Un fost inginer de la NASA dorește să planteze un miliard de copaci pe an cu ajutorul dronelor

Redactor:
Silviu Bănilă
Compania BioCarbon Engineering din SUA dorește să planteze un miliard de copaci pe an cu ajutorul dronelor, pentru a combate defrișările masive, scrie geek.com.

Directorul executiv al companiei, Lauren Fletcher, fost inginer NASA, dorește să planteze un miliard de copaci pe an cu ajutorul dronelor. În acest sens, Fletcher colaborează cu experții în producția de drone de la VulcanUAV, o companie cunoscută din domeniu.

Aparatele de zbor VulcanUAV pot transporta încărcături de până la 8 kg, scrie geek.com. Sistemul lor de plantare a copacilor presupune existența unei drone și a unei „arme asemănătoare celei de la jocurile de paintball”.

O butelie de aer furnizează forța necesară plantării copacilor în pământ. În locul bilelor de paintball, mașinăriile implementează sfere biodegradabile, care conțin semințe și un gel bogat în nutrienți. Dincolo de faptul că asigură un stimulent nutritiv pentru semințe, gelul special protejează transportul în timpul impactului cu solul.

Înainte ca dronele BioCarbon să ajungă în zona de reîmpădurire, alte drone vor „scana” pământul, pentru a se asigura că rezultatele vor fi maxime. Flota de drone BioCarbon are unele avantaje față de metodele tradiționale de împădurire.

Inchide