Tom Hanks a concediat un actor dintr-un motiv BIZAR. I-a distrus încrederea în sine, dar lucrurile nu s-au oprit aici

Publicat: 01/02/2024, 15:38

La începutul anilor 2000, Steven Spielberg și Tom Hanks au revenit la marea lor „dragoste”, Al Doilea Război Mondial, după „Saving Private Ryan”, cu miniseria „Band of Brothers”.

Actorii care au jucat în „Band of Brothers” erau, la acea vreme, în mare parte, necunoscuți, dar serialul i-a propulsat rapid în atenția altor regizori. Ron Livingston, Damien Lewis, James McAvoy, Michael Fassbender, Andrew Scott, Tom Hardy și David Schwimmer (probabil cel mai cunoscut dintre ei, datorită serialului „Friends”), au făcut parte din distribuția stelară a miniseriei, scrie collider.com.

Totuși, în pofida acestui casting fabulos, una din cele mai interesante povești se referă la un actor care nu a fost distribuit în serial.

Acestuia i s-a oferit un rol minor, dar a fost concediat de regizorul episodului în care urma să joace, nimeni altul decât Tom Hanks. Actorul a fost certat de Hanks, care i-a spus că are „o privire moartă”. Hanks i-a dat altcuiva rolul, dar ce nu știa marele actor este că această concediere va avea un ecou în viitor.

Citește și: Premiat cu două Oscaruri, Tom Hanks crede că a făcut doar 4 filme „suficient de bune” în toată cariera

Cine a fost concediat din „Band of Brothers”?

E vorba de comedianul Connor Ratliff, cunoscut pentru rolurile din „Search Party”, „The Marvelous Mrs. Maisel” și „The George Lucas Talk Show”.

Ratliff a fost entuziasmat, în anul 2000, că va juca în „Band of Brothers”. A obținut rolul soldatului Zielinski, subalternul maiorului Winters (Lewis), care este trimis să aducă mâncare pentru Winters și căpitanul Nixon (Livingston) în episodul 5, „Crossroads”. Speranțele lui Ratliff au fost spulberate însă în ultima clipă.

Cu o zi înainte de filmare, Ratliff a primit un telefon de la agentul său: „Ia un tren și vino la Londra! Tom Hanks a văzut proba pentru rol și crede că ai „privirea moartă”.”

Ratliff a ajuns repede la Londra, pentru a da probă chiar în fața lui Hanks. Actorul a citit scena alături de un asistent (care s-ar fi descurcat slab, spune Ratliff) și i-a mulțumit lui Hanks pentru că a venit să-l vadă. După câteva minute, directorul de casting l-a anunțat pe Ratliff că a fost respins.

Aceasta a fost una din cele mai urâte zile din viața sa, a mărturisit Ratliff. În ianuarie 2020, acesta a lansat podcast-ul „Dead Eyes”, pentru a investiga situația care l-a adus în fața eșecului respectiv. „Caut răspunsuri la întrebări idioate”, a spus acesta.

În decursul celor 30 de episoade ale podcast-ului, Ratliff a discutat cu actori din „Band of Brothers”. Emisiunea a fost inclusă în „Best Podcasts of 2020”.

Citește și: Motivul pentru care Tom Hanks a refuzat să zboare în spațiu: „Mă descurc bine, dar nu plătesc o astfel de sumă…”

A răspuns Tom Hanks?

Colin Hanks, fiul lui Tom Hanks, a apărut în episodul 6, sezonul 3 al podcast-ului. În 10 martie 2022, „Dead Eyes” a prezentat un episod de 90 de minute cu regizorul care l-a concediat pe Ratliff, în urmă cu 20 de ani.

Tom Hanks a oferit răspunsuri sincere și s-a arătat îngrijorat de posibilele traume pe care Ratliff le-ar fi suferit din cauza lui.

Hanks ar fi spus, într-adevăr, că Ratliff are „privirea moartă” și a recunoscut acest lucru. „Oricine are o poveste cu ochi morți”, spune Ratliff în primul episod al podcast-ului său.

„Din câte știu, eu sunt singurul implicat care își mai aduce aminte de acest incident”, afirmă Ratliff în intro-ul emisiunii respective.

Sursa foto: youtube

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?