Tot mai mulți șoferi se plâng de o problemă gravă. Cinci sau zece secunde fac diferența între viață și moarte

Tot mai mulți șoferi se plâng de o problemă gravă. Cinci sau zece secunde fac diferența între viață și moarte
Publicat: 26/03/2018, 13:15

Două treimi din șoferi spun că sunt „afectați frecvent” de farurile mașinilor care vin din contrasens, chiar dacă acestea nu sunt aprinse la intensitate maximă. Studiul a fost realizat în rândul a 2.061 de șoferi din Marea Britanie, scrie BBC.com.

67% dintre șoferi au mărturisit că le sunt necesare până la cinci secunde pentru a-și revigora vederea, în timp ce 10% au precizat că efectul de orbire datorat farurilor celorlalți participanți la trafic durează până la zece secunde.

RAC a precizat că tocmai avansul tehnologic în materie de faruri determină problema.

Circa 15% dintre șoferii intervievați au spus că s-au aflat la un pas de un accident rutier, din cauza celor care folosesc faza lungă a farurilor.

Purtătorul de cuvânt al RAC, Pete Williams, a spus: „Intensitatea și luminozitatea farurilor noilor modele auto provoacă dificultăți pentru alți șoferi. Tehnologia farurilor a evoluat semnificativ în anii recenți, dar ar putea prezenta pericol pentru unii conducători auto, mai ales la o intersecție”.

Toate mașinile vândute în Marea Britanie trebuie să aibă faruri conforme cu standardele UE, mai exact cu World Forum for Harmonization of Vehicle Regulations, din cadrul ONU.

ONU lucrează în prezent pentru a rezolva problema farurilor la automobilele moderne și va dezbate subiectul în cadrul întâlnirii de la sfârșitul lunii viitoare.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase