Teatrul care găzduiește gala premiilor Oscar va primi alt numele

Teatrul care găzduiește gala premiilor Oscar va primi alt numele
Teatrul din Hollywood care găzduiește de 10 ani gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak la ediția din acest an a ceremoniei, ci va primi denumirea Hollywood & Highland Center, potrivit accesshollywood.com.

Teatrul din Hollywood care găzduiește de 10 ani gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak la ediția din acest an a ceremoniei, ci va primi denumirea Hollywood & Highland Center, potrivit accesshollywood.com.

Teatrul din Hollywood care găzduiește în mod tradițional gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak, după ce un tribunal din New York a autorizat, pe 15 februarie, ruperea contractului de sponsorizare dintre compania producătoare de peliculă de film – aflată în faliment – și celebrul amfiteatru.

Din acest motiv, gala premiilor Oscar 2012, programată pe 26 februarie, se va desfășura în același loc, un teatru din centrul Hollywood-ului, Los Angeles, însă sub un nume diferit.

Într-un interviu acordat miercuri, Tom Sherak, președintele Academiei de film americane, care decernează Oscarurile, a declarat că locul care va găzdui ceremonia se va numi Hollywood & Highland Center, după un complex de retail și divertisment în care se află și teatrul unde are loc de zece ani evenimentul.

Contractul de sponsorizare care lega compania Kodak de societatea CIM, ce administrează teatrul unde are loc gala Oscarurilor și centrul comercial aferent, a fost încheiat pentru 72 de milioane de dolari, pe o perioadă de 20 de ani (3,6 milioane de dolari pe an).

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de gala premiilor Oscar, decizia pronunțată de tribunalul pentru declararea falimentului lăsa la latitudinea companiei CIM să decidă soarta însemnelor Kodak instalate pe clădirea acestui teatru din Hollywood.

Astfel, CIM „poate, dar nu este obligat să întârzie retragerea însemnelor care asociază teatrul cu debitorii (Kodak)”, a precizat tribunalul newyorkez în decizia sa.

Fostul Kodak Theatre, inaugurat în noiembrie 2001, era din 2002 amfiteatrul în care avea loc gala premiilor Oscar, considerate cele mai prestigioase distincții din cinematografia americană. Cu o sală principală de 3.332 de locuri, acest teatru organizează și evenimente speciale și este, totodată, gazda spectacolului „Iris”, pus în scenă de compania canadiană Cirque du Soleil.

Potrivit presei americane, este puțin probabil ca societatea CIM să găsească un nou sponsor pentru acest teatru până la gala premiilor Oscar 2012. Academia de film americană, care decernează Oscarurile, nu are niciun rol în alegerea sponsorului, dar dispune de un drept de veto.

Eastman Kodak, societate legendară, cu o vechime ce depășește un secol, a pierdut cursa de modernizare odată cu apariția procedurilor de digitalizare, după ce a fost una dintre companiile cele mai inovatoare din sectorul ei timp de mai multe decenii. Compania americană a solicitat să fie plasată sub protecția legii falimentului pe 19 ianuarie.

Citește aici totul despre FILME OSCAR 2012

Inchide