus o condiție fratelui său, aceea de a-și schimba numele de familie în Child.

„De mulți ani, m-am gândit la moduri diferite de a-l ucide pe Reacher. M-am gândit ca el să treacă printr-o rafală de gloanțe, așa cum s-a întâmplat cu Butch Cassidy și cu Sundance Kid. Ar trebui să fie ucis cu o armă, dar Reacher trebuie să trăiască după ce eu mă retrag”, a spus Child publicației The Times.

Grant este și el un scriitor reputat. Child a mai declarat că niciunul nu a pus presiune pe celălalt. „S-a întâmplat. Se simte ca o dezvoltare normală. Fratele meu este un scriitor bun. Acum are un erou”, a mai spus Child.

„Cititorii nu au nevoie să fie interesați de cine scrie cărțile. Lor le pasă doar de Reacher. Și știu că este pe mâini bune”, a adăugat scriitorul.

Child a vândut peste 100 de milioane de cărți de când a debutat ca romancier, târziu, în jurul vârstei de 40 de ani. Jack Reacher a ajuns și personaj de film și va fi eroul unui serial produs pentru serviciul de streaming al Amazon.

Tom Cruise a interpretat acest personaj în două filme, „Jack Reacher: Un glonț la țintă/ Jack Reacher”, lansat în 2012, și „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!/ Jack Reacher: Never Go Back”, apărut în 2016. Cele două filme au avut încasări totale de aproape 400 de milioane de dolari.

Potrivit unor surse citate de The Times, pe coperta noului roman al seriei care va fi publicată de Random Penguin House se va putea citi „Lee Child cu Andrew Child”.

Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) s-a născut în 1954, în Coventry, Marea Britanie, dar a crescut la Birmingham. A câștigat o bursă la același liceu unde a studiat J.R.R. Tolkien, apoi a urmat dreptul la Sheffield. După terminarea facultății a intrat în televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.

„Killing Floor” („Capcana Margrave”), prima sa carte din seria „Jack Reacher”, care cuprinde peste 20 de titluri, s-a bucurat de un succes uriaș încă de la apariție. Personajul lui Lee Child este un fost ofițer din poliția militară a Armatei Statelor Unite ale Americii care cutreieră țara având slujbe dintre cele mai ciudate și investigând cazuri dubioase și complicate.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Daniel Mitu s-a stins! Ce tragedie: Eşti eroul nostru şi cel mai puternic înger
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
ȘOCANT! Ceaușescu, fost KGB-ist!? Cine a aruncat BOMBA. Asta schimbă tot ce știam până acum
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Orașul care interzice fumatul în apartamente
Daniel Mitu s-a stins! Ce tragedie: Eşti eroul nostru şi cel mai puternic înger
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Gata, Rafila aruncă BOMBA! A spus ce se va întâmpla după alegeri. Nu scăpăm....
Dacia dă lovitura în lume. Ce trebuie să știe acum toți șoferii
Tradiţii de Moş Nicolae 2020: Cele mai frumoase obiceiuri româneşti
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Tzancă Uraganu merge la ”Bravo, ai stil! Celebrities”! Manelistul vrea să facă furori: „Vom merge...
Inchide