Toți i-au invidiat când au renunțat la job și au pornit într-o călătorie în jurul lumii. Însă nimeni nu știa ce au fost nevoiți să facă în acest timp

Publicat: 01/09/2015, 14:42

La începutul anului, cuplul a renunțat la locurile de muncă stabile și s-a aventurat într-o călătorie de neuitat. Cei doi turiști scriu despre aventurile lor pe un blog intitulat „How Far From Home”, unde publică și fotografii din timpul voiajului.

Spală toalete în Grecia

La prima vedere, ei par să trăiască o viață minunată, departe de rutina muncii de birou. Tinerii vor însă ca oamenii să cunoască și aspectele ascunse ale aventurii lor: când nu fac yoga pe o plajă din Grecia, Chanel Cartell și Stevo Dirnberger spală toalete și fac menajul pentru bani.

„După ce am citit de mai multe ori materialele online de pe site-urile de socializare, ni s-a părut că ducem o viață perfectă”, a scris Chanel. „Nu mă înțelegeți greșit – ducem o viață frumoasă. Este uimitoare. Dar nu se rezumă totul doar la înghețată savurată pe șezlong și peisaje de vis”.

De fapt, scrie femeia, când nu fac fotografii în locurile minunate în care se află, cei doi tineri acceptă joburi „obositoare și murdare”.

„Cred că până acum am frecat 135 de toalete, am strâns 250 kg de balegă, am excavat 2 tone de pietre, am făcut 57 de paturi și nu îmi amintesc exact câte pahare de vin am spălat. Am plecat din luxul din Johannesburg și am ajuns voluntari pentru joburi „brutale”, deci ne aflăm la partea opusă a scării sociale. Suntem vidanjori, strângem rahatul de câine, vindem legume la piață, dăm la lopată”, a povestit tânăra.

Cartell a oferit drept dovadă un link către site-ul companiei pentru care lucrează, Workaway. Aceasta face legătura între turiștii care acceptă să facă diverse activități în schimbul hranei și a unui acoperiș deasupra capului, scrie buzzfeed.com.

„Mâncăm doar gem și biscuiți”

Și chiar dacă muncesc foarte mult, a explicat Cartell, uneori rămân fără lucrurile necesare traiului zilnic. „În timp ce prietenii noștri din Norvegia și-au cumpărat bere și dulciuri, noi ne-am permis doar ață dentară și nimic mai mult. Bugetul este foarte limitat, suntem obligați să ne folosim creativitatea (și discuțiile mărunte) pentru a ne rezolva problemele”, a povestit tânăra.

„Nu sunt în cea mai bună formă fizică. Mâncăm de cele mai multe ori gem și biscuiți, dormim circa 5 ore pe noapte și cărăm gențile foarte grele pe stradă, la ora unu noaptea, încercând să găsim un loc în care să stăm (deoarece nu vrem să dăm bani pe biletele de autobuz)”, a mai spus Cartell.

Pe de altă parte, experiența unei asemenea vieți merită orice sacrificiu, în viziunea tinerei. „Pentru noi este ca un paradis”, a scris ea. „Desigur, trebuie să strângem lemne, să cărăm gunoi, dar după muncă, suntem liberi să explorăm, să umblăm prin oraș și să fim singuri cu gândurile noastre”.

„Nimic nu se compară cu momentul în care cureți toalete, pentru a obține un ban, ceva de mâncare, un loc deasupra capului. Așa înveți totul despre umilință, modestie, viață și importanța de a te bucura de fiecare zi, ca și cum ar fi ultima”, a conchis turista.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un studiu ar fi aflat de ce femeile dorm mai puțin și mai prost decât...